Sovietų eksperimentai su gyvais begalviais ir dvigalviais šunimis (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Saldutis 2013-09-25 10:56
Manau, kad tokie eksperimentai su gyvūnais turėtų būti priskirti kriminaliniams nusikaltimams, o jų vykdytojai patraukti baudžiamajai atsakomybei. Toks mokslininkų elgesys su gyvūnais yra dar vienas asocialaus elgesio pavyzdys, tik šiuo atveju pridengiamas aukštais siekiais. Kaip psichologijos studijos atskleidė, didžiausi nusikaltimai žmonijos istorijoje yra padaromi siekiant aukščiausių moralinių siekių.
Ghost_S 2013-09-25 10:59
O kaip Tu siulai tikrinti vaistus nenaudojant peliu ir triusiu?
vyge 2013-09-25 11:04
Pastaruoju metu nemažai tikrai įdomių straipsnių pasirodė tinklapy. Dėkui redakcijai Esu skaitęs knygą amerikietės žurnalistės Mary Roach "negyvėliai" ten buvo rašoma ir apie šiuos eksperimentus ir apie kitus su jūrų kiaulytėmis. Su šunimis dar pamenu buvo atliekami eksperimentai norint išsiaiškinti kulkų poveikį gyviems organizmams. Nors mokslininkas atliko tyrimus iki galo, jam po to kilo klausimų dėl eksperimentų metodikos, mat jo žodžiais šunys su atverta krūtinės ląsta ir šiaip jau kenčia siaubingą skausmą tad taip ir neaišku ar šūviai į vidaus organus sukelia didesnį skausmą ar ne. Šiaip labai įdomi knyga.
Saldutis 2013-09-25 12:01
Tarsi aš būdamas kitos srities specialistas galėčiau išspręsti šią problemą, tačiau manau, kad jeigu nebūtų pigios, praktiškai įstatymais neginamos alternatyvos (gyvūnų), mokslininkai tikrai ką nors sugalvotų. Juk gyvename technologijų amžiuje. Nereikėtų idealizuoti ir paties mokslo, dažnai šie eksperimentai tik pridengiami aukštais siekiais, už jų slypi korporacijų godumas ir mokslininkų noras bet kokia kaina patenkinti savo narcistinius poreikius.
immortallt 2013-09-25 12:11
to saldutis, nu neapsimesk, kad pats esi iš dangaus nusileidęs angelas, kuris dirba vardan kitų gerovės.
Ar_as? 2013-09-25 12:13
Arba gal pasisektų ir tokie mylėtojai numirtų vaistų belaukdami, o tokie gyvuliai kaip aš jau leistų bandymus, išgytų ir gyventų be visuotinės meilės gyvūnėliams
Hmz 2013-09-25 12:47
Taigi taigi, imkime hipotetinį pavyzdį - korporacija X, vedama grynai godumo, kuria vaistą, kuris galėtų išgelbėti daug žmonių gyvybių. Ką šiuo atveju reiktų daryti - uždrausti kurti vaistą?
Saldutis 2013-09-25 12:59
Visų pirma. Aš nesakau, kad yra alternatyva, aš sakau, kad yra trukdis alternatyvai atsirasti. O Jūs atmetam galimybę, kad gali būti atrasta alternatyva gyvūnų naudojimui? Antra, aš teigiau, kad korporacijos godumas lemia, ne tai, kad atrandami nauji vaistai, bet kaip tai yra daroma - eksperimentuojant su gyvūnais (kurie yra praktiškai nieko nekainuojantys). Trečia, Wishful thinking dėsnis gali būti pritaikytas ir Jūsų pozicijai, Jūs tikite, kad eksperimentai su gyvūnais yra teisingi vien todėl, kad norėtųsi, jog tai būtų teisinga. Norint įrodyti objektyviai savo teiginį (kad reikalingi eksperimentai su gyvūnais) Jūs turite įrodyti, jog kitokiais būdais vaistų testuoti negalima.
Plastique 2013-09-25 12:59
Be tokių eksperimentų toli nenueisi medicinos atžvilgiu, jeigu jums jau čia baisu, tai pasidomėkit Unit 731 ...
lokis00 2013-09-25 14:06
saldutis siaip jau vyksta tyrimai tokia tvarka. Pradzioj simuliacijos kompiuteriu, tada bandoma su atskirais organais, o veliau gavus leidima su ziurkemis gavus dar didesni leidima su primatais. Vaistai kuriami pagrinde spejimo budu. Dazniausiai kazka pagydo o kazka sugadina, jei tai vaistai modifikuojantys fermentus . O be testu su gyvunais neapseisi. pernelyg sudetinga viskas.
vvv2 2013-09-25 14:49
".
