Nesveiko maisto gerbėjams teks papurtyti pinigines

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kitty 2014-02-18 10:54
Tokiu atveju jei buciau gamintojas,netiketai pakeisciau prekiu pavadinimus- bulviniai trapuciai, energizuotas putojantis gerimas, putojantis saldus gerimas.... ir problema isspresta Cia kaip komunizmas- ideja puiki,tik priemones igyvendint..na jo...
dizaika77 2014-02-18 10:59
tai palaukit, mane nuodija ir as dar turiu primoketi? Tebunie tai mano pasirinkimas, bet jei atskiriam sveika maista nuo maisto, tai neturi buti net jokiu pusiau nesveikas, kaip pusiau nusikaltelis ir t.t. o parduotuvese turi buti ir pazymetos prekes, kokiu dideliu rysku lipduku, NESVEIKAS MAISTAS, o tai sudarytu kaip nieko visu lentynu 80% )
immortallt 2014-02-18 11:14
Nu išsipisinėti jau baigei?
Sugertukas 2014-02-18 12:06
Taip, nes tu poto naudosi valstybes lesas, kad tave gydytu. Tai jei save nuodyji, tai buk geras ir susimokek papildoma mokesti uz gydima.
arvis911 2014-02-18 12:11
Iš straipsnio supratau, kad apmokestins bulvių traškučius, limonadus ir energetinius gėrimus. Čia viskas būtų gerai, bet kaip su kitai kenkiančiais sveikatai produktais tokiais kaip gertai paruošiamos sriubos, guminukai, krekeriai "Tuc" ? Tai pat užsimenama apie greito maisto restoranus (kaip suprantu mcdonaldis, kebabines, ceburėkinbes), bet jų nepalies šis įstatymas? Aš suprantu tiek, kad nieko nesuprantu apie šį įstatyma... Gal kas galit duoti nuoroda kur yra konkrečiai parašytą apie šį įstatymą?
slawcka 2014-02-18 12:23
Vat cia tai manau tikrai vertas demesio planas. As visom 4 uz!
immortallt 2014-02-18 13:06
Teoriškai kenkia viskas, praktiškai, čipsuose tiek degintų riebalų daug, kad vargiai ar kas lenkia. Energetiniai gėrimai - kaip draugas gerai pasakė, tas pats kas porche minti greitkeliu iki dugno antra pavara - smagu, bet variklio greit neliks. Guminukai tuo tarpu tai vanduo, želatina ir cukrus. Jų nesutaršysi tiek, kiek išgeri colos.
1337 2014-02-18 15:01
Negaliu patikėti savo akimis, negi Lietuvos politikai pagaliau pasiūlė kažką protingo?.. to arvis911 Nei kebabai, nei makdonaldai sveikatai nekenkia ir juose nieko nuodingo nėra (jei netiki, tai gali pats ištirti). Kenkia persirijimas, kada vietoj 1 porcijos kriuksiukas pusryčiams, pietums ir vakarienei sukemša po dvi, visą tai užpila 0,5-1l saldžios kolos ir visą dieną praleidžia sedėdamas krėsle prie kompo.
Shinigami 2014-02-18 15:21
SVEIKATOS DRAUDIMĄ? Šiaip, labiausiai kenkia persivalgymas. Ir nesvarbu ką valgysi. Sveiką ar ne sveiką maistą. Tai gal iš vis maistą reikia papildomai apmokestintį. Kad žmonės nepersivalgytu? O gal geriau maisto kainas padaryti proporcingas asmens gaunamam atlyginimui. Kad ir turtingi žmonės nepersivalgytu?
punktyras 2014-02-18 15:58
Negi tik dirbantys keliose darbovietėse nuodijasi greitmaisčiu? Be to, darbo krūvis, ypač sėdimo, lemia padidėjusią širdies, kraujagyslių ligų riziką, didesnę infarkto ir/ar insulto grėsmę. Tad mokestyje racionalaus grūdo esama.
Arns 2014-02-18 15:59
Shinigami, viskas ne pinga, o brangsta. Pasižiūrėk kiek turim "nenusisekmukų" http://www.15min.lt/naujiena/ziniosgyva ... 541-298039 rasim ir dar ne vieną, kuris per metus reikalauja po kelis milijonus. Dauguma vaistų, kurie anot bėdojančių kainuoja "arti 100lt", be valstybės pagalbos kainuotu tūkstančius... Tad natūralu, kuo didesnis procentas sergančių lyginant su sveikais, tuo blogesnis , kaip ir draudimuose ar paskolose, tad tenka kelti kainas.
MrChuck 2014-02-18 16:28
Super! kažkas dar galvoje seime. kuo greičiau įves - tuo geriau bus VISIEMS, o nuodų pramonės atstovai tegu užsip*** su savo šlamštu žvilgančiuose pakeliuose ir skardinėsi
immortallt 2014-02-18 17:02
Mane labiausiai prajuokino, kai vienos iš šių pramonės atstovių pareiškė, kad sumažės valstybės surenkami mokesčiai, nes mažiau pirks jų produkcijos. Tarsi žmonės sutaupytus pinigus nuo čipsų ir limonadų suvalgys, o ne išleis pvz vaisiams ir sumokės tą patį PVM'ą.
