Rusų kosmonautams atviroje erdvėje teko nerimauti susidūrus su techniniais nesklandumais  (0)

Du į atvirą kosmosą ketvirtadienį išėję rusų kosmonautai turėjo pritvirtinti prie Tarptautinės kosmoso stoties (TKS) įrenginį naujam teleskopui, bet užduotį įvykdė tik gerokai vėliau – dėl netikėtų nesklandumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fiodoras Jurčichinas ir Aleksandras Misurkinas, jau antrą kartą per savaitę išėję „laukan“ iš TKS, iš pradžių nesiėmė tvirtinti platformos naujam teleskopui. Po daugiau kaip valandą trukusio pasitarimo su misijos valdymo centru Rusijoje, kosmonautai pagaliau pritvirtino ją.

F.Jurčichinas ir A.Misurkinas sakė, kad platformos pagrindas dar žemėje buvo neteisingai sumontuotas. Dėl šios klaidos prie platformos prijungto teleskopo negalima nukreipti norima kryptimi.

Bet Pamaskvio inžinieriai nuramino kosmonautus, įtikindami juos, kad minėtą defektą bus įmanoma pataisyti ir vėliau.

Ant šarnyro sukiojama platforma laikys optinį teleskopą, kurį ketinama atgabenti lapkritį, tada jį pritvirtintų į atvirą erdvę išėję astronautai.

Minėta problema nebuvo viena – kosmonautai turėjo rūpesčių ir priverždami atsilaisvinusius kai kurių antenų dangčių varžtus.

Anksčiau šią savaitę erdvėje buvo pamestas vienas antenos dangalas, tad dabar kosmonautai tikrino likusius dangalus; bent du buvo atsilaisvinę, vienas jų – gerokai.

Anot NASA, dėl prarasto dangalo jokio pavojaus stočiai nekyla.

JAV kosmoso tyrimų agentūra yra atšaukusi JAV išėjimus į kosmosą, kol tiriamas, kodėl liepos 16 dieną į atvirą kosmosą išėjusio italų astronauto šalmą pasipylė vanduo vos nepaskandinęs italo. Laimei italas suskubo grįžti į stotį. Manoma, kad šis vanduo nutekėjo iš skafandro vėsinimo sistemos.

Dviejų rusų pasivaikščiojimas kosmose buvo jau 173-iasis. Likę keturi TKS gyventojai – du amerikiečiai, italas ir dar vienas rusas – stebėjo savo kolegas F.Jurčichiną ir A.Misurkiną iš TKS vidaus.

Sugedusį italo Luca'os Parmitano skafandrą ketinama pargabenti į Žemę kitų metų pradžioje komercine „SpaceX“ kapsule.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(11)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: