Kinai nori klonuoti Rusijos miestą  (0)

Kinai planuoja pastatyti Rusijos kurorto Sočio „kloną“, kuris į Kiniją turėtų privilioti dar daugiau turistų iš Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turistinis – rekreacinis parkas „Rytietiškas Sočis“ įsikurs Kinijos Hainano provincijos Sanjos mieste, rašo „Rosiskaja gazeta“.

Jis turės atitikti Sočio architektūros stilių, be to, jame privalės būti sportinių objektų. Kad Sočio kopija neatrodytų prasčiau už originalą, Kinijos pareigūnai kreipėsi pagalbos į Rusijos valdžią. Kinai trokšta, kad teminiame parke būtų juntama „rusiška dvasia“, todėl ir nori bendradarbiauti su rusais.

Rusijos Federalinės turizmo agentūros duomenimis, praėjusiais metais Kinijoje lankėsi 1,3 mln. turistų iš Rusijos.

„Rytietiškas Sočis“ bus ne pirmasis miestas – klonas Kinijoje. Kinai jau seniai garsėja ne tik atskirų architektūros objektų, bet ir ištisų miestų bei gamtovaizdžių kopijavimu. Pavyzdžiui, Šiaurės Kinijos Tiandžino mieste vietoje vieno žvejų kaimelio dygsta Manhatano fragmentai. Čia iškils dangoraižiai, Rockefellerio ir Lincolno centrai, taip pat tekės dalis Hadsono upės.

Kitame Kinijos mieste buvo nukopijuotas Austrijos miestas Halštatas. Jame galima išvysti rotušę, krantinę ir mažus Alpių namukus – nuo originalo neatskirsi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)