Mūsų visata – 4 dimensijų žvaigždės kolapso pasekmė?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sinister 2013-09-19 13:46
Wat?
Unikali durnaropė 2013-09-19 14:00
Aš irgi, kaip tikra nuoširdi blondinė, padarau klink klink
hyperspace 2013-09-19 14:06
Redaktoriams: ne "archiv.org" o "arXiv.org" (http://arxiv.org/abs/1309.1487)
min 2013-09-19 14:44
Kiek as suprantu tai, singuliaruji taska vadinti materijos gumuliuku nelabai korektiska, jame negalejo egzistuoti jokia materija, jokia antimaterija.
Myslius 2013-09-19 16:14
Ooo, jau dabar tai prirasysiu. Gana panasios mano mintys ir situ autoriu, sakyciau keistai nustebino. Sutinku del BH interpretacijos, visatos atsiradimo, ivykiu horizonto, pletimosi ir dimensinio sumazejimo. Tik holografinio principo cia velti nereiketu. Nera to BH vidaus visai. Originaliai Shwartchildo metrika nenumate jokio singuliarumo, jo ten tiesiog nebuvo. Mokslininkai mat pamane kad tai koordinaciu neapibreztumas ir "issprende" kad butu BH vidus, nes gi turi ikrist i vidu materija, taciau is tikro neikrenta. BH vidus yra laikas, nieko daugiau. Tai dimensija statmena kiekvienam pavirsiaus erdves taskui. T judeti atgal negalima, o i prieki ir judejimu nepavadinsi. Tai ne judejimas o stumimas, c greiciu. Kai i BH kas nors ikrenta, padideja spindulys (laikas), tada pavirsius prasiplecia, padideja atstumai tarp pavirsiuje esanciu objektu, ir visiems objektams esantiems pavirsiuje teka laikas. Objektas esantis pavirsiuje yra stumiamas, c greiciu nuo centro, jo atzvilgiu. Be pletimosi niekas nevyksta, neteka laikas, nedideja atstumai. Man idomu kada supras mokslininkai kad erdvelaikio lenkimas butent sukuria uzdarus pavirsius http://SSMaker.ru/fa9b002d/ Lenkimo tiksliai atvaizduot negalima, cia pavaizduota kaip lenkiamas 2D pavirsius. teoriskai islinkio ilgis i trecia dimensija (i kuria lenkiamas pavirsius) turetu but begalinis. Korektiskiau butu ziureti i sitokio lenkimo projekcija is virsaus. Ties ivykiu horizontu del lenkimo viena erdvine dimensija tampa lygiagreti laiko dimensijai (stebetojo isoreje atzvilgiu). Taigi objektas free fallin'a i sia erdvine dimensija. Jis nera stumiamas erdves, taigi jam laikas neteka, taip pat ir isorinio stebetojo atzvilgiu is vietos nepajuda. Nera jokio skirtingu stebetoju paradakso ir neikrenta niekas i ta singuliaruma, nes jo taip pat nera, na o laikas tai ne tai jog tiksi laikrodis, ne dimensija kuria galim keliaut atgal ar i prieki, o stumimas del pletimosi.
nondescript 2013-09-19 16:34
Kompas parodė, kad 4d žvaigždei traukiantis jos medžiaga patektų į mums pažystamą 3d dimensiją. O man idomu kodėl šita teorija negali draugauti su Big Bang? Juk Big Bang viskas iš esmės teisinga, tik nežinom , kaip viskas prasidėjo ir kaip viskas pasibaigs...
Myslius 2013-09-19 16:47
Labai jau skirtingi požiūriai Big bang ir collapso, visiskai priesingai teigia. Praktiskai poziuris is kitos puses. Pagal standartines interpretacijas big bang metu gime visos dimensijos kartu, bei kazkodel ivyko infliacija. Asmeniskai... nesamone. Dar idomiau pasiklausyt kaip erdve ir laikas atsirado. Beto is nieko. Dar gal papasakos kad is fluktuaciju kai erdves nebuvo. Idomios sci-fi pasakos, nieko daugiau, matyt todel taip ir prilimpa. Is kitos puses ziurint: erdve buvo pries tai, laikas irgi, nebuvo jokiu fluktuaciju ar infliaciju.
MNM 2013-09-19 19:49
Kol niekas nepaaiskins, kokie veiksniai priverte atsirasti iki sprogimo egzistavimo, tol nelabai man norisi tiketi ta didziaja sprogimo teorija.Bet mokslininkai turi savo nuomone su tam tikrais tyrimais ir irodymais. Bet as labiau tikeciau, kad musu visata nera viena. Man tai panasiau butu i vaizda, kai i vandeni ipilamas aliejus ir susidaro tauku plotai, tai tie plotai ir butu visatos. O vanduo butu skiriantis jas. Ir kazkaip atrodo, jei jau taip visata pleciasi, tai gal viena karta ji ims trauktis pasiekusi riba. Nors kai kurie mokslininkai mano, kad pletimasis bus begalinis.
Sinister 2013-09-19 21:07
Man šita vieta neaiški. Toks vaizdas lyg žodžio trūktų.
salemas5 2013-09-19 22:01
del sito nebuciau tikras. Yra taip pat manoma , kad viskas pasibaigs " Tamsiaisiais amziais" kai visa visata tiesiog issisklaidys. Mediagos nebus pakankamai daug kad gimtu naujos zvaigzdes , todel kai senosios mirs tai nieko ir neliks .
demukazz 2013-09-19 23:00
Va kur teorija apie ribas kuriu tiesiog neimanoma apibrezti, nes tai suoliavimas per dimensijas - per begalybes