Saldumynų valgymo maniją norima riboti papildomais mokesčiais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

arimanas 2011-07-11 12:42
na nieko tokio mazai tu suldumynu tevalgau. gerai padarytu nesupykciau.
Agorks 2011-07-11 13:36
tai galetu pritaikyti ne tik saldumynams bet ir kitiems sveikata zalojantiems priduktams (isskyrus alkoholi)
taskaz 2011-07-11 13:39
Kas čia darosi su ta sveika mityba, kažkas verslą bando padaryt iš to ar kaip suprast? Kiekvieno reikalas ką ir kaip valgo. Geriau jau ribotų melagingos informacijos skleidimą, tikslesnį sudėties užrašymą, nes kiek pastebėjau visi ale pavojingi E pradėti rašyti egzotiniais pavadinimais ir visiem viskas tinka
vyckas 2011-07-11 13:45
Kai atsisakysi sveikatos draudimo ir pats mokėsi už gydymą, galėsi valgyt katik norėsi.
Juodulys 2011-07-11 14:19
Tada man klausimas: o kokia sveikatos draudimo prasmė? Bent jau iki šiol maniau, kad tam PSD (privalomą sveikatos draudimą) ir mokam, kad galėtume gaut nemokamą gydymą? Ir nepriklausomai nuo to ar esam stori, ar liesi? Taip, galima sakyt, kad stori dažniau serga su tuo susijusiomis ligomis. Tarkim. Bet tada jei aš nesu gulėjęs ligoninėje per savo > 30 metų ir poliklinikoje apsilankau kartą per 5 metus, tai gal man galima sumažint PSD įmokas? Jei negalima - tada negalima ir už nesveiką gyvenimo būdą didint mokesčių. Tikrai nesuprantu, kodėl viršsvorio neturintiems reikia mokėti daugiau už bulkutę ar saldainį. Jei tarkim aš aktyviai sportuodamas reguliuoju savo svorį, tai gal čia mano reikalas ar aš valgysiu saldumynus? Taip reguliuodami žmonių gyvenimą galim toli nueit.. Pvz.: kadangi per mažai valgom daržovių, tai perkant kilogramą mėsos, privaloma nusipirkt ir 5kg daržovių, bei 2kg kruopų? Juk taip sveikiau? Galima ir dar toliau: tiems, kas per dieną nenueina pakankamo atstumo - didesni mokesčiai? Visiems sukabinam žingsniamačius ir stebim kiek nuėjo. Fizinis aktyvumas reguliuoja insulino kiekį, tai susiję su cukraus kiekiu ir t.t. Pasportavai daugiau nei norma, gali su nuolaida įsigyti saldainių?
vitalijuss 2011-07-11 14:27
+1 Nu tikrai nesąmones čia rašo.
lauriu 2011-07-11 15:09
o dabar pagalvokit taip, ar jum smagu, kad uz jusu sumoketus pinigus gydesi storuliai, kurie patys kalti, kad serga? dabar jie papildomai uz tai susimokes, kad nepriziuri saves. o jei sumazes serganciu zmoniu bus galima sutaupytus pinigus skirti ivairiom sveikatinimo sistemoms, kaip pavyzdziui sporto paslaugu tobulinimui ir piginimui, ar moksliniams tyrimimas kurie padetu sunkiai suzalotiems ar sergantiems zmonems. tas pats yra ir su cigaretem ar alkoholiu, gi vartotojai irgi dirba ir moka mokescius, tai kodel turetu buti jiem akcizas, jei as laisvai galiu pasirinkti kaip nuodyti savo kuna? (as pats rukau, ir nemanau, kad blogai, kad kelia kainas) taigi zmones, kurie vartoja nesveikus produktus kelia savo rizika susirgti ir taip naudoti kitu sumoketus mokescius. as pats ligoninej retai lankausi ir tikrai sutikciau, kad geriau kitur investuotu tuos pinigus skatinant sveikatinguma nei storuliu gydimui. Netgi tokiam dokumentiniam filme (neprisimenu pavadinimo, apie McDonalda) yra sakoma, kad buvimas storu yra pavojingiau nei rukymas, tad ir poziuris turetu buti bent panasus, jei ne dar grieztesnis. o jei ampkestintu pagal tai, keik yra tu pavojingu medziagu, tai visai gerai, jei nori labai nuodytis, tai daugiau moki, jei tik biski, tai maziau moki ;]
Juodulys 2011-07-11 15:57
