Genetikai: žemiškoji gyvybė egzistavo 10 mlrd. metų iki Žemės atsiradimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Klaudijus 2013-04-22 14:44
Esminė prezumcija šitame skaičiavime yra ta, kad gyvybė evoliucionavo linijine progresija. O tai yra itin abejotina
Heksogenas 2013-04-22 15:17
Linijinė gaunasi jei imi stambią laiko atkarpą, jei ją susmulkinsi aišku, kad matysi šuolių ir ramybės intervalus.. zigzagą kitaip sakant. Klausimas ar taip vidurkinant tas procesas išlieka gan tiesiškas per visą egzistavimą.., nes manau įsisotinimas gali įvykti vistiek ir išeiti į plato dalį tas grafikas.
pastuh 2013-04-22 16:19
Man atsakykit kodel zmones evoliucionavo is bezdzioniu, bet dabartines bezdziones vis dar bezdziones?
ge2xxx 2013-04-22 16:25
Is tiesu tai evoliucionavo is primatu. Labai grubiai kalbant buvo kazkoks gyvunelis, ir dalis populiacijos paskuko i zmoniu puse, o kita dalis i bezdziones.
i74s 2013-04-22 16:28
punktyras 2013-04-22 16:35
. Dabartinės beždžionės skiriasi nuo bendro beždžionių ir žmonių protėvio, nes evoliucionavo. Žinoma, skiriasi mažiau, nei žmonės, nes beždžionių gyvenamoji aplinka mažiau skiriasi nuo beždžionių ir žmonių bendro protėvio gyvenamosios aplinkos, tad joms nebuvo postūmio labiau kisti.
rwc 2013-04-22 17:13
Šiaip tai, eksponentine - kaip ir teigiama straipsnyje. Ir ne gyvybė, o formų skaičius, įvairovė, radikalių struktūrinių skirtumų skaičius. ...Nors kaip jie išmatavo tą eksponentiškumą - klausimas. Kaži, ar 99.9% dabartinės genetinės įvairovės biosferoje, kurią sudaro mikroorganizmai, atsirado per pastarąjį milijardą metų (taip išeitų pagal jų progresijos formulę). Aproksimacija - šiaip beprasmė, nes pagal eksponentinį dėsnį, perėjimas nuo nulio gyvybės formų iki 1 turėtų trukti begalinį laiką. Kita klaida: interpoliuodami, jie neatsižvelgia, kad gyvybės įvairovė "sprogsta" šuoliais - po globalinių katastrofų, kai išmiršta didžioji dalis rūšių, atsilaisvina daug naujų nišų ir kurį laiką konkurencinis spaudimas "būti geriausiu" yra silpnas. Būtent tokios sąlygos buvo ir jaunoje Žemėje. Todėl labai tikėtina, kad gyvybė galėjo atsirasti iš paprasčiausios chemijos labai greitai, ir labai staigiai evoliucionuoti iki mums jau pažįstamų mikroorganizmų formų - anaerobinių prokariotų.
aukselis 2013-04-22 20:09
Tai kokiu būdu evoliucionavo?
rwc 2013-04-22 20:17
Paskutinį kartą kaip trijų metų vaikui. Vieniems pusbroliams geriau sekėsi ant žemės, kitiems medžiuose. Tie, kuriems sekėsi geriausiai, išliko, visi kiti išmirė.
aukselis 2013-04-22 20:27
Šaltinis? - Lietuvių liaudies pasakos?
Swift RR 2013-04-22 20:52
Siūlyčiau su "aukseliu" nediskutuoti, nes jis kreacionistas. Atėjo čia vėl palot eilinį kartą.
Kilgoras Trautas 2013-04-22 21:12
Galbut, bet jų skaičiavimai rodo kitaip Esmė, kad istorijos mokslų visumoje pilna interpretacijų ir galimų variantų. Offtopic pafantazuokim: Įdomu butu jei nusiuntus visus žinomus žemės istorinius faktus artefaktus ir kitus radinius kokiam "marsiečiui" kuris nežino mūsų sukurtos istorijos ir paprašyti jo, kad pagal tą medžiagą parašytu savo istorijos versiją. Manau rezultatas būtu stipriai kitoks, nei musu istorijos mainstream'o. IMHO musu istorijos versijoje yra labai daug interpretacijų, figūruoja daug artefaktų ir daug faktų traktuojama artefaktais dėl nesutapimo su mainstream'u, labai dažnai tyrimų rezultatus "pritempinėja" prie mainstreamo. Aišku istorijos mainsream'as tobulėja evoliucionuoja, bet jo pagrindas "storas, sunkus" ir fragmentiškas...
rwc 2013-04-22 23:41
Jeigu mainstrymas paremtas tūkstančiais gerai vienas kitą patvirtinančių faktų dešimtyse skirtingų mokslo sričių, tai keletas į bendrą vaizdą neįsipiešiančių teiginių greičiau yra išimtys, sutapimai, klaidos ar tiesiog falsifikatai, nei pagrindas "geresnei" teorijai, kuri užuot dorai papildžiusi mainstrymą, reikalauti viską pradėti nuo "švaraus lapo". O revoliucijų moksle pasitaiko gana dažnai, tik jų nepastebime. Turbūt nustebtum, kokius "viduramžius" rašė 1980-tųjų vadovėliuose. Pvz., iki 1960-tų Didžiojo Sprogimo teorija tebuvo viena iš daugelio "keistų hipotezių", galimai paaiškinančių galaktikų tolimą, bet aiškiai nepakankama kažką pasakyti apie tolimą praeitį, ką jau kalbėti apie tokį egzotišką reiškinį kaip pats BB. Pernelyg nereikšminga, kad ją apskritai reikėtų minėti vadovėliuose net ir po 20-30 metų. Tik nuo 1990-tų - kai buvo rimčiau ištyrinėtas KMBF, neginčijamai nustatyta, kad Visata ne tik plečiasi, bet dar ir greitėja, kai visokios stygų teorijos, kai buvo surinkta įrodymų apie tamsiąsias mases ir energijas bei kad pradžioje Visata buvo beprotiškai karšta ir tanki elementariųjų dalelių sriuba - tik tuomet BB teorija tapo iš "labiausiai tikėtinos" praktiškai neabejojamu visuotinio susidomėjimo objektu, pažadinusiu fantastų, mokslo populiarintojų ir šiaip svaigalių fantazijas apie BigBouncus, ciklines visatas, multivisatas, visatas visatose, juodųjų skylių centruose ir kolaideriuose. O kada nors ateities žmonės mūsų kartą laikys totaliais tamsuoliais, aklais ir besipriešinančiais akivaizdiems moksliniams faktams. Tik mes dėl to nė kiek nekalti - extraordinary claims require extraordinary evidence. Beje, gerai patvirtintų "mainstryminių" teorijų aklas atmetimas - taip pat "extraordinary claim".
aukselis 2013-04-23 08:09
Žinok, aš savo ūkelyje taip pat ne pirmus metus atlieku realius eksperimentus - auginu moliūgus. Kaip tik prieš porą dienelių pasėjau. Jau žinau kokį vardą šiemet suteiksiu didžiausiam ir gražiausiam moliūgėliui.
demukazz 2013-04-23 15:42
rwc +1