Inžinierius sugalvojo naują Egipto piramidžių statybos teoriją (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nightkid3 2014-01-14 12:58
Ir islaikyti tuos tunelius air-tight po dvidesimt metu? Teoriskai neblogai skamba ideja, bet padaryti taip is tikro, vargu.
vvv2 2014-01-14 14:42
- Man vis tik neaišku , jie tą vandenį kibirais turėjo nešti į 100 metrų aukštį? p.s. .. o antra problema, tai milžiniškas vandens slėgis, jei pakėlimo vamzdis virš 100 metrų? Tai yra problema net šiandienos dangoraižių vandentiekiams. Nebent daug trumpų šliuzu, bet tada dar didesni vandens nutekėjimai..
immortallt 2014-01-14 16:09
Dėl vandens užkėlimo, tai daro kelias galimas prielaidas, vienas iš jų, kad gal net natūrali vandens versmė buvo. Arba palygino kiek viena brigada gali per minutę užkelti litrų kibirais. Palyginus su mūsų vamzdynais - daug. O kodėl šliuzai turėtų praleisti vandenį? Man irgi va klausimas dėl sandarumo išlaikymo, na bet realiai įmanoma, kai labai nori. Šiaip idėja labai įdomi ir kai pagalvoji, tikrai paprastesnė nei luitų tempimas fizine jėga.
Almiasas 2014-01-14 16:40
Manau, kad čia bus kažkiek į temą. Esu radęs visai įdomių nuorodų apie akmens apdirbimo metodus ir technologijas senovės Egipte: Galbūt kažkam bus įdomu.
vvv2 2014-01-14 16:49
- Taip, įpjauta ir palikta.. Lyg netyčia ne ten su elektriniu pjūklu..
kionig 2014-01-14 20:50
Tikrai įdomios nuorodos reikės įsigilinti nuodugniau. Kadangi diskusijos vyko labai seniai, tai naujos paieškos nebuvau atlikęs ir kažkaip per daug nesidomėjau po to. Bet tuo metu buvau radęs geriausią, ką galėjau, neskaitant Wiki: http://hbar.phys.msu.ru/gorm/ahist/arnold/arnold.htm O nauja iškelta hipotezė, kuri minima straipsnyje atrodo daug žadanti
Algucis R 2014-01-14 20:54
Nei viena iš šitų versijų neatrodo rimtai. Arba visą tai buvo daroma šimtmečiais, arba kažkas slepiama, gal nutylima. Tikėt kažkokiais antžmogiais su akmeniniais ar mediniais plaktukais ir variniais kaltukais per 20 metų pastatančiais tokiuos statinius iš akmeninių luitų be jokios technikos, tas pat kas tikėt bet kuria bobutės pasaka. Gal paimkit perforatorių su kaltu, "bulgarkę" ir pabandykit per savaitę apdirbt bent vieną metrinį akmenį, net ir patį minkščiausią.
kionig 2014-01-14 21:06
Nau tik jau nereikia čia tų bobučių pasakų apie perforatorius, bulgarkes ir minkštus akmenis. Irgi įdomi logika, kuri neparemta niekuo tiesiog įsitikinimu: jeigu šiandien negaliu metrinio akmens apdirbti elektriniais įrankiais, tai ir suknisti egiptiečiai negalėjo piramidžių pastatyti per 20 metų! Neišpasakyta logika. Gerai, kad dar neužsiminei apie deimantinius metrinio skersmens pjovimo diskus ir žalius žmogelius, kurie sukėlė luitus vienas ant kito. Ir nekalbėtume tuščiai ir metai iš metų tą patį, tai šiuo klausimu forume buvo iškelta diskusija, kurioje yra nuorodų į labai rūpimus klausimus: http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... hp?t=14850
aurimokas 2014-01-14 21:07
Akmenskaldziai, dedantys pamatu dekoracijas per diena prisiskaldo ir sudeda ~10-15 kv. m. akmens. Skaldo tik su dideliu plaktuku ir atitinkamais kaltais, bei veliau nugludina jeigu reikia. Zinant kurioj vietoj kirst ir kokiu kampu, akmeny perskelt leidzia keliais stuktelejimais
Arns 2014-01-14 21:14
Algucis R, arba kažkas Nori tikėti Istorijoje ne vienas pavyzdys kai technologijos būdavo užmirštamos amžiams, arba galėdavo greitai būti išrastas, tik reikalingos žinios egzistuodavo šimtmečius skirtinguose pasauliuose.
