Japonai išbandys tinklą kosminėms šiukšlėms žvejoti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2014-01-19 22:24
Man isvis nesuprantama sita problema su kosminem siukslem. Zeme turi magnetini lauka, o 90% palydovu ir visokiu raketu baku korpusu medziaga yra aliuminis, tai kame cia problema isvis su tom kosminem siukslem? Juk jie paciys stabdosi i magnetini lauka, na gal maziau jei juda siaures-pietu, arba atvirksciai kryptim, bet vistiek. Jei manim netikit paimkit betkoki didesni magneta nebutinai neodimio tiks ir juodas feritinis, tada ant siulo pakabinkit aliuminio betkoki gabaliuka geriausiai veikia plokstele ir pasupkit kaip svytuokle su netoli esanciu magnetu ir be jo. rezultatai daugiau nei akivaizdus. Toks principas naudojamas nivelyrams ir panasiems prietaisams, kad nuramintu tabaluojancia darbine dali.
dds 2014-01-19 23:38
tikim tik reiketu mazesni aliuminio gabaliuka paimti, mazesni magneto gabaliuka paimti ir sukti gerokai smarkiau
bahuriux 2014-01-19 23:55
dds, nelabai. Jei jau labai tiksliai, gal tada reiketu paimti didesni aliuminio gabala ir mazesni magneta, na zinoma ir pasukti labai greitai svytuokle jau nelabai gaunasi, bet greiciau besisukantis diskas. Na bet esme nesikeicia visos tos siuksles vistiek nukris naturaliai, bet tik gal daugiau laiko prireiktu. O kol svarstys ka su tom siukslem daryti ir kol sugalvos kazka konkretaus, tu siuksliu ir taip nebebus, nebent nauju priveis.
dds 2014-01-20 00:06
o kodel didesni aliuminio gabala? didzioji dalis siuksiliu nukris, ne del zemes magnetinio poveikio, o del trinties i atmosfera, tik klausimas kada
bahuriux 2014-01-20 00:21
Todel didesni, kad atkartoti realias salygas. Siuksles bus kokios? Nuo kg iki tonu, magnetinis kaukas gana silpnas, greitis ~8km/s, bet eksperimentui tai per daug. Na taip zinoma ir atmosfera savo daro, bet tik zemiau, kuo auksciau tuo mazesnis jos poveikis.
Kadras 2014-01-20 05:05
Didziausia pavoju kelia 1-5cm skersmens siukles, nes jas labai sunkei aptikti. Tai manau jas ir turetu gaudyti.
bahuriux 2014-01-20 07:55
Tokiu siuksliu nesugausi, neprikaitaliosi trajektorijos, kad priarteti prie kiekvienos nuolauzos, paprasciausiai tai nebus efektyvu. Beto sitos maziausios siuksles ir nukrenta i tankesnius atmosferos sluoksnius pirmos. Jas labiau veikia retos duju molekules, nes nera mases=nera energijos.