Levituojantys vandens lašai virsta besisukančiomis žvaigždėmis (Video)  (0)

Jei pasitaikytų galimybė pažaisti su ultragarso lauku, kiek pasipraktikavus galima surasti tokį ultragarso dažnį, kuriam sklindant vandens lašai pradeda sklandyti ore (levituoti). Tačiau įdomumai tuo tik prasideda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žemo slėgio aplinkoje esančius, tačiau ore kybantys vandens lašai noriai reaguoja į ultragarsą ir jo dažnio pokyčius – levituojantys vandens lašai pradeda nenusakomai pulsuoti, įgauti keturkampės, penkiakampės ar kitokios daugiakampės žvaigždės pavidalą ir juos kaitalioti. Žodžiu, viskas priklauso nuo žmogaus ausiai negirdimo garso dažnio.

Taip su vandeniu pasiteškenti sugalvojo Pietų Karolinos universiteto tyrėjas Veiju Ranas (Weiyu Ran) su kolegomis. Pirmiausiai tyrėjai suplojo oran pakeltus vandens lašus į plokščius disko pavidalo "blynus", o tada pradėjo manipuliuoti ultragarso dažniais.

Nors vaizdai atrodo išties nuostabiai, jokio praktinio pritaikymo tokios levituojančių lašų metamorfozės kol kas neturi. Tiesa, V. Ranas viliasi, kad taip žaidžiant su vandeniu, jo tyrėjų grupei pavyks rasti naujų būdų, kuriais būtų galima iš oro pašalinti tam tikras daleles (mikroskopines dulkes).


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(20)
(0)
(1)

Komentarai (0)