Dar yra tokie, kurie šiaip ligoti nuo gimimo? Sutinku, kad storas labiau rizikuoja susirgt tam tikrom ligom. Bet jei jis neserga? Aš tai visai sutinku, kad tie kas daugiau serga, tegu daugiau ir moka PSD. O tie kas mažai, tie mažiau. Kaip su vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu. Ilgai nesirgai - kitiems metams tau nustato mažesnį PSD procentą Nuo kada cukrus blogas dalykas? Jis netgi būtinas. Arba dar: diabetas būna įvairių rūšių. Būna, kad cukraus kiekis kraujyje per mažas. Tai gal jam būtina valgyt saldžiai. Pateikus gydytojo pažymą pigiau saldainių? O cukraus kilogramą irgi su akcizu? Nors gal jį žmogus naudos mažais kiekiais? Tarkim pyragą išsikeps? Nelabai saldų? Beje, sustorėti galima ir nesaldžiai valgant. Užtenka daugiau valgyt nei reikia. Kokį akcizą čia pritaikyt? Tai gal ne ten siūloma mokesčius didint? Ir šiaip aš labiausiai norėjau atkreipt dėmesį į tai, kad taip reguoliuodami galim persistengti. Dabar papildomi mokesčiai už tai, ką, manom, nesveika valgyt. Paskui už tai, kad šiaip neteisingos dietos laikaisi. Paskui už tai, kad per mažai sportuoji. Paskui už tai, kad nesveikai psichologiškai gyveni. Paskui už tai, kad prieštarauji visuomenės normoms (na nesveika psichologiškai, gal net ir fiziškai ). Paskui už tai, kad turi didesnį namą nei kiti (na irgi kenki aplinkiniams. Psichologiškai Tiems, kurie pavydi tokio didelio namo). Paskui už tai, kad prieštarauji valdžiai Ir t.t. Ir tik turtingųjų privilegija taps gyvenimas taip kaip nori? Tų, kurie galės susimokėti didžiulius mokesčius? O visi kiti privalės valgyt subalansuotus, vitaminais praturtintus pašarus?
DnT 2011-07-11 16:09
Didinam du kartus akcizą alui ir iš kas trečio turinčio viršsvorį, nebeliks nei vieno. O dėl saldumynų, kaip ir Juodulys minėjo, gryna nesąmonė. Valgau daug ir ką noriu, tame tarpe, per paskutinius dvejus metus buvo ir labai daug šokolado, o svoris neauga, nors bandau priaugt minimum dar bent 10kg (aišku ne ant pilvo, be to ir sportuoju). Šiuo metu labai sumažinau saldumynų suvartojimą, tad dažnai jaučiuosi alkanas, pradėjau daugiau valgyt mėsos, kiaušinių, bet kol nesuvalgau miltinio produkto visvien jaučiuos alkanas. Tai ką man dabar reikės papildomai mokėti, jei norėsiu jaustis sotus?
immortallt 2011-07-11 16:49
Velgi pats nesamones rasai, sveika mityba ne visada siejasi su lieknu kunu. Tai siejasi su sveikata. Kitas dalykas, norite, kad gyventume turtingai, bet brangiausia resursa norit nesaugot is svaistyti ? Todel is tokiu zmoniu niekada nebus geri vadovai ar verslnininkai... Nesugeba matyty "The big picture" Dabartiniai komentuojantys nesusidure su mityba visai... Zmones stambus nebutinai, kad daug valgo. Ir stambumas ne visada salygoja prasta sveikata. O didelis saldumynu suvartojimas, apsunkina organizmo viekla bei gali sukelti cukrinia diabeta, sirdies problemas, mazu maziausiai kenkia dantims.
Shinigami 2011-07-11 17:41
Ateities vizijos jau man prieš akis matosi Nori saldumynų, susimoki akcizą. Nori adrenalino (šuoliai su parašiutais, nardymas ir kitos sportas kurio metu didėja sužeidimų galimybė), susimoki akcizą. Nori važiuoti su dviračiu ar riedučiais, taip pat susimoki akcizą. Nes rizikuoji nugriūti ir susižeisti. Na ir taip toliau. Už viską kas didina sveikatos problemas turi susimokėti papildoma akcizą. Tingi sportuoti taip pat moki akcizą. Manu greit reiks susirinkti daiktus ir varyti į kokia kita šalį kur apie tokias nesąmones dar net nemasto. PSD - sveikatos draudimas. Jei jie prievarta ima išmanęs pinigus tai tegu bent jau nekontroliuoja kaip man gyventi. Nes taip greit tapsime robotukais kuriu visa dienotvarkė įstatymų knygoje parašyta. Ir tada diktatūra atrodys kaip tikras laisvės rojus. Nes demokratinėje valstybėje nebebus jokios laisvės.
Indigo89 2011-07-11 17:55
Paprasciausiai budas susirinkti i biudzea daugiau pinigu. Jei jiem is tiesu rupetu sveikata, o ne pinigai, tai kartu butu atpiginti sveikatai naudingi produktai (ne tie ekologiski aisku). Dabar tai tik mokesciu didinimas paprastas, neziurekit gilesnu prasmiu, nes ju nera.
punktyras 2011-07-11 18:16
apsidrausti gyvybę, dėl nardymo nesu tikras, bet manau, irgi. Jeigu ateitų ir sakytų, „mokėk Shinigami už kaimyno gydymą“, tikriausiai pasiųstum toli toli. O įvedus akcizą už prekes, kurių naudojimas didina riziką susirgti, už galimą gydymą daugiau mokės tas, kuris pirks žinomai žalingas prekes. Ar daugiau naudos būtų išleidus lankstinuką „Nutukimas žudo“?
Shinigami 2011-07-11 18:34
Jei nepatinka gydyti už valstybės pinigus tegu panaikina PSD ir padaro ji pasirenkamu. Ir visas gydymo paslaugas padaro mokamas. Tada šia problema išspręsim ir nereiks tiek daug visokiu mokesčių. Nes juk vis tiek daugiausiai sergantis mokės daugiau.
Wolfy 2011-07-11 18:37
Filmas Super Size Me.Sokoladas is tikro yra vertingas zmogui ir tikrai jis nera nuodingas,kaip cigaretes ar alkoholis.Bet kazkodel nori pas mus apriboti saldumynus,nors zmones storeja ne nuo ju dazniausiai,o del to,kad ne valgo , o eda jau.
Justdoit 2011-07-11 20:13
Kaip patogu, apmokestinkim viską .. ką galim . mažiau visko pirks
Strong_Bad 2011-07-11 20:18
Akciza reik ne maistui det o kvailiem besaikiam zmonem. Kodel del keliu apsirijeliu turi visi moket? Nesu nusistates pries apkuniu zmones, bet tiesiog pikta, cia jau kaip armijoj del vieno prasisikusio visas burys kencia Reikia ne akcizus det produktam, o draust priedus pvz tokius kaip saldikliai (skatinancius valgyma) ir "skaniaja druskele". Veni sako sokoladas naudingas, o cia va sako sokoladas blogai. Na uzkele akciza alkoholiui, uzkele cigaretems, ir ka? nieko, visi toliau kaip gere tai ir tebegeria, kaip ruke, aip ir teberuko, ir nauju kandidatu stojanciu i ju gretas netruksta. Be to nutukima itakoja ne vien maisto faktorius, taip kad nereik lia lia. Geriau valgymo kulturos pradetu mokint mokyklose ir ape maista apsviestu bei gamint ismokintu, o tai isalke tuoj puola koki kebaba ar dar bala zino koki biesa ryt, nes daugiau nemoka jei mama nieko nepagamino.
Arthuras 2011-07-11 20:33
Geriausia, jog už medicinines paslaugas reikėtų mokėt. Dauguma tada apsidraustų(rūkantys, geriantys, ėdantys - mokėtų daugiau). Ir pan. Bet tik bėda viena - Lietuvoje pardavus ligonines į privačias rankas, dauguma paslaugų įpirkt negalėtų(nei apsidraust, nei susimokėt šiaip).
immortallt 2011-07-11 20:50
Tada vienas niuansas, kad metine sveikatos draudimo kaina iki 40 butu koks 1000 euru, 40-60 kokie 3000 euru, o po to jau taves nebedraustu. Tinka ? Tai kad cia uz vos ne 50LT per menesi turi sveikatos draudima ir pakankamai kokybiskas paslaugas reikia dziaugtis. Kodel visi emigrantai gydytis grizta i LT ?
Gedis 2011-07-12 08:33
Aš neinu į ligoninę,nevalgau saldumynų,man jie neskanūs.O tai už ką aš psd moku?O šiaip kiekvieno reikalas kas ką valgo.Tai tuojaus viską pradės reguliuot,kaip miegot,kakot ir t.t.