Vakar Maskvoje siautėjusi pūga pridrėbė 70 cm sniego  (0)

Meteorologų teigimu, pirmadienį Maskvoje buvo daugiau kaip 70 cm sniego. Anot Maskvos mero Sergejaus Sobianino, jau dabar iškrito dvigubai daugiau kritulių nei būdinga kovo mėnesiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiema neapleidžia Europos. Su sniegu kovojama ir Didžiojoje Britanijoje, ir Ukrainoje, ir Rusijoje. Pastarosios sostinėje Maskvoje siautėjo viena stipriausių sniego audrų per pastaruosius dešimtmečius, skelbia „Spiegel“.

Ekstremalios oro sąlygos Maskvoje po sniegu palaidojo daugybę transporto priemonių. Valdžios institucijos įspėjo apie sunkiai pravažiuojamus kelius ir gatves bei blogo matomumo sąlygas. Maskvoje nusidriekė kilometrinės spūstys.

Sniego pūga paveikė ir kitus centrinės Rusijos rajonus. Kurske, kuris yra apie 500 km nuo Maskvos, visuomeninis gyvenimas buvo smarkiai paralyžiuotas. Gyventojų paprašyta padėti kovoti su sniego pusnimis.

Kijeve per tris dienas nuo penktadienio iškrito viso mėnesio kritulių norma. Ukrainos sostinėje paskelbta nepaprastoji padėtis. Pirmadienis dėl gausaus sniego buvo paskelbtas nedarbo diena. Iš miesto išvežta tūkstančiai tonų sniego, pagelbėti valant sniegą paprašyta ir kariuomenės, ir gyventojų.

Teigiama, kad Kijevą aplankė stipriausia sniego audra nuo 1881 metų. Taip paskelbė hidrometeorologijos instituto direktorius Nikolajus Kulbida. Nuo pasaulio buvo atkirsta apie šimtas gyvenviečių, apie 600 bendruomenių savaitgalį liko be elektros. Valdžios institucijos baiminasi, kad atšilus gresia potvyniai.

Sniegas sukaustė ir Didžiąją Britaniją. Be elektros liko tūkstančiai žmonių. Labiausiai paveikti Škotijos ir Šiaurės Airijos regionai. Škotijoje pirmadienį be elektros vis dar buvo apie 5 000 žmonių. Vienos salos gyventojai be elektros buvo keturias dienas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)