Žemėje niekas nepastebėjo netoli įvykusio neutroninių žvaigždžių susidūrimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Foxman 2013-01-22 13:30
Aš šiokį tokį klausimą turiu apie katastrofas kosmose ir jų stebėjimą: Tarkim kentauro alfos žvaigždės va dabar susprogsta (t.y. per kelias minutes jas kažkas susprogdina) ir tarkim dalelių pliūpsnis keliauja link žemės greičių artimu šviesos greičiui. Mokslininkai dabar pažvelgė į kentauro alfą matytų 4 metų senumo vaizdą. Po metų - matytume vaizdą iki spogino likus 3 metam, bet tas dalelių pliūpsnis būtų priartėjęs iki 3 šviesmečių. Tai dar po 3 metų pažvelgus į kentauro alfą, matytume vaizdą kaip jos sprogsta ir po kelių valandų BAM mus kerta tos dalelės? Tai jos mums iš nekur atsirastų? Tiesiog viena akimirka ramus dangus - kitą jau žiburiuoja?
MrT 2013-01-22 14:29
Kaip suprast is niekur, pamatytume sprogima pirma, nes uz sviesa niekas greiciau nekeliauja ir tuo paciu po kazkurio laiko atskristu daleles, nes ju greitis mazesnis. Pamatai zaiba ir po to isgirsti. Tas pats.
immortallt 2013-01-22 21:19
Na manau jis norėjo paklausti, koks delay'us gaunas ir ar iš viso gaunas. Jei dalelių greitis 99% šviesos greičio, tai bus tik apie 11 dienų prieš tai matysime, kad kažkas įvyko.