Religija, kaip psichotropikų vartojimo produktas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

i74s 2014-01-01 23:47
pradzia kazkaip labai sunkiai skaitosi, atrodo kad tekstas butu verstas automatiskai. "ių sraigtasparnių."
punktyras 2014-01-02 00:21
Ačiū už pastebėtą klaidą, jau pataisyta. Tekstas adaptuotas iš knygos, tai tikriausiai sutrumpintas ir dėl to įgavęs techninės alyv... ee, tai yra, literatūros prieskonį
Dauma 2014-01-02 00:52
"Amanita muscaria buvo toks augalas" Grybai - ne augalai.
faktas 2014-01-02 01:07
Nieko čia naujo. Netgi sakyčiau, skurdokas straipsnis. Ir dabar dauguma religinių apeigų tiesiogiai susijusios su psichotropinėmis medžiagomis. Už vieną džiovintą paprastosios musmirės kepurėlę Rusijos Rytuose gali gauti ožką!!! Teko skaityti, kad didelė dalis krikščioniškųjų sektų svaiginasi cholinu bei muskarinu. Po to visi vemia ir viduriuoja... Turbūt tokiu būdu pasišalina blogosios dvasios ir demonai... (-: P.s., mano gera draugė „hipė” bandė svaigintis paprat. musmire. Patyrė optinę iliuziją: daiktai, neapšviesti tiesioginės šviesos, buvo nespalvoti. Na o po to ta antroji stadija, dėl kurios dauguma ir nesisvaigina... (-:
vvv2 2014-01-02 12:39
- "narkomanas ieško Dievo", taip reikėtų pavadinti straipsnį! nes: a) religijos yra mokslinės pažinimo filosofijos, idealistinės pakraipos. b) visos religijos smerkia prietarus ir iliuzijas. c) grybai, šamanai, burtininkai niekada nepriklausė prie religijų. autoriui: mokykis, mokykis, mokykis.
faktas 2014-01-02 13:20
Tu čia specialiai erzini žmones, ar tikrai manai taip, kaip parašei? (-:
vvv2 2014-01-02 13:26
- Galiu prisipažinti, kad man teko studijuoti tiek teologiją tiek mokslinį ateizmą tiek ir fiziką. Galiu tvirtai teigti, kad ginčų dalyviai visada bent vieno dalyko absoliučiai nežino.
Fobus 2014-01-02 14:29
Neatsakei į klausimą , mokytasai..
vvv2 2014-01-02 15:06
- Visa, ką tamsta paryškinai, yra tiesa visų pagrindinių didžiųjų religijų (tame tarpe ir mokslinio ateizmo) požiūriu. p.s. .. sakykim girtų kvailų bedievių ateizmas nelaiko savo nariais, kaip kokio laukinio prisinarchašinusio šamano nei viena religija nelaiko savo nariu. Kas dar neaišku? Nenori sutikti, kad teologija yra viena iš filosofijos krypčių? Ar filosofijų nepriskiri mokslui?
Shanti 2014-01-02 20:57
Idomu kiek dabar butu zinomas Niutonas, jei nebutu rukes zoles po obelim
Talkatif 2014-01-02 21:36
Nesu kryžiuočių gerbėjas. Bet šita padrika sapalionė tai jau debilizmo levelis aukštas. Nuo indų į taigą ir tada tiesiai pas Jėzų. Padriki atchodai kažkokie. Šiaip indai nuo senų senovės iki dabar savo religinėms šventėms ruošia psichotropinį kanapių gėrimą ir juo sustiprina šventinę euforiją. Jokia čia paslaptis ir niekas nekoduojama. Religiniais tikslai ir rūko kanapes. Šiaurės tautų šamanai vizijoms, kiek žinau, naudoja gerokai retesnes musmirių rūšys, kurios turi "tikresnių" haliucinogenų nei muskarinas. Ir ne vien musmirės Romos imperijoje taip pat buvo žinoma ir naudojama daugiau svaigalų nei alkoholis. Išplitus grūdų valgymui, ne retai būdavo apsinuodijama skalsėmis. Raganavimus irgi lydėjo įvairios ne tik žolelės, bet ir rupūžės. Indėnai atvirai pasakoja ką naudoja savo dvasinėms kelionėms. Tai kad a jokia paslaptis apie dievus, haliucinogenus ir psichotropikus. Katalikai per mišias alkoholiu svaiginasi vardan tikėjimo. Bet suvest taip, kad krikščionybė yra kepurėtas bybys, tai reik neblogai pigaus amfetamino prieš tai uždrožt, kad tiek pamišusios tulžies į tekstą užvirt.
Hm 2014-01-02 23:23
O kodėl nepaminėtas budizmas, kuriame ne tik, kad psichotropinės medžiagos draudžiamos, bet netgi mėsa, alkoholis, kava, narkotikai, tabakas priskiriami vienai grupei - sukeliančiai priklausomybę ir sujaukiančiai protą. Pagal budizmą išeitų, kad ir straipsnio autoriai, ir pateikėjai sudrumsto proto ... Dėl pateikėjų tai nežinau, bet kad straipsnio autoriai narkomanai, tai matosi iš jų eksperimentų...
