„Google“ galynėsis su mirtimi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

edgarasl 2013-09-20 09:14
Masinis nemirtingumas yra blogai. Bet kurio pagyvenusio žmogaus noras yra vienintelis - kad nesirgtų, nebyrėtų, o atėjus laikui tiesiog numirtų.
Nukainotas 2013-09-20 12:13
Tai žiūrint koks tas nemirtingumas, jei visi bus jaunai atrodantys, stiprūs ir darbingi bei niekada netaps visuomenės išlaikytiniais dėl savo prastos sveikatos, tai juk bus puiku, tik reikės sukontroliuoti gimstamumą. Kodėl daugelis, galvodami apie nemirtingumą, įsivaizduoja neįtikėtinai sukriošusius senius, pajėgiančius tik pirsčioti, bet niekaip nenumirštančius, tuo apkraunančius rūpesčiais artimuosius ir valstybę?
šakės 2013-09-20 12:34
Žmonės "tiesiog" nemiršta. Mirties priežastis visada būna kokia nors liga ar sutrikimas: miokardinis infarktas, insultas, nervų sistemos sutrikimas ir kt. Jei išgydyti visas ligas yra blogai (argumentas: nevaldomas populiacijos augimas), o išgydyti pavienes ligas yra gerai (alzheimerio, vėžio, kraujagyslių, vidaus organų ligų ir t.t. tyrimai yra visuomenės vertinami labai palankiai), tai kur yra riba, kur reiktų sustoti ieškant naujų gydymo būdų?
nondescript 2013-09-20 12:57
Tik nesek pasakų, mano seneliui arti 100 metų ir jis dar kupinas noro gyvent, vairuoja mašiną, turi daug užsiėmimų ir pats savim pasirūpina. Žiūriu visada atsiranda žmonių, kuriems sarbu tik pamoralizuot, gyvenimo trukmė ilgėja neišvengiamai dėl ligų prevencijos nori tu to ar nenori, kuo ilgiau žmogus darbingas tuo visuomenei naudingiau, nes nereikia ruošt naujų specialistų ir mokėt pensijų, o gimstamumas priklauso nuo to kiek žmonių galim išmaitint, jis automatiškai susireguliuoja, tik neišprusę žmonės dauginasi visiškai į tai neatsižvelgdami ir tokiems nereikia jausti gailesčio.
Evaldas 2013-09-20 13:05
Priminė dalį iš filmo Idiocracy. Apmaudu, bet ten pakankamai nemažai tiesos yra.
Shanti 2013-09-20 14:39
Kuriam laikotarpiui? Gamtoje tai taip ir buna - yra daugiau ziurkiu => katinu padaugeja => ziurkiu skaicius sumazeja => dalis katinu is bado mirsta Ir taip sukasi gyvenimas ant dvieju svarstykliu lekstuciu. Bet su zmonemis gi kitaip - kazkas ima badaut, tai jiems dar siuncia tonas maisto, kad dar daugiau prisidaugintu ir galo nematytu sitokiai nesamonei Derlingos zemes kasmet mazeja, populiacija auga. Burbulas kazkada tikrai sprogs. Yra protingu minciu, kad galima stabiliai gyvent kad ir iki saules egzistavimo pabaigos, bet bezdzionems tai ne motais. Viskas vistiek susiveda i pelna ir gobsuma.
agatas1000 2013-09-21 22:45
Kas nenorės ilgiau gyventi, tas ir galės negyventi. Juk ir dabar niekas nevaro eiti pas daktarų, jei susergi ar patenki į avariją, bet beveik visi vis tiek eina ir dar pyksta, jei daktarai nenori gydyti. O kur žmonės labiausiai badauja ir dauginasi? Ar išsivysčiusiose šalyse, kur gyvenimas palyginus ilgas, ar skurdžiose šalyse, kaip Indija, Afrika ir t.t., kur pragyvenimo lygis žemas? Pavyzdžiui, Lietuvoje, ne tik, kad nedaugėja, bet mažėja žmonių skaičius. Ir ne tik Lietuvoj, bet ir daugelyje kitų šalių. Tendencija tokia - kuo ilgesnis gyvenimas, tuo mažesnis gimstamumas.