Marsaeigis Curiosity pasveikino save su gimtadieniu ir pagrojo dainą (Video)  (0)

2013 m. rugpjūčio 5 d. sukako lygiai vieneri metai nuo to momento, kai marsaeigis Curiosity nusileido Marse ir pradėjo studijuoti šią Raudonąją planetą. Deja, šio kosminio turisto nebuvo kam pasveikinti, tačiau be dovanos jis neliko. NASA inžinieriai privertė grunto analizavimo sistemai pagroti dainelę „Happy Birthday to You“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši sistema neturi garsiakalbio, tačiau ji turi motorą, kuri gali garsiai vibruoti tam tikru dažniu. Paprastai jis naudojamas tam, kad judintų gruntą per analizatorių, tačiau rugpjūčio 5 d. jo programinė įranga buvo modifikuota taip, kad jis galėtų atlikti sveikinimo melodiją.

Deja, bet ir per savo gimtadienį Curiosity intensyviai dirbs. Per vienerius metus jis jau išsiuntė į Žemę 36 700 nuotraukų su Marso vaizdais, nuvažiavo daugiau nei pusantro kilometro ir išanalizavo dviejų akmenų sudėtį. Curiosity taip pat spėjo atlikti savo pagrindinę užduotį – sužinojo, kad Marsas kažkada buvo tinkamas gyvybės atsiradimui. Tačiau tai toli gražu ne viskas – marsaeigis turi naujus tikslus, kadangi projektą kuruojantys mokslininkai pripažįsta, jog atlikti atradimai „tik dar labiau padidino apetitą naujiems atradimams“.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (0)