Stephenas Hawkingas: „Jei Dievas sukūrė visatą, ką jis veikė iki tol?“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Adom 2013-04-27 09:53
Mokslas atgyveno savo, atsirėmė į sieną. Žmonijai reikia keistis iš esmės, o ne plėstis į išorę, užkariaujant kosmosą ar dar kokį biesą darant su kamieninėm ląstelėm ir klonavimais. Gyvenimas Kūne yra laikinas, ir tai tik tarpinė būsena, jokiu būdu ne gyvenimo tikslas. Žmonija turi pereiti į naują būseną, ir tas laikas jau atėjo. Jeigu mums būtų lemta laimingai gyventi žemėje pagal Dieviškąjį planą, tai argi Dievas kažkoks neįgalus, kad netobulai būtų sukūręs šį pasaulį, kuriame blogio daugiau negu gėrio, ir jau skausmo nebuvimas vadinamas laime? Ir kas tie džiaugsmai, kuriuos patiriame, kiek jie trunka, o po to "pachmielas"? Ir net jei tobulai, gražiai ir sveikai gyvenčiau, kiek, iki 80 metų ištraukčiau, o kas po to? Žmogus turi Dievo ieškoti savyje, atrasti jį kituose, o ne veržtis į kosmosą ar tobulinti technologijas. Verta susimąstyti. Gaila, kad daugelis bėga nuo gyvenimo prasmės klausimo, o kur mes nubėgsime? Ištikus nelaimei, tas klausimas iškyla, bet vos tik skaumas praeina, atsistoju atgal į savo pusiausvyrą, ir pamirštu kas esu ir kur einu.
Fobus 2013-04-27 10:09
Pirma nurodyk patikimesnį dalyką, nei mokslas. Nurodyk būdą, kuris labiau ir patikimiau nei mokslas gali pasakyti apie mus ir mus supantį pasaulį. Antra, įrodyk, kad dievas egzistuoja, ir tik po to juo remkis aiškindamas gyvenimo prasmę.
sielinas 2013-04-27 10:24
Kapstykis po savo proto šiukšlyną, o ne lysk į kitų. Mokslas nevisagalis, tačiau tai geriausia ką mes turime. Jeigu viskam reikia kūrėjo, tai kas sukūrė dievą? Jei dievas amžinas, tai kodėl Visata negali būti amžina?
eimantasks 2013-04-27 10:51
Tai proto bokštai rašo... Adom žodžiuose tiesos pilna o jūs tik dergiat komentaruose puikuodamiesi savo išpūstais ego kurie nei velnio niekam nenaudingi. Pasiskaitė kokių senolių formulikių ir jau tipo visatą išmanot? susitaikykit nei jūs nei aš nesuvokiam nei pusės, tai gal baikit apsimetinėt visagaliais. Žmogus gerai sako kokio velnio tenai brautis į tą kosmosą kai apie jį tiek mažai žinom, ir ta pati žemė temptų daugiau nei tūkstantmetį jei neterštume kaip parazitai. Žmogus čia turi viską ko reikia, bet tas fanatiškas noras DAUGIAU, DAR DAUGIAU, tai jei tik kiekyje esmė tai kokio velnio milijardieriai žudosi kai dėmesio, daiktų ir pinigų jiems netrūksta? Ir tas mokslas tai tik katino ašaros, gi praeituose straipsniuose buvo parašyta (ką jūs proto bokštai tikriausiai patys žinot) kad mokslas pažįsta tik 4% materijos, o kai kuriose vietose mūsų teorijos, bent jau mokslinės visai neegzistuoja nėra kaip jas pritaikyti, o mes ir toliau vaidinam visažinius modifikuodami gyvas ląsteles, kai vienos tokios nuo 0 net sukurti nesugebam. Pvz kvantinis susietumas, subatominės dalelės esančios toli viena nuo kitos reaguoja tuo pačiu metu, t.y. juda greičiau už šviesos greitį(o gal nejuda bet egzistuoja tuo pačiu metu keliose vietose)?, bet mokslas to nepriima net susidūręs tiesiogiai. Krč daugiau nerašysiu, nes nėra prasmės per daug vistiek temokat tik prie pavienių žodžių ar sakinių struktūros kabinėtis o ne esmės ieškot. Su žmona/panele susipykę ateina čia išsiliet ant tų kurie dar originaliau kažką masto, o ne tą pačia melodiją groja metai iš metų. Pirmas komentaras dar skatina mąstyt o sekantys 2... aimanos po 2 eilutes.
