Iš vienos kinų fermos pabėgo 1,5 mln. tarakonų  (5)

Iš vienos vabzdžių fermos Kinijoje paspruko mažiausiai pusantro milijono tarakonų, informuoja "Phys.org."


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-08-26 Iš vienos kinų fermos pabėgo 1,5 mln. tarakonų  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rytinėje Kinijos provincijoje Jiangsu veikiančioje Dafeng fermoje tarakonai auginami medicinos tikslais. Pranešama, kad "nenustatytas nusikaltėlis" praplėšė plastikinio šiltnamio, kuriame buvo auginami tarakonai, sieną, ir vabzdžiai tuntais pabėgo į laisvę.

Ligų kontrolės tyrėjai į įvyko vietą išsiuntė specialistus, kuriems iškeltas tikslas likviduoti pabėgėlius. Vabzdžių ūkio savininkas Wangas Pengshengas už 102 kg amerikinių tarakonų kiaušinėlių paklojo daugiau kaip 16 tūkst. JAV dolerių ir savo verslo planą plėtojo šešis mėnesius.

Tarakonus priimta laikyti kenkėjais, tačiau kinų medicinos išpažinėjai, propaguojantys gydymąsi ir augalais, ir gyvūnais (taip pat ir nykstančių rūšių egzemplioriais) dievagojasi, kad tarakonai mažina karščiavimą, stiprina imunitetą ir net gydo tokius beviltiškus susirgimus kaip vėžys.

Pažeidus šiltnamį su tarakonais, į laisvę pabėgo daugiau kaip 1,5 mln. ūsuotųjų rudos spalvos vabzdžių. Vabzdžių ūkyje jie kasdien buvo šeriami "vaisiais ir sausainiais", tvirtino jo savininkas. Verslininkas planavo uždirbti po maždaug 160 JAV dolerių iš kiekvieno parduotų tarakonų kilogramo, tačiau patyrė tik nuostolių.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(0)
(0)

Komentarai (5)