Seimo smūgis paaugliams: energinių gėrimų pardavimas nepilnamečiams bus uždraustas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

EdvasP 2012-12-07 14:34
Tu skaityt moki? Aš jų negeriu. Ir nesakau, kad nėra nesveika. Aš sakau, kad yra daug dalykų kurie yra nesveiki. Kodėl ir jų neuždraudus nepilnamečiams jau jei energinuus gėrimus draudžia.
Verslininkas 2012-12-07 14:44
Kazkas minejo kad Airijoje energetiniai gerimai parduodami su etiketemis, o juos cia ryja dar daugiau nei vandens, 1 litras vandens kainuoja daugiau nei 1 litras energetinio gerimo, idomus dalykas ka? pas visus vaikus dantys isbyreje, apie suaugusius isvis nesneku, cukriniai deabetai ir sirdies bei nutukimo problemas cia kamuoja turbut kas antra zmogu. Woho. Seniai reikejo visa sita nesamone uzdraust, prie to paties ir makdonalda ir coca cola, as suprasciau jeigu zmones turetu saika, isgerei skardine ir gana, bet cia visi perka bambaliais, darbe perka net nebe cola, o energetini po 1-2 litrus puslem ir isgeria per darbo valandas, cia normalu? jeigu neuzdraus ateis ir i lietuva kazkada toks dalykas.
Hmz 2012-12-07 17:12
Užuot putojęsi verčiau pažiūrėkite į deklaruojamus įstatymo priėmimo motyvus, išdėstytus Taip kad laukite naujų draudimų, kurie nebus pagrįsti nei skaičiais, nei tyrimais, o tik kažkieno "patinka/nepatinka". Ir kai draudimas palies jus asmeniškai, patariu prisiminti, ką kalbėjote anksčiau.
perihellis 2012-12-07 17:48
palauk, tu turbūt pamiršai, kad energetiniuose yra ne tik kofeino. ps. kad ir arbatoj yra kofeino, tačiau nieko blogo apie jį nieks nešneka. kodėl? Nes: "Arbatoje esantis kofeinas veikia ilgiau ir lėčiau, jis stimuliuoja centrinę nervų sistemą. Tuo tarpu kofeinas, esantis kavoje, veikia trumpiau, aktyvina širdies darbą ir gali šiek tiek dirginti".
Hmz 2012-12-07 18:06
1. Medicinos specialistės (sarkazmas) Ingos Lebrikaitės straipsniai spaudoje nėra pagrindas priiminėti įstatymams. Prieš kažkiek metų spaudoje buvo rašoma ir apie žydų sąmokslą prieš vokiečių tautą. 2. Tavo cituotame tekste nematau nieko, kas parodytų, kad arbatos ar kavos kofeinas yra "geresni", nei energetiniuose gėrimuose esantis.
perihellis 2012-12-07 18:54
citavau kito šio puslapio straipsnio ištraukėlę man viskas aišku su energetiniu, o kam neaišku tegu eina ir skaito plačiau
Evalda5 2012-12-07 20:12
slack, nusišneki: " Prancūzijoje, Danijoje bei Norvegėje energetinių gėrimų galima įsigyti tiktai vaistinėje" - bent Norvegijoje tikrai nereikia eiti į vaistinę, kad gautum energetinių gėrimų, bet kuriam prekybos centre rasi, ir laisvai nusipirksi. Pastebiu, kad dažnai mini žmonės komentaruose Norvegiją, kaip kažkokį etaloną, nors nė velnio apie ją nežino.
Hmz 2012-12-07 20:44
Jei nesugebi rasti argumentų, verčiau taip ir sakyk, nesiuntinėdamas žmonių ant google.
system_KMP 2012-12-07 21:36
Ir iš kur tu tokias nesąmones trauki, tai tik spėliot galima.
Hmz 2012-12-07 22:17
. Jis tiki, kad Seimo nariai niekada nemeluoja.
Evalda5 2012-12-07 23:44
Gal per greitai perskaičiau, bet Norvegija ten neminima... Užtat yra kitas kliedesys - paminėta Švedija, kurioje, kaip ir pas mus, visi gėralai šitie parduodami "ant kiekvieno " kampo, beje, užklausiau pažįstamą, kuris komandiruotėje Prancūzijoje, sakė, kad pirmąkart girdi.
Nightkid3 2012-12-08 06:26
Offtopic, bet kazkas kalbejo apie E621 zala - klausiau apie galimus jo efektus biochemijos destytojos - glutamatas nepraeina pro kraujo-smegenu barjera ir jokio poveikio smegenims negali tureti. Visas jo poveikis susijes tik su skonio receptoriais, logiska, kad skanaus maisto daugiau suvalgom ir gaunam tam tikras pasekmes, bet ne daugiau.
loggo 2012-12-09 15:24
Manau, nereikia persistengti su draudimais. Kodėl negalėjo padaryti kaip su cigaretėm ir alkoholiu - uždrausti reklamą, o ant pakuočių pranešimus juodu ant balto rašyti? Arba dar geriau, išleist įstatymą, pagal kurį visi en. gėrimai būtų pardavinėjami "standartinėse" pakuotėse - baltose skardinėse, ant kurių kokiu nors juodu "Arial" šriftu būtų parašyta "Red Bull" arba "Monster", sudėtis, galiojimo laikas, energetinė informacija ir perspėjimas. Jokių logotipų, piešinėlių ar spalvų. Nes pripažinkit, kad išvaizda paaugliams - labai svarbus dalykas. Visos skardinės dabar spalvingesnės už vaivorykštes, piešinėliais ir abstrakčiom grafikom apipaišytos. Manau, užtektų nutraukt jų reklamą, sustandartizuot visas pakuotes, kad viena ener. gėrimų rūšis nebūtų spalvingesnė už kitą, ir to pakaktų.
delgados666 2012-12-09 23:12
'energinių gėrimų pardavimas nepilnamečiams bus uždraustas' Senai laikas.
cia. 2012-12-11 03:23
Visokių nesamonių, tas seimas prsigalvoja, viską nori jis uždraust. Tuoj uždraus kava, maisto papildus, cola ir išvis net pauglio sūnaus nebebus galima į parduotuvę išleist. Jei pažvelgus į ateitį, tai gal ir viešoj vietoj nebus galima en. gerimų gert, o jei vaikas su tokiu paklius, tai dar ir į policiją išveš. Draudimai yra blogai, jie iššaukia daug blogų dalykų.
Hmz 2012-12-11 09:09
Kodėl? "Because I said so"?
vaniLinas 2012-12-14 10:57
Kalbant apie komentatorius, kurie nuomonę reiškia dėl natūralaus nesuvokimo ir pan. - argumentai, kažkodėl, neveiksnūs, įtikinėti yra beprasmiška. Žmonės nenori pripažinti buvę neteisūs. Minimi dokumentai, kurie nerado žalos, netyrinėjo vaikų, mokslinės publikacijos apie vaikus kalba apie rizikas ir žalą ar net aprašo klinikinius atvejus. Minėti Europos tyrimai netyrinėjo energinių gėrimų kaip visumos, t.y. tų medžiagų kombinacijų, o tik kelias pavienes medžiagas, todėl teiginiai apie saugumą yra nepagrįsti. Gaunasi paradoksali situacija (panašiai kaip alkoholio kontekste) - sveikatos priežiūros institucijos turi įrodyti , kad gėralas kenkia, tuo tarpu gamintojai "nesivargina" pateikti įrodymų, kad jo produkcija nekenksminga. Nesivargina, nes tokių publikacijų nėra ir paprasčiausiai nebūtų - tiesiog negalės įrodyti. Interviu Žinių radijuje su gydytoja toksikologe Gabija Dragelyte. http://www.ziniur.lt/archyvas/2012/269/ ... ai-gerimai