Tradicinė lietuvių mityba – nevisavertė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kitty 2013-10-17 09:55
Kokia sauni reklamele maisto papildams! ...apie kuriuos anksciau rasyta kad jie neisisavinami,beprasmiai ir tt...
rwc 2013-10-17 10:24
Nafik tas jodas, fluoras, magnis ir kiti elementai. Geriausi dietologai patys valgo viską ir įvairiai - bent kartą per savaitę jūros lydekos kepsnys, žuvienė, silkutė. Geras kaušas salotų prie kiekvieno valgio. Ant stalo - visada rasi obuolių, kriaušių, uogų, kokių nors mangų, melionų, apelsinų ar kivių. Kai yra rimta proga - vynelio su išgirtaisiais taninais. Jei rimtai nesportuoji - jokių papildų ir nereikia. Geriau apmažinti lašinių ir bulvių, juos kartais pakeisti žuvimi ir vaisiais. O joduotą druską ir fluoruotą vandenį tegu vartoja pusdykumių poligonų gyventojai, kad žuvies nematę dantys neišbyrėtų ir plaukai nenuslinktų. Dėl dar vieno dalyko su autorium sutinku: velniop cepelinus! Kodėl tiesiai taip nepasakė?
- 2013-10-17 10:59
rwc, kuo netiko tau cepelinai? Rieboka, tačiau skanu, ir ne kasdien gi valgai ...
vvv2 2013-10-17 11:05
kionig 2013-10-17 11:17
Taigi ir straipsnis yra "pranešimas spaudai". Turbūt vaistinėse dar liko neišparduotų ypatingai brangių papildų.. Bet čia nekoks būdas paskatinti juos pirkti.. Tegu va sako, kad atėjus su šiais Stuko "patarimais" į vaistinę iškart gauni 30% nuolaidą. O čia dabar piaras skleidžiamas kaip lietuviai blogai maitinasi..
rwc 2013-10-17 12:12
Mano nuomone, maistas turi atgaivinti - suteikti energijos, nesnūdinti. Cepelinai ir visokie Kijevo kotletai suteikia kalorijų, vertinčiau juos jei tektų sunkiai fiziškai dirbti. O sėdint prie kompo, kur kas svarbiau riešutai, vitaminai vaisiuose, salotos ir geras nedidukas steikas atsipalaidavimui. Celiuliozės ir krakmolo šiuolaikiniam žmogui nereikia. O kad kartais skanu ar cepelinas, ar pica - faktas, bet tai nebe maistas, o pramoga, panašiai kaip puslitris prie krepšinio.
kionig 2013-10-17 12:40
cepelinų suvalgymas netaps paranoja jų atsisakyti kaip didžiausio baubo. Vyrams turbūt baisiai aktualu nėra kaip moterims dėl jų svorio. P.S. O ir kodėl vien maistas akcentuojamas, kai dabar pradeda pasirodyti straipsniai, kad sėdėjimas prie kompiuterio yra žalingas: http://www.technologijos.lt/n/technologijos/it/S-26807/ Kur tik bepažiūrėsi - viskas kenkia. Išlaikius saiką galima spjauti į visokius papildus ir parodyti didžiulę taukuotą špygą specams ir farmacininkams. Norint sveikai gyventi ne tik maistas turėtų būti sužiūrimas bet ir sportas, mankšta. Lyg tais nebevalgius man cepelinų ar kūgelio, o visąlaik prasėdėjęs prie kompo būsiu "sveikesnis" kai visi kaulai traškės per sąnarius, o ir bėgimas be kelių "pompų" nebus įmanomas.
Arthuras 2013-10-17 12:42
O kuo pica užkliuvo? Plonas miltinis padas, daržovės ar vaisiai, žuvis ar šiek tiek mėsos. Kame čia blogis?..
- 2013-10-17 13:02
Prieskoniai + padažai. Ypač padažai - maskuoja sotumą, tad lengva persivalgyti + itin daug nesveikų kalorijų. Kaip ir kebabas iš kioskelio - ten kopūstai, liesa mėsa, miltinis padas. Viskas sveika + nesveikai riebus majonezinis padažas.
