Bakteriofagai: į žūtbūtinį mūšį su bakterijomis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

deivec 2013-03-16 18:20
neskuba...nes matyt konglomeratai..jau nebegautu is to dideliu pelnu...kokie eina nuo antibiotiku
kafkasque 2013-03-17 05:39
juk Amerikoje pilna atveju, kai farmacine kompanija daugiau isleido vaisto marketingui, negu tyrimui ju tikslas kuo daugia uzdirbti ir paduot kuo brangesnius vaistus, kuom daugiau zmoniu, manau reikia kokios tai tarptautines organizacijos, kurios tikslas nebutu pelnas, bet didziausia nauda zmonems gaminant vaistus... arba tiesiog valstybes turetu pradeti kurti valstybines farmacines imones, nes amerikos pavyzdys tai baisus
M.D 2013-03-17 11:07
Aš nežinau, ar Jūs daug esate susipažinę su naujų (pabrėžiu) vaistų kūrimu nuo nulio ? ar tik nuogirdos ? Aišku akivaizdu, kad kompanijos yra suinteresuotos savo kapitalu, bet taip yra visur ir nereikia visų tų la la la, kad farmacinės kompanijos kažkokios kitokios, todėl dauguma verslininkų geriau užsima generinių preparatų gamybą, kurie yra patikrinti laiko ir neša daug didesį pelną. Atkreipkit dėmesį, kiek yra skirtingų vaistų nuo skausmo, su ta pačia vekliąja medžiaga - ibuprofen, ibumax, ibuprom ir t.t. Pavyzdžiui, Aconitum lietuvišką vaistų kompanija, kurdama sakyčiau daugiau profilaktikai preparatą silymarin complex išleido labai didelius pinigus ir užtruko ilgus metus, kol sukūrė tinkamą vaistą, kurį galima registruoti, tad įsivaizduokite, kokios pajamos kainuoja, sukūrti vaistą nuo nepagydomų ligų. Tuo labiau dabar visame pasaulyje įsigali biofarmacija ir jos kūrimo principai. Taigi, konkurencija yra ir kompanijos einamas kelias labiau priklauso nuo jos požiūrio, kuo reikia užsiimti.
kestutisz 2013-03-17 11:48
Pagrindinis klausimas - o kas naikins tuos virusus kai jie vienaip ar kitaip supiktybės? Gi antibiotikams atsparios bakterijos irgi nebuvo antibiotikų plano dalis :) Šiaip aš gal ir tikiu, kad egzistuoja tam tirkti virusai puolantys tam tikras bakterijas, bet juos reikia surasti ir užauginti (šeriant reikiamomis bakterijomis) pilstymui į buteliukus tinkamus kiekius. Bet straipsnis tai kaip nurašytas iš berods rusiškos REN TV serijos apie ateivius, senovės civilizacijų keliones laikus bei farmacininkų sąmokslus blokuoti tarybinės medicinos laimėjimus...
Kilgoras Trautas 2013-03-17 15:57
Sergu lėtiniu osteomielitu, teko gan nemažai domėtis šiais dalykais. Viskas su tais bakteriofagais gerai, veikia ir jau senai tyrinėjama ši sritis, bet kaip ir antibiotikų šiuo atveju bakterijomis irgi išsivysto imunitetas baktereofagams. Dėl šios priežasties šioje stityje situacija negerėja ir negerės, maža perspektyva.
PupuDede 2013-03-18 09:36
Nuotraukoje virusas o sneka apie bakterijas.
punktyras 2013-03-18 09:53
Nuotraukoje bakteriofagas, kaip ir parašyta pavadinime, kaip apie juos straipsnyje ir šnekama. Prieš komentuojant, primygtinai rekomenduojama perskaityti straipsnį.
PupuDede 2013-03-18 10:22
FOTO VIRUSO. O ka raso tai jau kitas reikalas.
punktyras 2013-03-18 10:32
Foto – bakteriofago. Bakteriofagai yra virusai. Pasilieku prie savo nuomonės – prieš komentuodamas, atidžiai perskaityk straipsnį ir jei koks nors terminas neaiškus – pasiieškok internete.