NASA ekspertai: Tunguskos dydžio meteorui sprogus virš Niujorko, žūtų milijonai (Video)  (3)

"Noriu pabrėžti: egzistuoja maždaug 30 proc. tikimybė, kad tankiai apgyvendintoje mūsų planetos vietovėje dar šį šimtmetį pataikys meteoritas, kurio smūgis būtų maždaug 5 megatonų galios, - pareiškė buvęs NASA astronautas, dabar senatorius Bilas Nelsonas (Bill Nelson). – Tai – ne hipotezė. Tai – realybė." Fragmentą iš spaudos konferencijos publikuoja portalas "Space.com".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 
"Virš Rusijos suiręs keliolikos metrų skersmens meteoras Žemės nepasiekė ir ore suiro dėl nepaprastai didelio greičio, - atsakinėdamas į žurnalistų klausimus spaudos konferencijoje aiškino buvęs astronautas. – Galite įsivaizduoti, tas luistas skriejo maždaug 20 km/s greičiu. Nors meteoras įsirėžė į atmosferą, skriejant tokiu greičiu tai tas pats, kas trenktis į betoną."

Žurnalistų paklaustas, kas būtų ištikę miestą neskaitant išbyrėjusių langų, jei toks pat meteoras tokiame pat aukštyje būtų sudegęs virš Niujorko, kitas buvęs astronautas, apie meteoritų ir asteroidų pavojus pastaruoju metu itin aktyviai pasisakantis Edas Lu (Ed Lu) neslėpė , kad toks įvykis būtų nusinešęs daug aukų.

"Sunku pasakyti, kiek tiksliai. Bet jei virš Niujorko sprogtų toks kosminis kūnas, koks 1908 m. sprogo virš Tunguskos (o jis buvo gana nedaug didesnis už Čerbakulio meteorą), Niujorke žūtų keli milijonai žmonių. Kitaip tariant, kad ir kiek žmonių tuo metu būtų Niujorke, visi jie žūtų."

Apstulbusiam žurnalistui paklausus "Nejaugi?", E. Lu pridūrė:

"Taip. Tunguskoje sprogęs meteoras visiškai sunaikino 800 kvadratinių mylių teritoriją. Toje teritorijoje neliko nieko vertikalaus – absoliučiai visas miškas ten buvo sulygintas su žeme."



Kaip atrodo ne 5, o "tik" 3,3 megatonos galingumo vandenilinės bombos sprogimas, kurį bandymų metu atliko kinai, užfiksuota šiuose kadruose:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(1)
(-1)

Komentarai (3)