HardAxe 2013-04-27 11:06
"S.Hawkingas užsiminė, kad jaučiasi labai laimingas, jog jam pasisekė gyventi būtent šioje egzistencijos būsenoje." Jeigu jis mąstantis, tai ir gyvens mąstančioje būsenoje kažkur visatoje, kuo galės džiaugtis. jeigu nemąstantis... no problem so far...
Pumper 2013-04-27 11:37
Parodyk mokslinį šaltinį, kuris atmeta kvantinį susietumą. Kitas dalykas, ne taip supranti patį kvantinį susietumą, kas iš tikro yra: "quantum entanglement means that multiple particles are linked together in a way such that the measurement of one particle's quantum state determines the possible quantum states of the other particles".
sielinas 2013-04-27 11:45
kai zinosi kodel karves sudas skiriasi nuo zuikio spiru (Materija) nors jie abu zoleedziai, tada diskutuosime apie kitas ne materijos formas, apie kitus matavimus ir kita prisigalvota slamsta.
Arthuras 2013-04-27 11:50
Nerašyk tu čia daugiau išvis. Nes tik sukeli mąstančių žmonių nepasitenkinimą savo ribotu mąstymu.
Fobus 2013-04-27 11:54
Ar pats visada tik galvoji apie gyvenimo prasmę? Na va, Eimantai, ar tiek esmės tau pakanka? Kodėl sakai, kad jis tiesą parašė, jei jo komentare daugiau skylių nei šveicariškame sūryje, o pagrindimo nulis? Apskritai, atrodo, kad tarsi jis kokiam kultui priklausytų...
Unikali durnaropė 2013-04-27 12:38
Mano pastebėjimas - o tamstos komentarą lygiai taip pačiai galima priskirti ne dviejų eilučių aimanoms dėl antrojo ir trečiojo komentarų... Tai tamsta pats biedavojiesi, kai pats aimanuoji ir aimanas bandai pagrįsti įterpdamas keletą ne ūkiškos kilmės žodžių, kurių reikšmės panašu nelabai supranti...
kiemsargis 2013-04-27 13:09
As esu realistas. Suprantu kad Dievo nera, kad zmogus atsirado is evoliucijos, didysis sprogimas ir t.t. Nu bet kadangi nuo vaikystes yra iskiepyta kataliku tikejimas tai vistiek yra tas toks tikejimas kad tas Dievas yra, norisi tuo tiketi, nes nesinori numirti ir isnykti visom prasmem, norim mes atsirasti tame Rojuje, norim mes pro dangu matyti kaip toliau evoliucija vystosi ar pan. (cia gal jau mano labiau fantazija) norim tiket kad yra kazkokia tai reinkarnacija ar pan... O jei butumem kitokiame pasaulyje kur nebutu religijos, o gryni faktai ir mokslas. Ir butu nuo vaikystes tau aiskinama mokslas ir t.t. Tai jei koks zmogelis tau uzsimintu apie kazkoki dieviskaja butybe tai pamanytum kadjis pasineses ir cia jo kliedesiai. Kai nuriose senoves civilizacijose Dievas(-ai) yra labai daug klausimu iskeliantys atvejai. Jei viska taip susumavus butu galima pamanyti kad tie dievai yra ateiviai. Ir as tuo tikiu nes kito logisko paaiskinimo neturiu.
