Miela ir pūkuota nenaudėlė, kurios naikinti niekas nesiryžta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2013-07-26 09:23
Tikra tiesa, jei kalba eina apie kokį invazinį šliužą, tai visi iškart puola į miškus ir traiško, o kai kalbam apie voveres ir Indoneziją siaubiančias kates, tai iškart keičias žmonių tonas - oi, kokia miela voveraitė, tuoj nupirksiu ekologiškų riešutų jai...
slawcka 2013-07-26 11:39
nors ir visos voveres grazios, tam kad ishsaugot musu graziaja rudaja, pasiryzciau nors ir rankom spranda nusukinet invazinem. Cia ta pati situacija kaip su rainuotaisiais veziais. Irgi invazine, irgi platinka virusa kuriuo patai neuzsikrecia ir naikina musu nuostabiuosius didziaznyplius ar kaip jie ten:)
vvv2 2013-07-26 14:29
- kaip ir europoidai platino sau nepavojingus virusus, nuo kurių išmirė indėnai..
Giedriusd 2013-07-26 15:48
Sokineja jos nuo medzio ant medzio, nereikia lia lia. Po mano langais keli medziai matosi ir ne karta maciau kaip voveres keliauja medziais. Kelis kartus net teko stebeti idomius vaizdus kaip jaunikliai buvo mokomi keliauti medziais o ne zeme. O del naikinimo, tai daugelis noretu pvz ziurku atsikratyti, zmonems gi nepatinka jos, taciau nezudo. Pirma tai slykstu, antra - vienas lauke ne karys. Tokioms iniciatyvoms reikia kazko daugiau. Tokios institucijos kaip aplinkos apsauga, manau vadovaujasi protu, ar bent turetu taip daryti, klausimas tuomet kodel pvz. anglijoje ju nenaikina? Daroma zala mazesne nei potencialios islaidos naikinimui?
Verslininkas 2013-07-26 17:37
faktas kad daroma zala yra butent tik kitoms rusyms, nes voveris tai ne bebras ji dideliu medziu nenuvercia, o jei kazkokia viena kita sakele ir apgriauzia, tai ta sakele tikrai nebuna kamienas ties apacia, todel medis tikrai atauga, lietuvoje pats matau kaip is didziausiu medziu nupjauna viska ir padaro vos nekrumus, ir viskas sau puikiai auga toliau. todel nematau bent jau kol kas dideles bedos, o kad naikina musu vovieres tai cia jau kitas reikalas. realiai niekada neatkreipdavau demesio i tai ir man visada buvo rgazi pilkoji vovere, daug kartu esu maitines ja parkuose airijoj ir anglijoj, niekada net nebuvau pagalvojes apie tai kad kazka ji gali naikint, vistik turi buti kazkokie ribojimai kad viena populiacija nenaikintu kitos.
- 2013-07-26 19:58
Ir turbūt išvadų nepasidarei, kad jų dar nėra Lietuvoje.
Giedriusd 2013-07-27 20:56
Na ir kam tu taip? Gi is konteksto matyt galima butu suprasti jog nekalbu apie rudasias voveres. Net jei nebuciau skaites pilno straipsnio butu nelogiska ir kvaila labai is mano puses imti ir pradeti gincytis su argumentu, kad pilkosios voveres nesokineja, nurodant kad maciau rudasias. Taip kad labai nepataikei su siuo komentaru ir manau galetum pasimokyt netaikyt stereotipu ar bent nebandyt ju pritempti kur akivaizdu kad jiems ne vieta. Cia tik draugiskas patarimas Perskaiciau ir zinau kad jos zemynineje europos dalyje kol kas tik italijoje egzistuoja, o jas maciau anglijoje, kur ju pilna net miestuose. Apskritai nesu net mates voveres lietuvoje, nei kaime, nei mieste, nelabai ir ieskojau, bet to nereikejo kad pastebeti jas anglijoj. Ir kiek as jas maciau, sokinejimas nuo medzio ant medzio joms tikrai nesvetimas dalykas.
faktas 2013-07-27 21:07
Tai gal šokinėja, kol dar jaunos? Kai nutunka iki pusės kilo, tai nebešokinėja. Net ne kiekviena šaka tokią atlaikytų.
procc 2013-08-22 14:51
Naikinti (t.y. zudyti) nebutina, paprasciausiai pagavus, sterelizuoti, kad negaletu taip smarkiai daugintis.