Sloth 2014-01-02 23:51
Viskas, ką surašė vvv2 tinka didžiosioms pasaulio religijoms. Klausimas dabar jau yra religijų klasifikacijoje ir tame, ką mes laikome tikėjimu ir ką - religija. Religijos, taip, kaip mes jas suvokiame dabar (didžioji dalis žmonių nė velnio jų nesuvokia) atsirado tik apie 500 metus prieš mūsų era. Tai buvo tam tikras civilizacinis lūžis. Tačiau religijos ir tikėjimai, tik kiek kitokia forma egzistavo dar gerokai prieš tai, kaip, kad ir grybai ar kitos psichotropinės medžiagos. Todėl atmesti psichotropinių žaliavų įtakos žmonijos religinei minčiai vien todėl, kad modernios religijos formos to nepripažįsta yra gan naivu. O šamanizmas dažniausiai laikomas tikėjimu, tačiau yra bei buvo religijų, kurios į save įkomponuodavo ir šamanus kartu su jų ritualais. Tam tikra prasme net ir ankstyviausios formos šamanizmas turi instituciją - bendruomenę, kurios religiniu vedliu yra minėtasis šamanas, iš esmės jis atlieka krikščioniškųjų kunigų darbą - skleidžia "tiesą", kurią jam apreiškė dievas. Ir čia nemanau, kad reikėtų labai didelę atskirtį daryti tarp to, kas geriau - ar tiesa gaunama užvalgius grybukų, ar tiesa, kuri išskaitoma iš kažkieno prieš tūkstančius metų parašytos knygos. Šiaip straipsnis tai tikrai nusigrybavęs, daug minties šuolių, o pagrindiniai teiginiai visiškai neišplėtoti.
Fobus 2014-01-03 00:50
Neseniai teko laidotuvėse dalyvauti. Tai sakyk, ar šlakstymas vandeniu, smilkalų deginimas, giedoriai ne šamanizmas? (o kur dar kanibalizmas...) p.s. tuo ateismas ir skiriasi, kad mus vienija tik tas vienas teiginys. Kad ir girtas, mes nepasakysime, kad jis ne "tikras" ateistas... Gal taip geriau?
vvv2 2014-01-03 14:46
- Ne girtume esmė. Esmė tame, kad bedievis nėra ateistas automatiškai. Sakykim bedievė "kiaulė" išgenama ir iš bažnyčių ir iš ateistų renginių. p.s. .. ateizmas yra mokslinė pozicija, paremta žiniomis ir metodologija.
vanduo4 2014-01-03 16:37
Religija yra prietarai, O Dievas - iliuzija.
vanduo4 2014-01-03 16:45
Va va, del to tie religiniai fanatikai mano, kad jie yra laimingesni zmones nei bedieviai, o Musulmonai, apskritai, laiko normalu nuzudyti bedievy. Jeigu netiki y Dieva - vadinasi esi kiaule ir turi buti isvytas - tai tipiskas "marozo" mastymas, pridengtas teologine filosofija. Tarp kitko - Nacionalismas taip pat yra filosofija, kuri praktikoje pasireiskia vienos rases iskelimu bei kitu rasiu naikinimu. - Kada zusta daugiausiai zmoniu? .. Teisingai, atspejote - per religinius karus.
rwc 2014-01-03 17:16
Kaip romėnai sakė, musmirių ir žaidimų!
vvv2 2014-01-03 17:20
- Taip, tik karus sukelia ne religijos. Visi karai yra/buvo sukelti dėl politikos/ekonomikos, tam panaudojant tiek rasę, tiek religiją, tiek mokslą ir t.t. p.s. .. dažnai kariaujančios pusės būna skirtingų religijų, bet nebūtinai. Sakykim airiai kovoja ne dėl katalikybės, o dėl to, kad nori nepriklausomybės.
rimasD 2014-01-03 23:44
Manau, kad didelės įtakos neturi, nes žmogaus smegenys labai dažnai sugeba apsigauti pačios. Daug žinome optinių apgaulių, pasitaiko garsinių apgaulių, kai vietoj vienų žodžių išgirstame kitus.Žmogaus smegenys nesuprantamus dalykus sugeba paversti paprastesniais, suprantamais.Bet koks įdiegtas žmogui faktas be įrodymo, vadinamas tikėjimu. Tikėjimo yra net moksle, kadangi dar ne viskas yra žinoma. Smegenys labai nemėgsta galvoti, nes labai daug energijos vartoja galvojimui. Jiems daug geriau žinomas sprendimas, ir pats paprasčiausias. Kai 600 metų p.k.Zaratustra išleido savo 10 įsakymų, ir tikėjimo dogmas, prasidėjo civilizacija. Žmogaus smegenys, be daugybės smulkių ,ir be abejo svarbių funkcijų, kaip judėjimo, kalbos ,klausos, ir t.t.funkcijų, sprendžia 3 pagrindines funkcijas:Maitinimosi, dauginimosi, ir savo padėties visuomenėje funkcijas.Tačiau vienas individas priešcivilizacinėje epochoje nutarė nudobti šerną, kad prasimaitinti, o kitas , pasiėmęs akmenį nudobė pirmąjį, ir atėmė šerną. Jam jis teko lengviau. Ir štai priešistorinėje bendruomenėje, kažkaip įvedė įstatymus.T.y. Negeisk artimo moteries, nevok, t.y. tai, ką labjausiai žmonės mėgo.Žmonės pasijuto iš karto kalti nuo gimimo, jie susiskaidė į sluoksnius, ir frakcijas. Tada juos tapo lengviau valdyti, bei bausti už visokius nusikaltimus.Taip trumpai tariant atsirado civilizacija, bei religija.