Lietuviams rengiantis palikti Goro provinciją, vietiniai šiems pagyrų negaili

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

deivec 2013-05-02 19:16
taip taip ....reikia lietuviams lietuvius pagirti.... kru lietuciai ten vien tik laime...ir harmonija
neblogenso 2013-05-02 23:14
,,išsiugdėme savo įgūdžius – tiek civiliai, tiek kariai, kurie turėjo rimtų kovinių susirėmimų." - rimtus kovinius susirėmimus imk ir ant pirštų skaičiuok. Pasivaiksčiojimas po dykvietę ir tiek.
moo 2013-05-02 23:17
P**c. Specialiai nieko nerašiau kai skaičiau straipsnį jam atsiradus, pagalvojau, ar sugebės "tautiečiai" bent pasveikinti ar, visgi, delfio principu. Liūdna.
Kadras 2013-05-02 23:44
Tokiu kaip tu nesuprantu... Esi prikimtas vien tik neigiamos emocijos ir nematai net kas gero yra padaryta.. gaila man taves
DJ_LFS 2013-05-03 01:17
Didziuojuosi lietuviais ir kad pats toks esu. Lietuva subrendo tiek, kad gali jau ir kitoms valstybems padeti.
Gedis 2013-05-03 09:42
O aš nesuprantu tokių kaip tu.Kodėl reikėjo tenais sodint ąžuolus,kurie tokiose vietose neauga,mokyklą molinę statyt už kelis milijonus,kai vienas ją nulipdyt gali vos ne už dyką.Ir apskritai,ką mes ten veikėm,apart įsipareigojimo dalyvauti bendrose misijose NATO?Patys ubagai remiam kitus ubagus.Gal jų tas dėkui tiems kariams ir rūpi,kurie pinigėlio užsidirbo gražaus,bet man atleisk,nei šilta nei šalta.
Rukis 2013-05-03 10:30
Žvelk plačiau. Finansinę paramą (projektų pavidalu) skyrėm tam, kad galėtumėm pademonstruot, jok mes esam demokratiška, pagalbą teikianti valstybė, bei aktyvi NATO narė. Kitas dalykas, apie Lietuvos karius ir jų profesionalumą dabar žinos kiekvienas NATO vadukas. Jie (kurie buvo afganistane) reprezentavo Lietuvą ir jos kariuomenę, taip užtikrinant kad mūsų niekas nepamirštų. Jie ten buvo tam, kad kiti prisimintų tokius lietuvius, kurie kartu kovojo, todėl nelaimės atveju (rusų ultra-nacionalistai ar girtas Putinas) ateitų mums į pagalbą.
Arns 2013-05-03 10:57
Rukis, žvelk realistiškiau. Demonstruok nedemonstravęs demokratijos, bet užsieniui nusispjaut, o eiliniam afganui nebuvo net įdomu kas ta demokratija. Kaip gyveno po senovei taip ir gyvens, tik nemėtyk bombų ant galvų, nes dirbt vis vien reikia. Suteikėm pagalbą? Na greičiau sakykim taip, padavė provinciją ir mes kaip ūbagai po visą pasaulį ištiesta ranka vaikščiojom, kad kas sušelptu, nes negalim pasirūpinti. Bene visos lėšos skirtos atstatymam ne Lietuvos, o užsienio donorų, tokių kaip Japonija, Ukraina... Nato vadukai sužinojo apie Lietuvą? Kas norėjo tas žinojo, kas nenorėjo, tik atsiminė tuos vis prašančius paskraidinti iki namų Karo atveju ne eiliniai vadukai, o aukščiausi vadovai spręstu ar ginti šalį. Tad ne tokiomis misijomis, o glaudžiais tarpusavio šalių santykiais galima kažką padaryti. Geras pvz Gruzija, taip, ji nebuvo NATO narė, bet aktyviai bendravo su ES, JAV, NATO. Jo skariai kovėsi ir Irake bei Afganistane. Bet kai reikėjo nuo Rusijos gintis, tai teko patiems. Už juos bent kiek pastovėti atvyko tik Lietuvos ir Lenkijos prezidentai. Na dar nuo Europos Prancūzijos prezidentas nuvyko į Rusiją kiek pasikalbėti, kada jie ketina sustoti. Tad negalvok jog karo lauke kažką įrodysi, ten tik mėsmalė kurioje dirbama. Nori kalbėtis, reikia eit tiesiai pas viršininkus. Deja Lietuva eina žemiausių lygiu, kur daugiausiai išlaidų ir mažiausiai realių rezultatų.
Windas 2013-05-03 11:14
wow... klietuvele tikrai kaip zydai savanaudziai ubagai verkiantys del kiekvieno dalyko.. rupi tik patys sau... dabar sako kisa pinigus kitiems kaip patys ubagai? sry bet tu gal ir ubagas ash tai nzn.. nelaikau saves tokiu.. tu gal kazkuom ir nepatenkintas lietuvoje ash visapusiskai laimingas, suprantu gal kasininkai ir "vadybininkai" skundziasi cia.. ir tipo galvoja jei neshers afganu jie alga didesne gaus? pagal finansus lietuva afganams speju maziausiai ishleidzia tai neverkite... kariiai dirba ten savo darba ir tikrai nei kiek del pinigu nei ka.. gal kazkiek ir duoda pinigai bet labiau cia ju gyvenimo budas, sakot uzsenieciams lietuviai nerupi ir niekas musu nevertina http://defensetech.org/2008/12/17/hells ... ian-style/ senas straipsnis bet vis del to i lietuvius ten atkreipia demesi. Maziau verkite visi daugiau veikite gal tada nebus del ko verkti.. jei truksta pinigu tai dirbk daugiau ir uzdirbsi..
moo 2013-05-03 13:53
"Protingi" esate nes sugebate įžvelgti globalius reikalus. "Kvailiai" esate nes nesugebate pasidžiaugti ir padėkoti tiems vyrams ir saujai moterų, kurie ten buvo ir sunkai dirbo rizikuodami. Vis dar vyliuosi, kad tai ne tikrų lietuvių, o "litovcų" bruožas. Išbujojus tokiam mentalitetui belieka tik šaudyti vienas kitą emigracijoje. "What NX?"
geruks 2013-05-07 00:28
Kažkur girdėjau ar skaičiau:pirma išvalyk,paskum statyk. O dabar talibams taikinių daugiau.