Sigitas.lk 2014-02-18 17:47
Tai juk tik 25ct zadama apmokestinti, tai tikrai nebus labai juntama. O vaikam isvis vienodai rodys, tik siek teik daugiau tevu pinigu ismes sitam slamstui. Labai sveikintinas pasiulymas sitas mokestis.
kestutisz 2014-02-18 23:50
Apmokestinti tai kažkaip ydinga praktika. Arba kenkia ir draudžiama arba ne. Na, dar galima aišku žaisti su įspėjimais apie mirtį nuo nutukimo, privalomais paveiksliukais ant pakuočių su riebalų nupjaustymo operacijomis ir t.t. ir pan, bet vistiek tai kažkoks žaidimas. Įvestų kvotas su privalomom atlankyti valandom sporto klube tai bent jau kažkas būtų - žaidimas irgi, bet smagus, pasauly išgarsėtume :)
mqwa216t8q 2014-02-18 23:52
Visada yra zmoniu, kurie jauciasi siuolaikiskais, prisiziurinciais, dorais pilieciais, mastanciais apie ateiti, vaikus ir bobutes, gerbiancius istatyma iki apsitriedimo, bet niekuomet nepripazins, kad kai kurie istatymai, galbut ne visiem, bet tau asmeniskai yra visiska bauda. Ar gi ne 'bauda' sumoketi per metus 1080lt (per kelis metus ~3000lt) i bendra sveikatos apsaugos sistemos biudzeta, karta per metus apsilankyti poliklinikoje susitaisyti danties, laukti menesi eilej, moketi uz nuskausminamuosius is savo kisenes papildomai jei nori, kad neskaudetu - 10lt ir dar moketi, kazkam, kad as valgau maista, kuris, kazkam mat yra nesveikas. Tai uz ta suma (jei ji butu kaupiamoji) per visus metus as privacioj klinikoj susimokeciau 300-500 ir protini danti isoperuotu be menesio eiles ir liktu tiek pat pravaziuojanciam pasipildyt, alaus atsigert, i hesburgeri nueit, duonos nusipirkt, tai ne bl... As, savo studentiskais pinigais ir mokesciais gydau pensininkus ir vezininkus, kurie ar taip ar taip mirs, ir kuriem ar taip ar taip niekas uz dyka brangaus gydymo neduos. Tarytum po 10-ies metu, nei karto poliklinikoj neapsilankes susirgciau liga, kurios gydymas kainuotu 10.000lt - niekas man tu pinigeliu nekompensuotu, net jei ir per tuos 10 metu as sumokejau sveikatos draudimu 10 tukst. litu. Nera net sistemos, kurioje galetu pilietis zinoti, kiek yra paklojes pinigu i sveikatos biudzeta Gyvevimas pats savaime yra nesveikas, gimsti ir mirsti is leto, tai kodel neapmokestinus pacio gyvenimo? Milijonu pvz, issimoketinai, lai moka ta susikta gyvybe, lerva kazkokia gyvastis - vien rupestis pasauliui.
mqwa216t8q 2014-02-18 23:56
Ir isvis pries ivedant mokesti uz tai, kas kenkia ar nesveika - meskit i mane akmeni tas, kuris zino visas pasaulio, gyvenimo ir zmogaus organizmo paslaptis ir 100% yra isitikines, kas kam sveika, kas kam nesveika.
ZmogZ 2014-02-19 00:32
Norėjai pasakyti išgamos prisitaikėliai marksistai, kurie žino kaip kitiems geriau gyventi? Man komplikuotą protinį dantį išėmė už 250, Vilniuje, sutvarkė po trijų dienų nuo mano užklausimo. Rentgeno nuotrauka, nuskausminamieji, dozė nuo tinimo, ledo maišas, gyjimo metu konsultacijos telefonu - viskas įskaičiuota, plius malonus chirurgas, be jokio skubėjimo. Dar klausimas nuo tų 250 kiek valdžiažmogiams vėl nubirėjo.
Shinigami 2014-02-19 08:22
Straipsnis apie nesveika maistą, o tu kalbi apie nesveika gyvenseną. Gali būti didžiasuias pasaulyje žaliavalgis ar vegetaras, bet jei 24 valandas per parą, 7 paras per savaitę ir ištisus metus praleisi tik sėdėdamas arba gulėdamas ir nenustodamas ryti savo daržovių. Tai taip pat yra nesveika. Tai gal geriau apmokestinti pati darbą? O ne nesveika maistą? Esi gaisrininkas, moki 5 kartus didesnį mokestį, nes tavo darbas yra labai rizikingas ir gali greitai ir smarkiai susižaloti. Ir taip su visais darbais. O aš turiu geresnį pasiūlymą. Tereikia panaikinti privaloma sveikatos draudimą ir nemokamą gydimą. Ir nebereiks jokių antkainių ant jokio maisto ar gyvenimo būdo. Bus sutaupyta daug lėšų šių mokesčių rinkimui ir administravimui. P.S. man labai patinka šio tavo "nemokamo" gydymo politiką už kuri susimoki ne tik iš PRIVALOMOJO sveikatos draudimo, o ir iš įvairių akcizų (alkoholio, cigarečių, dabar dar ir "nesveiko" maisto). Bet kai pasidaro labai blogai ir norėdamas kuo greičiau nuvažiuoti į ligoninę, tave ten nuveža namiškis arba kaimynas. O tave iš jos (nemokamos ligoninės, už kuria jau seniai susimokėjai) išspiria kaip šunį dvėsti ant gatvės tik todėl, kad nekvietei greitosios pagalbos.
Niemand 2014-02-19 11:21
O kuo greitai paruošiamos sriubos kenkia?..