1 smegenų darbo sekundei imituoti reikia 82 944 procesorių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

eimantasks 2013-08-08 15:29
OOOO brolyti, tai jei su super kompiuteriu mes tik tiek sumodeliuojam tai apie dirbtinį intelektą dar nėra ko svaigti, nebent jis įmanomas su kitokia architektūra nei smegenų... nors įdomu stebėt kaip toliau vystysis ši tyrimų sritis, nors jei mūsų smegenys tokios "galingos" kalbant apie skaičiavimus tai kokio velnio man taip sunkiai matematika einasi
Arwis 2013-08-08 17:16
Mums su matematika taip sunkiai sekasi turbut todel kad mes nelabai suprantam hardware kodo, kuris yra musu smegenyse, o net ir suprate turbut negalesim panaudoti savavaliskai smegenu computing potencialo apskaiciuoti sudetingiausias lygtis musu galvoje ir gauti teisinga atsakyma. Jau nekalbant apie tai, kad smegenys ir taip kiekviena sekunde apdoroja didziulius kiekius informacijos, jai tai isreikstume bitais, ne tik kad palaikyti mus gyvus, bet ir apdoroti visa informacija, kuria gauna is kuno sensoriu. Aplamai cia idiomus filosofinis pamastymas, smegenys visvien turi kazkokius principus kaip jos apdoroja informacija ir kaip neuronai ir ju jungtys yra panaudojami gauti rezultata. Gal, jai dar musu rase gyvuos, mes evoliucijuosim i toki buvi, kai galesim samoningai panaudoti smegenu computing potenciala labiau nei galime dabar. Taciau velgi, skirtingos smegenu dalys, atsakingos uz skirtingas funkcijas, todel panaudoti visos smegenu galios tam tikrai uzduociai tikrai negaletumem. Na bet ir sitas expermentas parodo, kad net panaudojus labai maza dali musu smegenu kaip mes noretumem aplenkia net superkompiuterius. Dar reiketu nepamirsti, kad kol tieksim elektra superkompiuteriui, jis nepavargs, smegenys - pavargsta ir neuronams reikia pailseti. Na, bet kaip ir sakiau, cia jau labiau filosofinis debatas ar zmogus kada gales pasiekti toki lygi kad samoningai galetu panaudoti bent dali computing galios, tam tikram tikslui.
vvv2 2013-08-08 17:33
GM 2013-08-08 18:33
Ir kai pagalvoji, kad tai sukūrė gamta... Nors žmogus tai pranoks nepalyginamai greičiau.
Tadasp 2013-08-08 20:37
Teko skaityt, kad dirbtinis intelektas dabar yra kaip 4 metų vaiko.
sigun 2013-08-08 20:38
Superkompiuteris aplenkiamas tik todėl, kad jam duotas uždavinys simuliuoti kaip veikia smegenys spręsdamos užduotį. Jei superkompiuteriui duotum išspręsti pačią užduotį, žmogus beviltiškai atsiliktų. Be to kompiuteris gražina tikslų rezultatą, ir jei tik nesugedęs - kiek kartų paduosi tuos pačius duomenis, tiek kartų gausi tą patį. Tuo tarpu žmogus sprendimą daro tik apytiksliai, ir nebūtinai kiekvieną kart gausi tą patį atsakymą. Tarkim prieš tai įvykdyto testo užduotis gali kardinaliai pakeisti sekančio testo atlikimo greitį ir netgi rezultatą.
T 2013-08-09 10:46
Manau daug smegenų lastelių atlieka tą pačią funkciją, kaip sakykim monitoriaus ekrane koks 1000 taškų sužiba raudonai ir kiekvienas iš jų nėra joks super kompiuteris. Todėl simuliuoti smegenis visai nereikia jokio super kompiuterio, o reikia suprasti kaip smegenys dirba ir gero programuotojo.
vvv2 2013-08-09 11:01
"..
T 2013-08-09 13:47
Kartą paskaičiavau ir man gavosi, kad 75 metų ne labai aiški kino juostą užimtu kelis dešimtis TB duomenų. Bet prisimink kas buvo prieš 10 dienų su visomis smulkmenomis. Skaičiavka skaičiuoja taip su kuria negalėtu galinėtis net patys geriausi skaičiuotojai. Visai sėkmingai nuskaitoma kaip suaktyvėja žmonių mintys. Jau paneigta, kad žmogus naudojasi tik dalimi savo smegenų. Manau dirbtinį protą turėsime ankčiau nei planuojame. Visokie pseudo dirbtini intelektai kai paklausi koks mietas Rusijos sostinė, o jis atsako - Maskva, tai tikrai net netraukia į jokius galvojančius protus.
deivis 2013-08-09 23:03
. Bėda tame, kad dabar problema yra 64bit spartos sistemą, viską pakeis kvantiniai kompiuteriai. Jų sparta ant tiek didesnė, kad šias simuliacijas galėtų įveikti per vos dalį sekundės ir tik vienas kvantinis kompiuteris. Tik viskas remiasi į programos, simuliacijų vygdymo algoritmo praktiškumą, išnaudojimą. Nes viskas priklausys nuo programinės įrangos efektyvumą išnaudojant šiuos resursus.