Algucis R 2014-01-15 22:01
visi užsipuolė, lyg būčiau pasakęs kad tai padarė žaliukai , pasakiau tik kad dabartinės versijos visos be ryšio. Ten kaip kurie akmenys taip apdirbti, kad jei juos apdirbo ne šiuolaikiniai specai tai ir ne tie dundukai apie kuriuos mum šneka. Be to galingas kranas pastatyt lengviau nei tie "vandens liftai"...Kodėl niekas nesvarsto galimybės apie gyvulių pagalbą. O dėl informacijos tai tikrai yra nemažai rusų dokumentikos ne vien apie Egiptą(pvz. uždraustos temos). Teko žiūrėt apie betonavimo versiją. Prancūzų filmas-revelation of the pyramids. Galima rast YouTubėj, tik nereikia visko suprast tiesiogiai, tarp nusigrybavimų bandykit ieškot savo versijos.
Arns 2014-01-15 22:42
Algucis R, dabartinės versijos "su ryšiu". Niekas nenuvyks ir nepatvirtins ar iš tikrųjų taip ar anaip, bet pats pagalvok, tūkstančiai egiptologų nesugebėjo atpažinti jog akmuo ne skaldytas, o lietas (nežiūrėjau tos tavo siūlomos dokumentikos, bet rusiška dokumentika nėra stipriausia, ypač Egipto tema, nes pačioj Rusijoj tikrų egiptologų itin mažai, o pvz anglai/prancūzai, kurie ilgus metus valdė ten, išrausė skersai išilgai, padarė milijonus atradimų)? Kodėl senovės žmogus negalėjo kažko gerai atlikti? Pvz kaltinis damasko plienas, padarytas vien žmogaus, ir dabar geresnių savybių nei tobuliausios technikos išlietas plienas, paskaičiuotas visko kompiuteriu. Ilgus šimtmečius laikrodžius žmonės kūrė be visokių lazerinių pjaustyklių, o mažiukus dantračius, kuriuos vos su pincetu paimdavo, irgi pasidarydavo (ar ir čia kažkas "prekiavo" kosminėmis technologijomis?) ir t.t. Pasakyk, o tu nebūdamas specialistas gali sugalvoti naują kompiuterinę kalbą? Arba suprojektuoti lėktuvą? Manau ne. Tai kodėl manai, jog kažkas apie Egiptą pasiskaitęs kelias knygutes, sugalvos tikrai revoliucingą teoriją?
immortallt 2014-01-15 23:12
Išlieti akmenį (rofl), oi galima prisijuokti.. to Arns, šiais laikais padaro ir už damasko plieną geresnį ir daug ko kitko. Visada yra klausimas, ar apsimoka Žinoma, atkartoti pvz Stradivarijaus darbų nepavyksta, nes tai jau sudėtingas procesas, kurio kaip ir niekas nėra labai analizavęs detaliai, nes nėra finansinių didelių paskatų. O šiaip vandens panaudojimas visai tikėtinas. Aišku, jei prielaidos dėl vandens prieinamumo pagrįstos, nes šiaip pačios piramidės ant kalvelės stovi...
afor 2014-01-16 00:03
kazin ar pavyktu kelt vandeniu, net neisivaizduoju kiek avinu tektu nulupt, kad sugebet iskelt 1 luita akmens. sutinku, kad vandenyje lengviau kelt. bet kelias tonas... tarkim visdielto mum pavyko iskelt tos akmenukus, kaip juos reikes slyfuot tame nesvariame vandenyje, ir galiausiai, kaip reikes nuleist ta akmeni i vieta, jei po jo nusede pusmetris nuosedu. manes visiskai neitikino
kionig 2014-01-16 00:19
. Tai dėstyk apie savo gyvulių versiją - išklausysim. Rusų dokumentikos RenTV stiliumi ar ne? Įdomu, apie kokią dokumentiką šneki, jei galima pavyzdėlį vieną kitą iš vertos dėmesio rusų dokumentikos?
