Sinoptikų prognozės: Amerikoje bus net 50 laipsnių šalčio, tokios žiemos nebuvo jau 20 metų  (5)

Dalyje Jungtinių Amerikos Valstijų gali ateiti tokia žiema, kokios gyventojai nematė jau 20 metų. Tvnmeteo.tvn24.pl cituoja Amerikos sinoptikus, kurių teigimu, arktinės oro masės gali lemti, kad termometrų stulpeliai nukris net iki 50 laipsnių šalčio. Nuo ketvirtadienio dalį šalies kaustančios žiemos gniaužtus pajus net apie pusė JAV gyventojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„National Weather Service“ prognozuoja, kad žvarbaus šalčio banga jau sekmadienį pasieks nuo Montanos ir Šiaurės bei Pietų Dakotos iki Mičigano, apimdama didelę dalį šalies. Sinoptikai įspėja, kad tai gali būti šalčiausia žiema šiose teritorijose per pastaruosius du dešimtmečius.

Paskutinė žvarbaus arktinio šalčio banga užfiksuota 1994 metais, tvirtina „National Weather Service“ sinoptikai.

Dalis sinoptikų teigia, kad Vidurio vakaruose termometrai gali rodyti net 45-50 laipsnių žemiau nulio. Čikagoje numatoma -29, Pitsburge – -24 laipsniai. Taip pat pūs stiprus gūsingas vėjas. Sinoptikai ir gydytojai įspėja, kad tokiomis oro sąlygomis galima labai greitai sušalti.

Be šalčių dalyje Amerikos regionų numatomas ir gausus sniegas bei pūgos. Antradienį orų atšalimas pasieks Rytinę pakrantę.

Specialiosios tarnybos įspėja amerikiečius, kad jie atsisakytų kelionių automobiliu ir kitomis transporto priemonėmis, o geriausiai – kuo rečiau išeitų iš namų artimiausiomis dienomis. Vietos valdžios atstovai atšaukė pamokas mokyklose, tai jau padaryta Minesotos, Ilinojaus, Kentukio, Tenesio valstijose.

Vis stipresni šalčiai kausto ir Kanadą. Toronte užfiksuota -29 laipsnių temperatūra, o Kvebeke – net -38. Tai taip pat rekordiškai žema temperatūra per pastaruosius 20 metų.

Atšiauri žiema jau kelias dienas paralyžiuoja susisiekimą oru. Vien šeštadienį JAV atšaukta per 1200 skrydžių, daugiau nei 6 tūkst. vėlavo. Sunkiausiomis sąlygomis dirba Čikagos ir Naujajame Džersyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (5)