Saldumynų valgymo maniją norima riboti papildomais mokesčiais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

PCP 2011-07-12 11:32
Palauk, pasensi, savo dali is sveikatos draudimo su kaupu pasiimsi.
taskaz 2011-07-12 12:02
Gėda paskaičius komentarus.. nesistebiu kodel lietuvoj tokia emigracija....
blizzard 2011-07-12 12:34
Va va man irgi įdomu darosi kodėl niekas nekalba apie alkoholį, bet kalba apie saldumynus.. Nu apie šokoladą tai nežinau kas jau ten tokio blogo jame gali būti, žiemą netgi patartina šokoladą valgyt nes jis suaktyvina kraujotaką ir medžiagų apykaitą, tai yra žmogui padeda ilgiau išlaikyti šilumą kūne, ekspedicijos nariai į Antarktidą ar kalnus visada nešasi su savim šokolado. Kitas klausimas, kodėl išvis bandoma apmokestint apkūnumą? jeigu žmogus nori toks būt, kodėl jam draust? juk jis susimoka sveikatos draudimą kuris yra privalomas... Jeigu nori daugiau mokesčių surinkt, tegul padidina akcizą alkoholiui, kokie 10 metų ir surinks rekordinius mokesčius, aišku po to jau mažiau nes tauta kažkiek pasigydys nuo tokio girtavimo ir praras norą leist pinigus ir save žalot. beje alkoholis nėra vienas iš nutukimą skatinančių veiksnių? nes kažkur girdėjau kad taip..
Arthuras 2011-07-12 12:55
Esmė tame, kad 72 litai per mėnesį - juokingai maža suma, jei turi problemų su sveikata. O daugelis storų žmonių jų turi...
Juodulys 2011-07-12 15:01
Čia tiek kalorijų gaunasi sudeginus tą torto gabaliuką krosnyje. O kiek žmogaus organizmas iš jo pasisavina energijos? Tu, tikiuosi, žinai, kad įsisavinamo maisto procentas labai priklauso nuo to kiek ir ką valgai? Gali būti, kad tik 50% to torto bus suvirškinta. Jau liko tik 10km nubėgt O jei žmogus tiesiog spinduliuoja šilumą šaltą žiemos dieną? Tai galima užskaityt kaip vieną kitą kilometrą? p.s. kad nepradėtumėt manęs kaltint nesveikos mytybos propogavimu, prašau atkreipt dėmesį į tai, kad aš visur paminėjau sveikai besimaitinančius žmones
Plikas 2011-07-12 16:03
Pritariu juoduliui, tik pasiūlysiu truputi išsiplėsti ir panaikinti akcizus tabakui bei alkoholiui - argumentai lygiai tie patys: 1) Kodėl pvz. aš - būdamas visiškai sveikas - retkarčiais pirkdamas viskį ir cigarą turėčiau mokėti akcizus už rūkorius ir alkoholikus? 2) Sveikatos problemų galima turėti ir visai nerūkant bei negeriant alkoholio, kaip sakė juodylys:
blizzard 2011-07-12 20:14
Tada prieinam prie tokios išvados, kad tas jūsų sveikas maitinimasis tiek ir sveikas jeigu jūs tiek pat mokat kiek ir tas kuris nesimaitina sveikai. Tai reiškia tokį faktorių kaip sveikas maitinimasis galit pamiršt, nes jis realiai nieko neparodo. Kaip jūs įrodysit gydytojui kad sveikai maitinatės? ir iš vis ar jūs suprantat kas yra sveikas maitinimasis ir ar jis duoda apčiuopiamą naudą? Apie dietas ir pamokas kad negalima valgyt mėsos galit ir neskiest, nes faktas elementarus, jeigu mėsos nevalgot tai kastuvo sode praktiškai nepakelsit išbandyta n kartų ir ne mano vieno. Labiausiai tai juokina tie kurie sveikai maitinasi ir po to kas rytą po saują visokių papildų tablečių išgeria, kuriuose visi tie patys vitaminai ir kitos reikiamos medžiagos kurias galima rasti mėsoje ir t.t.
Xdmin 2011-07-12 20:30
blizzard - vartoti maziau ir nevartoti visai "siek tiek" skiriasi