Peru nelegaliai sunaikinta 4 000 metų amžiaus piramidė  (7)

Peru valdžios institucijos skelbia, kad sunaikinta senovinė piramidė, seniausia archeologinėje vietovėje netoli sostinės Limos, praneša naujienų tarnyba BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl šešių metrų aukščio statinio nugriovimo baudžiamoji atsakomybė gresia dviems nekilnojamojo turto bendrovėms.

Archeologų teigimu, atsakingi asmenys padarė „nepataisomą žalą“.

Piramidė buvo viena iš 12-kos piramidžių, rastų „El Paraiso“ komplekse, manoma, kad jai mažiausiai 4 000 metų. Vietovė yra įsikūrusi vos keli kilometrai nuo sostinės Limos. Manoma, kad piramidės iškilo ikikeramikiniu laikotarpiu, apie 3 500 – 1 800 metų prieš Kristų.

Anot Peru turizmo ministerijos, prieš inkų civilizaciją ilgą laiką ši vietovė egzistavo kaip religinis ir administracinis centras.

Kultūros paveldo ministro pavaduotojas Rafaelis Varonas pranešė, kad piramidė buvo nugriauta praėjusį savaitgalį. Anot jo, bendrovės darbuotojai sunkiąja technika ketino nugriauti dar tris piramides, tačiau juos sustabdė pašaliečiai.

Archeologinės vietovės „El Paraiso“ direktorius teigė, kad žmonės, nugriovę piramidę, Peru istorijai padarė neatitaisomą žalą.

„Mes nebegalėsime išsiaiškinti, kokiu būdu ji buvo pastatyta, kokios medžiagos buvo panaudotos ir kaip su ja elgėsi žmonės“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: