"Hikki": pasaulį apima jaunų interneto atsiskyrėlių epidemija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Popasz 2014-02-05 12:59
Pats nesu Hikki, tačiau nemažai domėjaus šiuo soc. reiškiniu pastebėjimai: 1. Tai ne sociopatai, o sociofobai. 2. užsidaro jie ne dėl savo egoizmo, tačiau dažniausiai dėl nepilnavertiškumo komplekso, arba tiesiog nenori eiti į visuomenę, nes pasodrintai mato tik jos tamsiąsias puses. 3. čia dar veikia paprasčiausias smegenų gynybinis mechanizmas, žmogus vengia blogų patirčių, įpranta gyventi savo komforto zonoj. Pvz. žmogus labai mikčioja, o JP į tokį žiūrima kaip į nesveiką, žmogus iškart supranta kaip jį identifikuoja, nenori jaustis prastesniu, todėl užsidaro. 4. yra dar priežasčių apie tai wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Hikikomori
Dizzee 2014-02-05 14:59
O tie žmonės kurie smerkia tai irgi primeta genijus didžiausius tarsi žinotu kaip kitiem reikia gyventi. Psichologai manau dažniausiai nepadeda, nes visa tai išsirutulioja į bereikšmias diskusijas už kurias gauni mokėt pinigus. Taip, galiu iš asmeninės patirties pasakyt. Manau čia nuo nieko, o tik nuo taves priklauso ar ką nors pakeisi, nes kai kiti bando tave "sutramdyt" tai atsirana dar daugiau negatyvumo ypač tiems kuriems nemėgsta būti kontroliuojami kitų. Moneta turi dvi puses ir kol jos viena kita nepamatys tai ir niekas nepasikeis.
santihu 2014-02-05 15:07
as nemanau kad cia psichologu dalykas, as pats psichologas bet turiu priesinga nuomone. Cia priklauso nuo perspektyvos i sita tema, jeigu esi konservatyvus zmogus, tai sitas reiskinys yra problema, jeigu esi futuristas, tai sitas reiskinys yra naturalus poziuris. Turiu omeny, kad jeigu zmogus nedaro niekam zalos, is mano asmeniniu humanistiniu paziuriu, tai niekas negali jiems uzdrausti uzsidaryti ir gyventi virtualioje erdveje. Kas mes tokie kad nuspresntumem kas yra realu?
Dizzee 2014-02-05 15:20
Na iš vienos pusės netrugdo niekam, bet artimiems irgi nepatogu kai pas jų gyvena žmogus be jokios produktyvios veiklos. Manau čia auklėjimas kažkiek įtakos turi, tėvai prastai supažindina kaip veikia sistema visuomenėj. Nors čia kiekvienas atvėjis skirtingas gali būt.
ZmogZ 2014-02-05 15:58
Juk ne iš medžių jie krenta, galėtų į save pasižiūrėti brangūs jų tėveliai.
Kaunas 2014-02-05 16:03
Drisciau priestaraut. Daug tokiu save islaiko. Kas is youtubo gauna pinigus, kas siaip is kokios svetaines, kas uz programavima koki ir t.t.. ir pns. Yra daug butu uzdirbt pinigus nesitraukiant nuo kompo..
Shinigami 2014-02-05 17:20
Jei vienas ar du lietuviai apsivagia svetimoje šalyje tai negalima sakyti, kad visi lietuviai yra vagys. Todėl ir jei kai kurie hikki negali savęs išlaikyti, tai nereiškia, kad visi yra tokie. Yra žmonių kurie jei nemiega tai privalo su kažkuo bendrauti (priklausomi nuo bendravimo). Todėl yra žmonių kurie nori bendrauti kuo mažiau, nes juos tai vargina. Žinoma, visi turi savų priežasčių daugiau ar mažiau bendrauti su kitais. Gali asmuo turėti itin specifinių ir retu pomėgių. Kurie kitiems yra ne įdomus, o jam neįdomus kitu pasaulietiški pomėgiai. Kadangi pomėgiai nesutampa, tai ir asmenys neturi apie ką bendrauti.
