Kodėl katės nereaguoja kviečiamos vardu?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

pcg 2013-12-10 12:03
Nesamonė, mano katinas visada pasauktas vardu atsisuka ar ateina pas mane, cia dar priklauso, kiek laiko su juo buvai, kaip elgeisi, beje katinai irgi protingi, as esu studentas, tai kai gryztu namo, mano katinas mane pasitinka ir pradeda sukinetis aplink, murkt, glaustytis. Ne vien sunys dziaugiasi pamate seimininka. Beje manau, kad kates protingesni uz sunis, nes jei suni pakvieti, jis visalaik atsisuks, o katinai, kiap ir zmones, jie gali ignoruoti i kvietima.
Kirtiklis 2013-12-10 12:06
Tai, ir mano katinas atvaro pakviestas ir nekviestas pirmu taikiniu pas mane kai ateina, nesvarbu kiek žmonių būtų aplinkui...
GM 2013-12-10 12:43
O mano katinas atsiliepia tik kai pro langa pašaukiu, ypač jei jau nori grįžt namo. Aišku dar tais atvejais kai sušalęs, išalkęs. O šiaip ignoruoja.
kitty 2013-12-10 13:30
Mano katinas ir ps3 moka zaist (ilgai stebejo sasaja tarp pultelio ir vaizdo ekrane, suprato kad sie susije taigi eme megautis atiminedamas pulteli ir zaisdamas ) ir i varda atsiliepia kai bunu maloni su juo, ir supranta kad jis-kaip berniukas, vaikinui kur nors isejus, turetu pasirupinti manimi (kartais tai atrodo juokingai,nes sis pamegdzioja vaikina apkabinimais, bandymais pabuciuoti ir tt) Myliu sunis,bet kates patinka dels avo nuomones turejimo ir principu laikymosi, suo deja atiduoda per daug saves ir tampa panasus i tuos prielipas zmones,kuriems ka pasakysi ta padarys. Gyvunai yra protingesni nei mes maneme
vvv2 2013-12-10 13:34
- Paveiksliuke tavo katinas? O kur ps3?
Unikali durnaropė 2013-12-10 14:55
O man labiau atrodo, kad katės ne į vardą reaguoja, o į intonaciją ir balso tembrą. Pats daug kartų esu tai tikrinęs, ir jai būdavo dzin, kokiu žodžiu kvieti/kalbini - svarbu, kad būtų tinkama intonacija. p.s. MIU!
faktas 2013-12-10 15:00
Sutinku su Unikalia durnarope - svarbu, kaip jas kvieti. Šiaip katės tikrai nėra protingi gyvūnai, palyginti su šunimis ir varnomis.
perihellis 2013-12-10 15:43
nepamirškit, kad katė mokanti žaisti ps3 nebūtinai bus protingesnė už tą, kuri laukuose sugeba išgyventi betkokiomis sąlygomis. O šiaip žmonės kažkodėl paima geriausius katės bruožus, geriausius šuns bruožus, geriausius visų kitų gyvūnų bruožus ir nori, kad betkoks gyvūnas visus juos turėtų. Juokinga ps. Turėjau triušį namuose, tai jei pramigdavau darbą, visad ~7:10 įšokdavo į lovą ir pažadindavo ir dar daug visko mokėjo. Tai čia jis protingas ar durnas skaitosi? Turint tam tikrą gyvūną pradžiai reiktų pasidomėti, kas tai per gyvūnas, ko iš jo galima laukti ir ko nevertėtų tikėtis.
kitty 2013-12-10 16:21
perihellis- labai teisingai pasakete tiesiog visi gyvunai turi tam tikru sugebejimu, lygiai kaip ir zmogus, ir visi skirtingi-negalima sakyt kad va visi sunys protingi (nesulyginsi tos ant ranku nesiojamos blusos su kokiu tai aviganiu), o ir daznai gyvuno elgesi itakoja seimininkas- jei sis palaida bala daznai ir gyvunas toks bus Dveji mano kaimynai turi po avigani, abu skirtingi kaip diena ir naktis- pas tuos,kurie gyvena is pasalpu,nedirba, nesidomi niekuo ir suo nesutramdomas. Kitoje seimoje-disciplina, taisykles, kurybine atmosfera- suo klauso visu komandu,mokosi labai greitai.
Unikali durnaropė 2013-12-10 16:30
Vistiek šunys kvailumo įsikūnijimas
Deviltry 2013-12-10 16:40
Kai pašaukiu savo katiną: 20% tikimybė, kad ateis 20% tikimybė, kad atsistos, pažiūrės į mane, gal pamiauksės ir vėl atsitūps 55% tikimybė, kad ignoruos 5% tikimybė, kad papjaus Nebent maisto dubenėlis tuščias, visąlaik pakviestas atbėga tuomet. :D
Evil Goku 2013-12-10 16:45
sabotan 2013-12-10 17:23
Mano katinui kaip nuotaika buna tai ateis tai ignuoruos ara as slepete i ji mesiu .
Raugintas Katinas 2013-12-10 17:55
Galbūt gerai būtų truputį išlipti iš požiūrio "jis durnas nes neklauso" ir pasižiūrėti į šunis ir kates iš kito požiūrio kampo. Žmonės dažnai gyvūnų intelektą matuoja pagal savo naudą. Kuo labiau klauso, tuo protingesnis - bet tai iš tiesų absurdiška. Pas šunis yra labai stipri hierarchija, ir paklusimą labiausiai įtakoja, ant kokio hierarchinio laiptelio jūs stovite savo šuniui. Jei žemiau - nė vienas šuo neklausys. Tad galų gale išeina kad tai jūs durnas, jei šuo neklauso. Pas kates socialinė hierarchija visiškai kitokia, tad ir elgsis ji kitaip. Pastebėjau, kad katinai labiau turi "šeimos" supratimą, kur kitus vertina tarsi lygius ar globėjiškus. O kartais kaip maisto tiekėjus ir valytojus, ir labai puikiai moka tai išnaudoti Taipogi pastebėjau, kad daug priklauso nuo kačių socializacijos, ypač ankstyvam amžiuje. Turėjau vieną našlaitį katiną, kurį išauginau su pipetėm ir dirbtiniu pienu, jis mane priimdavo kaip jam labai artimą, netgi imdavo akivaizdžiai stresuoti, kai manęs nebūdavo namuose ilgiau nei parą. Turėjau ir šunų, ir kačių, ir nemanau, kad vieni ar kiti būtų kažkuom geresni.
Sljder 2013-12-10 17:56
Tikrai katės į vardą reguoja, o ne intonaciją (asmeniškai esu įsitikinęs su įvairiais garso įrašais). Taip pat reikia nepamiršti, kad tai kiek katinas bus imlus dresūrai, reguos į vardą ir t.t. labai priklauso nuo veislės (taip jie ir tokias turi), kaip ir šunų atveju. Pvz., siamą labai lengva ko nors išmokyti, o ir prie žmonių kitaip prisiriša, negu koks persas ar pan. Analogiškai ir dresūros metodai kitokie, nei šunims. Iš esmės kiek teko domėtis, nematau didelio skritumo tarp šių gyvūnų "protinių galių" ką suprantam kaip polinkį dresūrai, tiesiog kačiu žymiai daugiau veislių kurios yra neimlios, nei šunų, o darbo kiekis šioje srityje dažniausiai radikaliai skiriasi.
punktyras 2013-12-10 17:57
Kodėl katės nereaguoja kviečiamos vardu? Jos išdidžios, atsiliepia tik tada, jei šaukiant nusilenkiama ir paminimas titulas, vardas, tėvavardis ir pavardė
salemas5 2013-12-10 18:38
tai sita jau seniai zinojau. Dazniausiai kai pakvieciu tai ateina, bet kartais kai nera jam nuotaikos ar tinginys ateina daznai mane nx pasiuncia... Kartais ir as ji DD
runce 2013-12-10 18:40
reaguoja į vardą visada, nesvarbu kas kviestų. sakyčiau katės protingesnės už daugelį šunų, bet jos tą pasilieka sau. o šunys yra padlaižiai. spirk katei ir šuniui, kuris nulenkęs galvą tau gerinsis? labai protinga
miau 2013-12-10 19:10
anksčiau dresavau savo katiną (paprastas kaimo pūkis). Sėsdavo, duodavo labas, tarnaudavo, šokinėdavo per kliūtis. Bet tik už skanuką. Tiek kad išmokdavo labai greit visko, tai įdomu buvo. Paskui paleidom viską, tai paskutinį kartą kai tikrinau tik labas duoda. Su šunim tie reikalai kažkaip įdomiau. Katinas tiesiog... ne tam skirtas.
Kirtiklis 2013-12-10 20:49
Dar keli įdomūs pastebėjimai, ypač apie siamo katinus. Pvz vienas buvo, kuris paskrebendavo į duris kai norėdavo ateiti, taip pat jei jį pasiimdavai ant kelių - niekada negulės, nušoks ir už kelių metrų nugara sėdės, tik po kelių minučių pasėdėjęs pats ateis. Na galima pasakoti ir pasakoti tokius visokius niuansus kaip katinas pzv nori užlipti, neleidi išties delną prieš jį, tokiu būdų atstumė ir šalia sedėjas žmogus, tai po akimirkos katinas kilnodamas uodegą išėjo iš kambario bei nebeatėjo kviečiamas Žodžiu net negalima lyginti su šunimis.