Nufilmuotas itin retas besisukantį ateivių erdvėlaivio diską primenantis gigantiškas debesis (Video)  (3)

Fotografui ir audrų medžiotojui Maikui Olbinskiui (Mike Olbinski) per daugelį metų yra pavykę užfiksuoti ne vieną kvapą gniaužantį audrų kadrą. Tačiau paskutinis Teksaso valstijoje (JAV) jo nufilmuotas egzempliorius yra tai, ko operatorius kantriai ir atkakliai ieškojo pastaruosius ketverius metus. Tai – vadinamoji besisukanti superakis (angl. – rotating supercell).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maikas gyvena Arizonoje (kur, beje, 2011 m. nufilmavo apokaliptinę dulkių audrą), tačiau šioje valstijoje besisukančios superakies tipo audros labai retos. Todėl fotografas nuolatos lankosi centrinėse JAV lygumose, kur jau ne vienus metus mėgina aptikti ir nufilmuoti "besisukantį disko formos audros debesų sūkurį, kuris panašus į virš Žemės pakibusį svetimeivių erdvėlaivį."

"Ir, o vaikeli, mes jį radome," – savo tinklaraštyje skelbia audrų entuziastas iš Arizonos.

2013 m. birželio 3 d. jis su savo komanda stebėjo audrą netoli Bukerio (Teksasas, JAV).

"Tą audrą persekiojome iš neteisingos pusės – iš šiaurinės, tad kol prasibrovėm į pietinę pusę, gavom ir krušos, ir liūties, - pasakoja M. Olbinskis. – Bet kai mes iš jos išlindom... šitas debesų monstras kybojo virš Teksaso ir sukosi nelyginant ateivių žvaigždėlaivis legendiniame Stiveno Spilbergo (Steven Spielberg) filme "Artimi trečiojo laipsnio kontaktai" ("Close Encounters of the Third Kind")."

Laimei, audros debesys nevirto tornadu.

Įspūdingą vaizdą Maikas užfiksavo Canon 5D Mark II su Rokinon 14mm 2.8 objektyvu.

"Visas siužetas suskaidytas į keturias dalis, - aiškina M. Olbinskis. – Pirmąją dalį turėjom nutraukti, nes ant mūsų pradėjo pilti kaip iš kibiro. Prieš pradedant filmuoti mums derėjo įsitaisyti kur kas piečiau, bet niekad nežinai, kiek tokie dalykai tęsis, tad filmavimą pradėjau kaip įmanydamas greičiau."

"Vienas dalykas, kurį išsyk pastebėjome pirmiausia, yra lietus: dešinėje jis pila žemyn ir, galima sakyti, nespėjęs pasiekti žemės įsiurbiamas atgal į sūkurį. Fantastika!" – pridūrė fotografas.

Daugiau jo darbų rasite fotomenininko tinklalapyje "Vimeo".

Vaizdo siužetas 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(20)
(0)
(0)

Komentarai (3)