Hmz 2013-09-25 15:57
http://en.wikipedia.org/wiki/Heart_tran ... #Prognosis
Arns 2013-09-25 17:43
saldutis, tik neišmanantis gali mąstyti kaip tu (deja, bet tokių yra labai nemažas kiekis). Mokslas reikalauja aukų, ir pirmieji pionieriai, visados žengia skustuvo briaunomis. Jei būtu reikalauta šimtaprocentinio saugumo, tai ir aviacija, ir transportas būtu aprašomi žurnaluose kaip kokie 3000-ieji. Dauguma ligų, dauguma susipažinimų su gyvais organizmais humaniškiausias tirti yra gyvūnai. Gal ateityje pasieksime tokį kompiuterizacijos lygį, kad pakaks įvesti duomenis ir tau bus pateiktas tinkamas atsakys, kas būtu visais galiais atvejais. Tačiau to nėra, ir net ne kraštutiniais atvejais reikia išbandyti. Ir tikrai, tik bandymų metodais bus galima suprogramuoti, kad nebereiktu eksperimentuoti su gyvomis būtybėmis.
nondescript 2013-09-25 19:48
Tai čia tik tie eksperimentai apie kuriuos žinom, o kiek tokių apie kuriuos nežinom?
jordanbn2 2013-09-25 20:16
Darytu dabar daugiau tokiu eksperimentu, greiciau medicina vystytusi. O dabar zmones aukojami sunu labui, fui
Saldutis 2013-09-25 20:48
Tai neįrodo, kad eksperimentuojantys su gyvūnais yra neasocialūs. Tai įrodo, kad Jūs manote, jog išgelbėtos žmonių gyvybės pateisina visas priemones ir bet kokį elgesį kuris kitoje situacijoje būtų įvertintas visai priešingai. Beje vadovaujantis tokia Jūsų logika galima pateisinti ir nacių gydytojų eksperimentus su žmonėmis, kurių metu kaip žinote buvo įvykdyta visai nemažai atradimų kurių dalis iki šiol yra aktualūs ir tikėtina išgelbėjo ne vieną žmogaus gyvybę.
Arns 2013-09-25 21:41
Saldutis, skirk jausmus nuo nupušimo. Buvo laikas kai svarbiausia žmogus, dabar laikas kai šalia žmogaus svarbu ir gyvūnai, tik laiko klausimas kada taps ir gamta. Mes kur, persikelsim į metapasaulį tam, kad ko neužgautume?
Hmz 2013-09-25 22:15
Faktus į studiją - kokius konkrečiai atradimus (ypač - aktualius iki šiol) padarė dr. Mengelė ir kolegos?
Hmz 2013-09-25 22:27
yra ne dėsnis, o tavo vartojamos argumentacijos klaidos pavadinimas. Antra - sąvokos "teisinga/neteisinga" nėra objektyviai pamatuojamos - tai yra žmonių kuriamas vertinimas ir susitarimo reikalas. Trečia - jei sakai, kad yra (ar bent gali būti sugalvota) alternatyvų, įrodinėjimo našta krenta tau, o ne man. Fiziškai neįmanoma, pavyzdžiui, įrodyti vienaragių, elfų ar rožinių skraidančių dramblių NEegzistavimo - jei nori mus įtikinti jų egzistavimu, turi paplušėti pats, o ne reikalauti, kad būtų įrodytas priešingas teiginys.
faktas 2013-09-25 22:31
Aš pusmetį mokiausi laboratorinių gyvūnų fiziologiją. Mes darydavom panašaus pobūdžio, tik ne tokius sudėtingus eksperimentus, kaip šiame video. Dažniausias eksperimentas - triušiui sukeliamas infarktas ir po to gydydavom dažytomis kamieninėms ląstelėmis. Šiaip galiu patvirtinti, kad tyrimai su gyvūnais yra neapsakomai žiaurūs, bet po kurio laiko pripratus prie pagrindinės laboratorinio darbo tezės, jog visi laboratoriniai gyvūnai yra gimę laboratorijoje ir po eksperimento nužudomi, tai viskas tampa ok ir dirbti visai lengva. Tai viso labo biologinės sistemos. Be jų nesukursi naujo medicininio metodo, vaisto ir kt.