Amsterdamo sveikatos tarnybos vadovas siūlo griežtai reguliuoti cukraus pardavimą ir vartojimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2013-09-23 12:19
Nu ir... Greitai bus taip, kad maistą bus galima pirkti tik pagal receptą ir tik tiek kiek daktaras leido. Ir kuo pakeis cukrų? Dirbtinu saldikliu? Jei valgai skaniai pagaminta kepsnį su bulvėmis taip pat yra sunku sustoti net jei pilva skauda. Šiaip man jei gaminys yra labai saldus tai ji net sunku valgyti. Todėl geriausiai valgosi tai kas nėra per saldus.
Anonymous 2013-09-23 12:27
Kovotojai prieš rūkymą rado naują taikinį Nesupraskit tiesiogiai: čia tiesiog tas pats mechanizmas - sveikatai kenksmingą produktą branginti, akcizinti, uždraudinėti... Ir pinigai, ir nauji etatai, ir politinis kapitalas, ir šventojo kario už tautos sveikatą aureolė Sekantys - riebalai, paskui druska (E621 niekuomet neuždraus) ... Kai pasibaigs tokie taikiniai, imsis prievartinės sveikos gyvensenos. Lažinamės?
susiweles 2013-09-23 12:30
Duodu kepure priš*kt tas pareigūnas debetikas .
Verslininkas 2013-09-23 13:42
Juokiasi puodas kad katilas juodas. Dazniausiai zmogus yra pries tas kuris jauciasi protingesnis uz kitus, arba nesusidures su tomis problemomis. Faktas kad viska darant su protu gyvensi graziai ir laimingai, bet faktas ir tas kad pasaulis tunka, ir jeigu tokie kaip tu sakai debetikai nedarytu kazko, tai turbutisvis butume jau prasiruke, prasigere ir prasinarkasine. Destom faktus, o ne kazkieno sugalvotas nesamones. Tai kad kazkas moka valgyt nereiskia kad mokantis ismokys nemokanti, tam ir yra nukreiptos visos sios kampanijos, kad tas kuris moka tiesiog dar karta pasikartotu, o tas kuris nemoka bent susimastytu ir tai jau butu didelis zingsnis. p.s. pats asmeniskai neturiu dideliu problemu su sveikata, neesu nutukes, sportuoju, keletas traumu, parukydavau kartais, alkoholio isgerdavau, atejo tam tikras laikas kai pradejau jausti jog organizmas sako ne, pradejau mazint, jauciuosi super. buciau daug laimingesnis jeigu atejus i parduotuve butu aiskiai uzrasyta kurie produktai turi per daug cukraus, arba per daug kito sh. ir jie sviestu iskarto is lentynos. o ne butu paslepti... pradzioj rasydavo cukruas 20 gramu, dabar cukru isdalina igeraji ir blogaji, ale cukraus 20 gramu bet is jo 10 gramu geru ir 10 blogu, zmogui atrodo kad o tai visai nedaug, nes kitame gerime 15 gramu cukraus ir jis neisskirtas. nors realiai tai yra tas pats cukrus. Todel rekit kiek norit bet faktas yra faktas, kuo labiau tunka pasaulis tuo labiau reikia su tuo kovot, net jeigu reiketu eit pas gydytoja ir prasyt recepto kad jis leistu valgyt mesainius.
punktyras 2013-09-23 16:59
Išskiria ne cukrų į gerąjį ir blogąjį, o angliavandenius pvz., angliavandenių 20 gr, iš jų cukraus 10 gr. Angliavandeniai nėra tas pats, kas cukrus. Visi cukrūs – angliavandeniai, bet ne visi angliavandeniai – cukrūs. Oligosacharidai ir polisacharidai, t.y. „gerieji“ angliavandeniai, skaidomi lėtai ir cukraus kiekis kraujyje kyla pamažu ir ilgiau išlieka. Tuo tarpu monosacharidai (gliukozė, fruktozė) ir disacharidai (paprastas cukrus, (kitaip – sacharozė) ir maltozė), cukraus lygį kraujyje pakelia staigiai ir stipriai su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis.
vanduo4 2013-09-24 00:48
O tai kaip ten yra su tais diabetikais jeigu cukrus yra blogai?... - Kasa negamina insulino, tad reikia leistis insulina kuris padetu suvirskinti kraujyje esanty cukru; - diabetikai visada kiseneje turi saldumynu diabetinio priepolio atvejui - tikriausi, kad paskatinti kasa gaminti insulina?.... - O tai jeigu cukraus per daug, prie ko cia tas diabetizmas? Kam tada diabetikai nesiojasi saldainius kisenese jeigu to cukraus ir taip per daug?