Prof. Brianas Coxas: "Kelionės laiku nesunkiai įmanomos. Tiesa, be galimybės sugrįžti"

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dvigubas nulis 2013-09-12 16:04
Niekur nedingo fotonai, tiesiog jie susikoncentravo į mažesnį plotą. Kaip pavyzdį galima pateikti lietų judant ir būnant stacionarioje pozicijoje - nors lietus ir lija vertikaliai, tai priklauso ir nuo stebėtojo greičio http://www.fourmilab.ch/cship/aberration.html . Kaip pats sakei, šviesos aberacija judant dideliais greičiais
Myslius 2013-09-12 17:04
Stebetojo FOR sviesa visada juda c greiciu, visada per laiko tarpa nukeliauja ta pati atstuma, bei visada keliauja 45 laipsniu kampu minkowski diagramoj. Sakykim stebetojas nejuda visai erdve. Bet fiksuoja reliatyvistini doplerio efekta, kurioj vietoj cia ta aberacija pasireiskia, du kart? Vienas efektas pasireiskia del to kad stebimas objektas juda, na gerai, is kur kitas atsiranda?
chui paryši 2013-09-12 23:14
Žmonija egzistuos per trumpai, kad sukurtų kelionių laiku technologiją. O jei taip atsitiks tai aplankyt galėsim tik paralelines visatas, kad nebūtų paradoksų. O kai šviesa patenka į juodąją skylę ji pagreitėja dar labiau dėl juodosios skylės traukos?
chui paryši 2013-09-12 23:44
Mano kelionė laiku būtų tokia: yra mąstančių perkelti žmogaus protą į tarkim kompą. Tas protas būtų kažkokia materija kurią būtų galima įgreitint greitintuve iki šviesos greičio ir pasiūst laiku atgal, tik reikėt ų jau būti labai pažengusiam, kad praeity turėtum aparatą į ką pasiųst tą protą.
punktyras 2013-09-13 00:04
Kažką čia gudriai pasakyti nori. Apie kokius dinozaurus šneki?