Paauglys namuose sukonstravo DNR tyrimų įrangą, kad patikrintų, ar raudonplaukis brolis tikrai yra jo giminė (Video)  (6)

Tiesius rudus plaukus turintis 17-metis britas Fredas Turneris taip užsispyrė visiems aplinkiniams įrodyti, kad garbanotas raudonplaukis Gusas yra jo brolis, jog namuose sukonstravo savadarbę DNR tyrimų įrangą. Ją naudodamas jaunuolis įrodė, kad Guso plaukai yra kitokie dėl genų skirtumų, skelbia Dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Daugybę metų teko girdėti juokelius, esą mes su Gusu turime skirtingus tėčius, todėl nusprendžiau sukurti šią mašiną, kad patikrinčiau, kodėl mano brolis yra raudonplaukis, o aš toks nesu, – sako F.Turneris. – Remiantis teorija, raudoni plaukai atsiranda dėl genų mutacijos. Jie turi dvi kopijas geno, kuris keičia baltymo MC1R veiklą.“

Vaikinas sukonstravo DNR tyrimų įrangą, kad patikrintų, ar tai būdinga Gusui.

Jis dirbo visus metus ir išleido apie 400 svarų (1,6 tūkst. Lt) tam, kad pasigamintų vieną svarbiausių komponentų – grandininės polimerizacijos įrangą. Nusipirkti tokį „DNR fotoaparatą“ kainuotų per 3 tūkst. svarų (12 tūkst. Lt). Taip pat jis pats susikonstravo kitą įrangą, reikalingą DNR tyrimams atlikti.

Ištyręs brolio DNR jis įrodė, kad Gusas turi raudonplaukiams būdingą geno mutaciją.

Savadarbė DNR tyrimų įranga F.Turneriui pelnė Didžiosios Britanijos jaunojo inžinieriaus titulą. Taip pat jam jau rezervuota vieta prestižiniame Oksfordo universitete, kur jaunuolis ketina studijuoti biochemiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(26)
(0)
(1)

Komentarai (6)