Arthuras 2013-10-17 13:09
Prieskoniai - žolelės. Padažai? Kuo, tarkim, koks Heinz pomidorų padažas yra nesveikas, jei jo sudėtis tik pomidorai, druska ir pipirai?.. Priklauso nuo to, kokios kokybės produktą valgai. Nereikėtų iškart picos priskirti prie nesveiko maisto.
vvv2 2013-10-17 13:11
rwc 2013-10-17 13:45
Atrodo, kad nesat valgę tikros picos pas kokią nors Milano šeimininkę. Iškepa bulką ir sukrauna viską, kas liko šaldytuve po paskutinio šeštadieninio apsipirkimo. Trys kaparėliai, saliamio bryzas ir pašvinkęs pomidorų padažas, dėl kvapo atskiestas alyvuogių aliejum. Dar koks priebėgom nupirktas ančiuvis. Sūnėnas, parvažiavęs Kaunan, tempiasi į Charlie, kad pavaišinčiau akcijine Margharita už 3.99 ir Cola. Prisiryja to blyno ir aiškina, kad geresnės picos neragavęs. Va, ir visa picų kultūra. Tą patį galiu pasakyti apie bavarų Wienerius, anglų brančus, rusų pelmenius, prancūzų fondiu ir mūsų cepelinus - ėdalas kiaulėms. Nesu vegetaras, seniai pietavau ne restorane ir ne mėsiškai. Bet mužikų maistas - mužikams. Tegu ir kainuoja pusę algos, tokį šūdą pasmaguriaut nebent per šventes. Jei nori, kad varikliukas veiktų - eini ir valgai, kur duoda. Kad ir kebabą, tik ne plastiką ar taukus.
vvv2 2013-10-17 13:57
, мужик rusų kalba reiškia maždaug vyrukas. ta proga anekdotas: "kalbasi dvi prostitutės, viena ir skundžiasi: kiek gyvenu, bet nežinau koks ten mokslininkų penis.. kita atsako: toks pat kaip mužikų, tik minkštas."
rwc 2013-10-17 14:07
Aha, o "bernas" lietuvių kalba reiškia daugmaž "vergas". Užknisai beprasmiu kabinėjimusi prie žodžių. O temon: jei nori lašinių storiu su kuiliais pasivaržyti - tai ir ryk cepelinus.
kionig 2013-10-17 14:27
Cocos? Tie tai ne tik kad varžosi, bet ir lenkia juos
vvv2 2013-10-17 14:42
(liet. virtinukai).
kionig 2013-10-17 14:51
Tada aš einu prisirauti žolės iš kiemo! Nuo šiol gyvensiu sveikai!!! Būsiu energingas, stiprus ale kaip savickas, maitinsiuos natūraliai, ištvermė ir proto prašviesijimas kaip mat manęs neaplenks Dar beliks kaip žydui atsisakyti kiaulienos, kaip veganui ar vegetarui nustoti valgyti mėsą. Susirgęs gydysiuos žolelių randamų tik gamtoje antpilais. Be visa ko, dar pakeisiu tikėjimą, o iki pilnos laimės pradėsiu medituoti ir atverinėti čakras bei gyventi be maisto!!! O jei pasirodys, kad neišgyvensiu - tai nors mirsiu sveikas
Aidas 2013-10-17 14:52
.
Aidas 2013-10-17 14:58
Galėsi gyventi iš saulės energijos, sutaupysi pinigus, beprasmiškai išmetamus niekam nereikalingam maistui. Kiek girdėjau mintantys saulės energija atsparūs šalčiui, tai ir buto bei rūbų problema atkris. Galėsi gyventi savo malonumui. Pamiršau, kad mintantys saulės energija levituoja, tai ir transporto nereikės. Išvada - visos bėdos per ėdimą.
kionig 2013-10-17 15:08
Kas nepripažins, kad mes patys esame kiaulės? Dar didesnės kai prisiliuobiame Beje, aš išvadas daryčiau kiek kitokias. Kur tik nepažiūrėjus šiandien viskas kenkia. Aš jau neberandu tokios veiklos, kuri nekenktų kažkam tai, net ir sau pačiam. Žodžiu gyventi - kenkti sau ir kitiems. Kenkimą sau galima sumažinti maitinantis antibiotikais bei maisto papildais. Gaila, kad dar farmacininkai neišrado tabletkių nuo alkio, kuri turėtų visas reikalingas medžiagas. Atsibodo, čia vienas cepelinus kaltina, antras apie praregėjimą po dietos pakeitimo, trečias vėl apie kažką iš tos temos, kad ir ką bevalgytum - kenkia arba nesveika! Dar čia betrūksta body bylderių ar kultūristų. Išvis būtų linksma apie košių kapojimą padiskutuoti