Už elitinės rūšies juodąjį arbūzą Japonijoje sumokėta 6,1 tūkst. JAV dolerių  (0)

Prieš savaitę šiaurinėje Japonijos dalyje per aukcioną įsigytas egzotiškas juodasis arbūzas pirkėjui atsiėjo rekordinę sumą – 6,1 tūkst. JAV dolerių (15 800 litų). Tai – didžiausia Japonijoje (ir, tikėtina, visame pasaulyje) už arbūzą sumokėta kaina, informuoja "NBC News".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

7,7 kg svėrusį Premium klasės arbūzą "Densuke" (tokie auginami tik šiauriau esančioje Hokaido saloje) įsigijo prekybininkas jūros produktais, kuris, kaip pats pareiškė, šitaip pademonstravo savo norą paremti vietos žemės ūkį, informuoja naujienų agentūra "Kyodo News".

Šalyje, kurioje arbūzai yra prabangos dalykas ir neretai dovanojami (Tekančios saulės šalyje populiarūs ir kubiniai arbūzai). Štai dar gegužę kitame kvapą gniaužiančiame aukcione pora arbūzų giminaičių – raukšlėtųjų melionų "Yubari" – buvo parduota už rekordinę sumą – 23,5 tūkst. JAV dolerio (60,9 tūkst. litų). Visgi rekordinis arbūzų pasiekimas yra kaina už minėtą juodąjį arbūzą.

"Tai yra didžiausia kaina, sumokėta už "Densuke" rūšies arbūzą, ir tai, jo gero, reiškia, kad tai brangiausias arbūzas Japonijos istorijoje", - kalbėjo Hokaido žemės ūkio kooperatyvo "Tohma" atstovas spaudai Kazujošis Ohira (Kazuyoshi Ohira).

Brangiausias egzempliorius aukcione buvo parduotas pirmas. Iš viso aukcione buvo parduoti 65 "Densuke" arbūzai. Tikimasi, kad šiemet tokių arbūzų Japonijoje bus parduota apie 9 tūkst. Anot K. Ohiros, šiemetiniai arbūzai labai saldūs – dėl to "kalti" nebūdingai šilti orai balandį ir gegužę Japonijoje, per kuriuos arbūzai spėjo gerai prisirpti ir prikaupti cukraus.
Kiti aukcione parduoti "Densuke" arbūzai sulaukė mažesnio piniginio įvertinimo. Daugelis jų specializuotose krautuvėlėse ar prekybos centruose kainuos 188-283 JAV dolerius už kilogramą. Kodėl už tą vienintelį arbūzą buvo pakloti ne 200, o daugiau kaip 6 000 JAV dolerių?

"Todėl, kad jo odelė buvo neįprasta – visiškai juoda, - paaiškino K. Ohira. – Viduje tas melionas turėtų būti traškus ir sultingas. Ir, ko gero, neprilygstamo skonio. "Densuke" – irgi arbūzai, tik kitokie. Kitokie išvaizdos (tamsumo) ir saldumo kiekio prasme."
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)