Pumper 2013-04-27 13:35
Arba tiesiog nesuprantamų gamtos reiškinių interpretavimas pasitelkiant vaizduotę. Gi žiūrėdamas į pagonybę ateivių nematai, nors tų dievų funkcijos tokios pat, kaip ir senovės civilizacijose.
Adom 2013-04-27 13:44
Skatina mąstyti? Taip, nes tiek klausimų kilo perskaičius jo komentarą. Ar pats visada tik galvoji apie gyvenimo prasmę? Žmoguj suteikta galimybė ne tik galvoti, bet ir kalbėti ir veikti prasmės, tikslo link.
MrT 2013-04-27 13:52
Tipinė situacija: aš nesuprantu mokslo todėl jis nesamonė ir ieškom dievo ar dar ko nors mistiško, nes man durnam taip yra žymiai lengviau. (čia pirmas komentaras).
Foxman 2013-04-27 13:59
Visų pirmą iš kur tas Dievas atsirado. T.y. kaip mes jį sugalvojom? Kaip aš suprantu - tai Dievas/dievai buvo būdas paaiškinti tam tikrus reiškinius (visko atsiradimą, gyvenimo prasmę ir pan.). Čia tas pats kaip kažkada buvo tikima, kad tam tikros moterys turėjo super galių (raganos) ir taip gyliai buvo tikima, kad be jokio pasigailėjimo jas degindavo. Praėjo viduramžiai, mes labiau išsivystėm ir dabar kaip sako "Adom" turime keistis. Ture that, mes tai jau pradėjome tikėdami į mokslą, faktus, logiškus paaiškinimus, kosmosą. Ir žiūrėk kur esame dabar. Kaip niekad žmonės dauginasi, ilgai gyvena ir pažengėme tiek, kad Mozė kone kiekvieną dabartinį žmogų pavadintu Dievu .
Vagydarnuor 2013-04-27 14:15
Supraskit, kad mes is visatos, visata is musu ir visus savo atsakymus jus galite rasti savyje, taip pat kaip ieskodami ziuredami i pacia visata. Tik skirtumas isleist milijardus dezem, ta pati as jauciu isleisciau geriau skleist meditacijom.
Pumper 2013-04-27 14:19
Skirtumas tik tas, kad pirmu atveju iš tų išleistų pinigų būtų reali nauda, o antru atveju tik visokie lunatikai pinigus susisemtų, kad galėtų skleisti ir taip paplitusį suzombėjimą. Ir iš vis, jei dėžės nepatinka, ką čia veikia internete? Eik ir medituok kokiam griovy butelį apsikabinęs.
Unikali durnaropė 2013-04-27 14:32
Šiaip, tarp kitko, kaži kaip reaguotų ponaitis Adom'as, kai jo taip engiami mokslininkai ir apskritai mokslas vieną dieną išsiaiškintų (hipotetiškai kalbant), kad žmogus tėra tik genų manipuliacijos kūrinys, kurį sukūrė lygiai tokios pačios mirtingosios būtybės, tik labiau pažengusios, nei dabartinis žmogus? Tikriausiai ištiktų trydos priepolis... nei sąmonė, nei tas "vidinis jutimas" nesugebėtų susitaikyti su mintimi, kad tas taip dievintas mistiškasis kūrėjas Dievas, tėra kažkoks „žalias žmogeliukas“ su antenomis... Ir toje apriboto mąstymo galvelėje ištiktų pasaulio pabaiga... nei prasmė prasmei, nei tai pačiai egzistencijai.
Kirtiklis 2013-04-27 14:35
Adom, kažkur girdėta tavo šitie paistalai, kažkaip tai čia vadinasi naujasis mąastymas ar kažkas panašaus tik angliškai, ir ten lygiai ta pati paisto kaip sektoi.
Pumper 2013-04-27 14:52
New age bullshit. Kur bet kokius paistalus pateisina įterpdami "kvantinis", net nesuvokdami, ką tas žodis reiškia.