Ką jie mums padarė? Prieš karą lietuviai žudėsi mažiau už šveicarus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

azotas 2014-01-27 13:41
Sovietu sajungoi ne vien lietuva juk buvo, bet zudomes daugiausiai .Kaip cia gaunas?
vvv2 2014-01-27 14:05
- Pasaulio mąstu santykinis (procentinis) lietuvių išžudymas yra aukščiausias pasaulyje, lenkia net žydų genocidą, nes žydai gyveno pasiskirstę po visą pasaulį ir stipriai nukentėjo tik okupuoti kraštai. Lietuvius naikino tiek naciai (Pirčiupis), tiek sovietai (Sibiras). Šiandien neleidžia gyventi: a) gyvenimo prasmės supratimas kaip malonumas, o malonumo supratimas kaip seksas. Pabandė, nusivylė, nusižudė. b) nėra galimybės darbo pastangų susieti su pajamomis, pagrindinai dėl užkeikto fiktyvaus taupymo (biudžeto vogimo) ir mafijos (korupcijos). c) nėra jokios pareigos supratimo, nei ateistinio, nei komunistinio nei religinio ar šeimos.
w00xer 2014-01-27 19:23
vienu punktu visiskai nesutiksiu. Manau kaip tik labiausiai ir zudosi tie, kurie gyvenima mato, kaip prievole atidirbti,pasidauginti ir numirti. Matytu gyvenima kaip malonuma - ieskotu kazko toliau nei seksas
Falcon 2014-01-27 20:34
Visiškas bull shit... gyvenimas dėl malonumo trumpas ir labai greitai atsibostantis... arba liūdnas, nes būkim realistais - statistiškai tie, kurie gyvena dėl smagumų yra pasmerkti gyvent liūdnai besiilgint smagumynų, kurių neįpirks... Mažuma, vis tik, gali tą linksmybių gyvenimą palaikyt... Deja, nusivažiuoja greičiau...
afor 2014-01-27 21:04
prie ruso apie savizudibes nebuvo skelbiama, bet tai nereiskia, kad ju nebuvo. ko maziau viesini, to maziau pasekeju randi. LT po nepriklausomybes viskas skelbiama, tad nieko keisto, kad taip turime. gyvenu salyje kurioje apie savyzudibes nesnekama, neskelbiama. bet tai nereiskia kad ju cia niera. vien pernai pasikore du lietuviai.keista! nei lenkai, nei vietiniai nepasitraukia is gyvenimo. o musiskiai vietoj ieskojimo iseites is padeties dazniausia renkasi Ž varianta - kilpa. Uz tai galime padekoti musu ziniasklaidai!
immortallt 2014-01-27 21:19
Šiaip reiktų jums pasižiūrėti statistiką, tada specialistai ką šia tema kalba. Daugiausia žudosi, būtent ta dalis, kuri yra way off lyginant su pasauline statistika tai maždaug 40-60 metų. Žmonės, kurie augo dar sovietuose, o vėliau dar buvo suformuota šeimos ir visuomenės, kad būtinai jis turi gerai uždirbti, kad jo indėlis šeimoje tik pinigai ir pan. Buvo dar plačiau komentuojama, bet dabar nebepamenu detalių. Pinigai nėra problema. Japonija - viena geriausiai gyvenančių šalių, bet savižudybių skaičius aukštas. Imkit Afrikos šalis - savižudžių nėra beveik, o ten gyvenimas daug sunkesnis, nei Lietuvoje.
afor 2014-01-27 21:23
butent, nes afrikieciai neapsviesti apie tokia mirti. o ir virves neturi uz ka nusipirkti
Arns 2014-01-27 21:39
afor, statistika buvo. Gali ja netikėti, bet apylinkėse žmonės anuomet žinojo kas vyko geriau nei dabar kas gretimame bute ar name gyvena. Tad savižudybių skaičius tikrai ženkliai mažesnis buvo. Viena didžiausių priežasčių dabar savižudybėms ne tiek pinigai, kiek veikla. Neveltui depresija - civilizacijos rykštė. Kuo daugiau turi laisvo laiko, tuo mažiau žmonės atsparūs. O pereinamaisiais laikais, kai nėra stabilumo, nėra pagrindo, sugriūva visos bėdos tokių įvykių padaugėja. Jau senovės Kinijoje buvo priežodis jog nereikia net priešui linkėti gyventi perversmo laikotarpiu. O Lietuvoje, kaip ir nemažoje dalyje potarybinio laikotarpių valstybių, tiesiog griuvo krizės kas kelis metus, tai TSRS žlugimas, tai gamyklų ir kolūkių ardymas, tai apsukruolių aferos pradedant būtinomis priemonėmis baigiant visais bankais, tai Rusijos krizė nusinešusi be atsigaunantį verslą, tai tuo pat metu tam tikras pokštelėjimas Vakaruose (interneto burbulo sprogimas, pasibaigęs nemažu įmonių bankrotu) ir t.t. Taip ir išaugo savižudybių skaičius. Su Azijos šalimis lygintis neverta, nes ten pareigingumas ir atsakingumas už savo darbus dar nuo senų laikų skyrėsi. Tad jiems savižudybė visai kitokios prasmės suteikia. Juk neklausinėjam kodėl pvz Japonijoje ir Kinijoje balta yra gedulo spalva, tiesiog suprantame jog skirtingos kultūros požiūris
w00xer 2014-01-27 21:46
again. Cia labai individualu, bet nereikia suabsoliutinti. Nereikia malonaus gyvenimo sutapatinti su besaikiu linksminimusi (siaip liudnoka, jei tau malonumas=linksmybes) As pvz gyvenima maloniu stengiuosi padaryti pirmiausia uzsiimdamas sau malonia ir idomia veikla ir smagumynai toli grazu ne pirmame plane. Ir nereikia man pasakoti, kad nevisi turi galimybe uzsiimti kazkokiais hobiais...
immortallt 2014-01-27 23:46
Arns, kokie dar perversmai? Lietuvoje nebereikia dirbti, jei nori gyventi taip gerai, kaip žmonės gyvneo XX amžiaus pradžioje. Tiesa, už kaimyną taip geriau negyvensi. Ne čia bėdos visai.
Arns 2014-01-28 00:11
immortallt, iš kokio medžio nudribai? Rimtai čia aš klausiu...
vvv2 2014-01-28 10:13
sukeliama biologinių sensorių dirginimu (narkotikai, seksas, sadizmas). Čia svarbu labai, kad dirbtinai, apeinant tikrąją paskirtį.
immortallt 2014-01-28 12:38
Perversmai buvo prieš 20 metų. Tokiu atveju, perversmai vyksta nuolat. O jei ir krizes priskiri, tai 8-12 metų ciklas, pasikartojantis nuolat.
Arns 2014-01-28 12:58
Gal tu ne Lietuvoj gyveni? A? Jau rašiau jog po visuotinio perversmo sekė masiškas pinigų nuvertėjimas, paskui prasidėjo grobstymas (gamyklų, likusio turto, žemių), atsigavusią ekonomiką nušlavė Rusijos krizė, paskui stojimas į ES legaliai išvežė beveik milijoną žmonių iš šalies, paskui globalinė finansų krizė nušlavė verslus,darbus, išsunkė santaupas... Taip globaliai visų šalies žmonių nepaveikė tiek kartų JAV, Prancūzijos ar tos pačios Šveicarijos per 20 metų. Tad ir turim tokį ženklų augimą. Bet jei netiki kad tai palietė žmones, kaip nori, ieškokis kokių ateivių ausys kyšo labiau.