Arns 2014-01-16 00:24
šiaip valtys jau buvo žinomos ir Egipte O irigacinės sistemos Egipte, iš viso žinomo senovės pasaulio buvo bene tobuliausios. Tad norint be problemų būtu galima pakelti ir vandenį ir patį luitą, tačiau atkreipkime dėmesį į efektyvumą. Tiksliau kaip "įleisti" tą akmenį plaustą. Juk jei pvz Cheopso piramidė beveik 140 m aukščio, tai be sudėtingos šliuzų sistemos, kurios šiais laikais pakelia laivus jog pavyktu praplaukti pvz Panamos kanalą, niekaip nebūtu išsivertę. Plius paskaičiuokim koks vandens spaudimas tektu tokiam baseinui, kurio sienos medinės ir supranti jog tai daug fantastiškesnė idėja nei rampų ir pastolių versija. immortallt, tik tarp kitko paminėjau Damasko plieną, kaip iliustraciją jog net senovės žmonės turėjo galimybę pasidaryti medžiagas su tokiomis savybėmis, kurios net mūsų laikais daug ką stebintu.
shift 2014-01-16 01:39
Pažiūrėjus, kaip lėtai ir gan gremėzdiškai vyksta darbas su šiuolaikine technika, sunku įsivaizduoti kaip tai turėjo būti padaroma su variniais gremžtukais ir dar išgauti tokią preciziką. Tam, kad Cheopso piramidę pastatyti per 20 metų, reikėjo vieną akmens luitą padėti kas 4 minutes (24/7). Akivaizdu, kad tokio tempo net šiuolaikinė technika negalėtų išvystyti. Tai, kad tuose linkuose tik piešinukai pateikti. Parodykit kas nors video, kur su ta virvele perpjauna bent jau mažą akmenuką. O kaip su ta virvele išpjauti didžiulį obeliską nedarant nukrypimų plokštumoje ir tvarkingai, vienodais kampais suvesti formą į konusą? Piešinukus iš fantazijos ir aš galiu nupiešti betkokius.
immortallt 2014-01-16 02:24
afor, jei video žiūrėjai, tai turėjai girdėti, kad naudoto akmens tankis tik 2x didesnis nei vandens, taigi padaryti jį plūdrų nėra taip sunku. Panaudotas plūdes naudoji vėl iš naujo. Nešvarus vanduo? O kodėl jis turėtų būt purvinas? Nuo akmens skaidulos nusėstų dugnan. Tiesa, vanduo gali pradėti žydėti, bet kiek supratau, tai tas vanduo, kur vykdavo skaldymas keisdavosi, tai yra nuo upės vagos eidavo. Negana to, kad irigacinės sistemos Senovės Egipto dar dabar išlikusių dalių yra, kurios veikia ir iš esmės visas žemės ūkis Egipte veikia tik dėka šių sistemų, tai dar ir buvo pats turtingiausias regionas pasaulyje tuo metu, bent jau pagal sukauptą auksą. Aišku, man irgi kyla klausimas dėl slėgio atlaikymo, bet turint omeny, kad Egipto piramidės ir ne šiaip sau maža akmenų krūvelė, tai tikrai man pakankamai įtikinamai atrodo. Užsandarinimui irgi galima naudoti galybę medžiagų ir technikų, tiek tą pačią gyvulių odą, tiek dervas ar galbūt išdegindavo kaip nors molį, prieš pakeliant vandens lygį. Visgi toks kanalas kelti akmenims atrodo paprastesnis dalykas, nei beveik kilometro ilgio pylimas iki viršūnės, kad akmenis užtempti. Tikrai daug daugiau darbo. Kas dėl akmens kas 4 minutes, tai jei panaudota tokia sistema, nematau problemos per minutę užkelti 4 akmenis. Tuo labiau, reikia prisiminti, kad brigadų dirbančių buvo daug. Ir tai buvo ne vergai, o gerai apmokami valstiečiai, jei taip juos galima pavadinti. Kas dėl pjaustymo virvele, taip esu matęs, kaip tai daroma. Ir vazas kaip kiaušinio lukšto storio išgrežmia su metaliniais įrankiais, bet be jokios energijos, apart raumenų. Atrodo paprasta, bet pats nepadarysi. Kas dėl technikos, na su buldozeriu nežinau, ar pastatysi namą, nes buldozeris ne tam skirtas. Taip ir čia, kai specializuojiesi, randi geriausius būdus. Piramides ne vieną šimtmetį mokėsi kaip statyti ir tobulino technologiją.
kionig 2014-01-16 02:29
P.S Tokį papiešt bent sugebėtum? http://humorengine.com/troll-physics/
vvv2 2014-01-16 11:16
..akmenėliai. p.s. .. faraono apmokami darbininkai (ne žydų vergai) tvarkė tik didžiųjų piramidžių aplinką (atliko restauraciją, kuri nubyrėjo po drebėjimo), tai irgi yra žinoma. "Pastatė" jie tik tas mažas krūvas, kad akmenys nesimėtytų padrikai.