šakės 2014-02-06 19:38
Jei moka mokesčius ir nepažeidinėja kitų įstatymų, manau čia kiekvieno reikalas kaip gyventi. Didesnė, gerokai didesnė problema yra tie, kurie mėgsta ir nori kontroliuoti kaip kiti turi gyventi.
nondescript 2014-02-07 00:52
Visiškai pritariu, jei žmogus negyvena pagal kažkokius visuomenės priimtus stereotipus, tai jau skaitos nenormalus. Gal žmogus turi daug idomesnės veiklos, o gal jam tiesiog nepatinka šiuolaikinė santvarka, kiti išvis išvažiuoja gyvent į miškus, tai ką kalbėt apie tuos? O tie kurie neužsidarę, tai jau ne egoistai? Ką aš matau aplink tai visiška tuštybės mugė. Visi tik nori gražesni, protingesni ir viokie kitokie pasirodyt.
Atk 2014-02-07 20:02
Palaikau. Tegul padaro tie psichologai, kad ne namie būtų labai, gera, visi būtų linksmi, geri, atviri, o tai tik pabarti visi ir skuba, o paskui nori, kad iš namų eitų.
Hikki 2014-02-08 10:14
Žinutė skirta Hikki bendruomenes nariams, o ne tiems „normaliesiems“. Jus tikrai esate ne vieni tokie pasaulyje ir nėra čia nieko tokio blogo kaip bandoma nupiešti, nes „normalieji“ visada bijo kitokiu nei jie patys, bijo kitaip mąstančiu, kitaip žiūrinčių į pasaulį. Aš pats esu Hikki narys ir galiu papasakot kaip tokiu tapau. Nuo vaikystes manęs niekas nemokė veidmainystes, padlaižiavimo, pataikavimo ir viso kito „gėrio“ kuris laikomas bendravimo fundamentu. Todėl gavau gera dovana visam gyvenimui atstumtojo statusą. Mokyta visuomenė su „protingaisiais“ priešakyje laiko tokius nenormaliais, psichiniais ligoniais, šaiposi iš jų, menkina, žemina kaip tik išmonė veža. Man pasisekė, kad mokykloje to nesulaukiau, nes rusų laikais dar nebuvo tas paplitę kaip dabar, todėl nė kiek nesistebiu kad mokyklose vis dažniau pasišaudoma. Užjaučiu tuos jaunuolius, nes žinau ką tai reiškia ir nesistebiu, kad kai kuriems stogas nuo to pavažiuoja. Jei esi vienas iš mūsų, noriu palinkėt stiprybės ir vilties, kad visuomenė kada nors vis labiau pradės ateit į protą.
sub 2014-02-11 04:31
O kas tie "normalieji"? Visi mes esame su savo silpnybėm, dorybėm ir nuodėmėm. Visi skirtingi, kas vienam yra norma kitam gali būti beprotybė. O kad su metais dingsta pagarba tarp žmonių vienas kitam - tai akivaizdu. Linkiu neteisti kitų, o gerbti. Gyventi išmoksime patys, taip kaip mums reikės.
nondescript 2014-02-11 23:49
Norma yra tai kas budinga daugumai, todėl normalieji tikrai nepriklauso tai grupei, kurie sėdi užsidarę namie, juk tada būtų atvirkščiai - tie kurie nesėdėtų užsidarę taptų nenormaliais ir apie juos rašytų "pasaulį apima kvailų ekstravertų epidemija".
immortallt 2014-02-12 00:31
Dauguma pasaulyje yra debilai. Kadangi jų dauguma, tai debilu būt gerai? Geležinė logika. Kad priklausai kažkieno daugumai, tai nieko nereiškia.
nondescript 2014-02-12 13:07
Tuomet nepriklausai daugumai, debilų atžvilgiu esi nenormalus. Aš čia tik prie žodžio kabinéjuosi, nesakau kad gerai ar blogai
vanduo4 2014-02-15 03:34
Va butent tai ir yra sio reiskinio pagrindine priezastis. Tau nereikia patirti streso del aplinkiniu akibrokstu. Internete viskas vyksta pagal tavo norus: gauni tiksline reklama, uzblokuoji nepatinkancius kontaktus, ieskai tai ko tau reikia. Nors is esmes tai kartais tik laiko svaistymas. Nieko nenuveiki, bet visa diena kazkur sprogo. Bet va, kai randi kazkoky pomegy, to interneto ne taip ir reikia. Beje, dalyvavimas socialiniame gyvenime dar nereiskia bendravimo asmeniniu lygiu. Viskas dabar taip bendruomeniska Visi kalba, bet tik apie tai kas jiems rupi. Paklausai ir varai namo - prie interneto. Nera laiko gaisti laiko "socialinam bendravimui".!!!!!