Rusijoje nuo meteorito sprogimo bangos sukeltų nuolaužų nukentėjusių žmonių skaičius viršijo 1000  (11)

Naujausiais duomenimis, Čeliabinsko srityje nuo krintančio meteorito sukeltos smūginės bangos atsiradusios nuolaužos sužeidė apie 1200 žmonių, pranešė Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-02-16 Rusijoje nuo meteorito sprogimo bangos sukeltų nuolaužų nukentėjusių žmonių skaičius viršijo 1000  (11)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dauguma patyrė nesunkius sužalojimus, tačiau kelių sužeistųjų būklė yra sunki, informavo Rusijos pareigūnai.

Penktadienio rytą virš Uralo federalinės apygardos teritorijos subyrėjo meteoritas. Didžioji jo dalis sudegė žemutiniuose atmosferos sluoksniuose.

Manoma, kad meteoritas nukrito į ežerą netoli Čebarkulio miesto Čeliabinsko srityje.

Didžiausia žala padaryta Čeliabinsko miestui, esančiam už 200 kilometrų į pietus nuo Jekaterinburgo.

„Tai buvo nepaprastas reiškinys, – „BBC News“ sakė Čeliabinsko gyventoja Polina Zolotarevskaja. – Mes matėme labai ryškią šviesą, paskui danguje liko panaši į taką baltos ir geltonos spalvos juosta. Sprogimas buvo toks stiprus, kad sudužo mūsų namo ir dar kelių pastatų langai.“

Tūkstančiai gelbėtojų buvo pasiųsti į teritoriją suteikti pagalbą nukentėjusiesiems, informavo Nepaprastųjų situacijų ministerija.

Remiantis naujausiais pranešimais, meteorito sukelta sprogimo banga Čeliabinsko cinko gamykloje sugriovė dalį sandėlio sienos, praneša „Interfax”. Gamyklos administraciniame pastate išbyrėjo langai, nukentėjo keturi žmonės – visi jie sužeisti nesunkiai.

Sprogimo banga taip pat išdaužė kai kurių Čeliabinsko namų langus. Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovų duomenimis, radiacijos fonas Čeliabinsko srityje normalus, žmonės neevakuojami.

Čeliabinsko srityje, esančioje apie 1 tūkst. 500 kilometrų atstumu į rytus nuo Maskvos, yra daug gamyklų, atominė elektrinė ir „Majako“ atominių atliekų saugojimo centras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(22)
(0)
(0)

Komentarai (11)