Mokslininkai: dėl šylančio klimato Saulė niekuo dėta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2013-11-13 14:59
O aš laikausi nuomonės, kad joks veiksnys neturi lemiamos įtakos. Nes tai yra daugelio veiksnių suminis rezultatas. Yra veiksniai kurie skatina klimato šiltėjimą, yra veiksniai kurie jį mažina. Ir tik visu šių veiksnių suma yra galutinis rezultatas. Teigti, kad žmogaus veikla neturi jokio poveikio klimatui yra kvaila. Kaip ir teigti, kad tik žmogaus veikla dėl to kalta.
immortallt 2013-11-13 15:43
Žmogus kaltas dėl balanso išmušimo, bet taip, veiksnių yra daug.
krislas 2013-11-13 16:46
>> o kitų klimato šiltėjimo priežasčių, išskyrus antropogeninę veiklą, rasti sunku, sakoma pranešime. Belieka paaiškinti, kodėl Grenlandijoje kadaise buvo džiunglės, ir jau galima nusibausti už "antropogeninę veiklą".
technologas 2013-11-13 17:32
Tai jau mokslininkams kaip ir aišku. Prieš keliasdešimt milijonų metų buvo Azola event. Prieš jį Arkties jūros (ir Grenlandija) buvo šiltos, beveik tropikai. Per keletą milijonų metų Azola augalai Arktyje sugėrė daug anglies (dvideginio), grimzdo ir pasilaidojo, taip kad po Arkties ledynu daug puvenų/metano. Tuo pačiu atmosferoje sumažėjo co2 ir atvėso. Vienas iš įdomių variantų būtų, jei Šiaurėje Arkties ledas visas ištirptų ir iš dugno pradėtų veržtis ten milijonus metų palaidotas metanas. Įtariu (spėjimas) Lietuvoje žiemą žemiau +20C temperatūra nenukristų, Afrikoje ir kitose pietinėse platumose būtų daug gražiai apskrudusių žmogėnų, kanibalų sapnas
immortallt 2013-11-13 19:43
Technologas, dabar biški gal sapalionės pasirodys, bet žemynų judėjimas kartais irgi nėra dėtas? arduain, o aš maniau, tie pinigai nueis man, ir už juos galėsiu atlikti genetinį genocidą pagrįsta žmogaus išsilavinimu... Bent jau taip man buvo žadėta, kai pasiūliau šį mokestį.
Krz 2013-11-13 22:27
Mhm, kazkaip jau labai pavirsutiniskai. As budamas mokslininkas po ilgu metu darbo padariau isvadas, kad artimiausiu metu menulis turetu isklysti is zemes orbitos ir nuskristi nezinoma linkme. Apie tai parasytas straipsnis 5 vnt., tirazo vietiniam namo zurnale
vanduo4 2013-11-14 06:33
- Zemes plutos plokstes juda. Tad Grenlandija galejo buti kitoje geografineje padetyje, todel ir suzele dziungles, bet sis judejimas nemanau kad galejo keisti klimata siaureje arba pietuose (ten buvo salta)
vanduo4 2013-11-14 06:48
Kaip sakoma, nera to blogo, kas neiseitu y gera. 1. tie atsilimai ir atsalimai vyko visados, tik skirtingais tempais; 2. atsiradus zmogui, tempas padidejo, gal netgi pradejo lenkti naturaliai gamtoje vykstancius procesus; 3. gamtoje atsiradus disbalansui jis vienaip ar kitaip kompensuojasi kol nusistovi balansas; 4. Kadangi del zmogaus veiklos disbalansas atsirado anksciau, tad ir gamtos bandymai atstatyti balansa prasidejo anksciau, taciau naturalus disbalanso kurimas vis dar aktyveja. Gaunasi, kad del zmogaus veiklos tas disbalanso kurimas ir balanso atsistatymas yra labiau aktyvus, o tai neleidzia disbalansui pasiekti maksimuma. Tad zmogus savo veikla tiesiog sumazino maksimaliai nepalankiu gyvybei salygu formavimasi (kedo amzius ir pan.) galimybes. Pvz.: naturaliai gamtoje ziema sninga ir salta, o vasara karsta. Bet Airijoje niekada nera per daug salta, ir niekada nera perdaug karsta. Ir viskas del vandenynu aplink sala ytakos (cia zmogaus ytakos klimato atzvilgiu). - Visgi, galbut tas dirbtinas balansas galetu pasireiksti ir netersiant gamtos...
Shinigami 2013-11-14 07:44
Tame "gal" ir yra visa problema. Nors nesigilinau į paleotemperatūrų nustatimo tikslumus, bet paskaitų susijusių su tuo teko lankyti. Todėl visi metodai apie kuriuos žinau nėra tikslus ir negali pasakyti, kad 1247854 metai prieš mūsų era Lietuvoje buvo 23 laipsnių vidutinė metinė temperatūra. Viskas ką jie gali pasakyti tai apytiksles aplinkos sąlygas remdamiesi tuo metu gyvenusiais gyvūnais ir augusiais augalais. Bei dar šiek tiek informacijos iš tuo metu formavusiu uolienų. Bei metai nėra nustatomi metu tikslumu. Kuo kalbama apie tolimesnį laikotarpį tuo paklaida yra didesnė. Todėl jei kalbėti apie šimtus milijonų metų, tai kelių milijonų metu paklaida nelaikoma didele. Kitaip sakant tarp temperatūrinių matavimų taškų gali būti kad ir milijono metų skirtumas. O žmogaus įtakos grafikas tėra keliu šimtu metų. Todėl nėra galimybės lyginti kelių šimtu metų temperatūros kitimo grafiką su prieš keliais šimtais milijonų metų buvusių temperatūrų kitimo grafikų. Nes tokiame sename grafike tie keli šimtai metų bus mažiau nei taškas.
Arns 2013-11-14 09:50
Trolis Trolisimus smogia iš naujo Dar vienas perliukas į audinį, "kaip pagrįsti trolizmo epochos pagrindus". Ne Airija ir ne žmonės sukūrė vandenynus ir ne jie nubrėžė (o gamtai beliko įgyvendinti) vandens savybes, dėl kurių jis šyla ir šąla skirtingai. O kur dar vandens srovės, ir garsioji Europą sušildanti Golfo srovė, be kurios Airijoje dantys klebėtu, o Norvegijoj ko gero iš vis nelabai kas gyventu, nebent pietinėse jos salose. Ta srovė matyt irgi žmogaus proto kūrinys, kurio natūraliai gamtoje nebuvo?
technologas 2013-11-14 10:41
Na taip, dėtas, tiesiog susidėjo Azola ir Antarktidos dreifavimas į patį Pietų ašigalį, rezultate gavosi dar didesnis atšalimas.
Acme 2013-11-14 15:45
Grenlandija atsirado, sulūžus Atlanto vandenyno plokštei, kai iš magmos prasiveržė magmos burbulas.