Belgijoje legalizuota bet kokio amžiaus vaikų eutanazija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

punktyras 2014-02-23 12:34
Vadinasi, lengvas išėjimas tavo nuomone yra pliusas. Kodėl lengvą išėjimą reikėtų drausti kitiems?
immortallt 2014-02-24 12:08
„man tikrai nebus būtina "gaudytis" aplinkoje. Kuo mažiau gaudysiuos tuo lengviau bus išeiti.“ Dream on. Gali gautis taip, kad 20 metų agonijoje lovoje kankinsies.
orakulas2008 2014-02-24 16:14
[quote="shift"] Kionig, rašai kaip *niolikmetis. Gaila, kad tavęs niekas dar iki šiol neiškomė nieko, kas susiję su visuomenės sveikata, socialine savimone, masių psichologija ir t.t. "Teisingai" tu sakai - pradžioje leiskime žudytis tiems, kas nepakelia fizinio skausmo, ir kai jų eutanazija taps plačiai legitimuota, heroizuota, o svarbiausia - užjausta, tuomet ateis eilė psichologinį skausmą kenčiantiems, juk ir jie kuo labiausiai kenčia, , kaip jie žudosi paeiliui, nes visuomenė įkalė į galvą, kad kai labai yra sunku reikia nuo sunkumų bėgti. Eutanazija yra pirmoji kregždė tokios ištižusios visuomenės. iš baisiai didelės užuojautos padėkim ir jiems nusigalabyti? Tuomet leisk paklausti - kokią ištižėlių visuomenę mes taip susikursim? Jau ir taip vaikai ir paaugliai žudosi, kaip niekad anksčiau, kas bus kai "teisė pasirinkti" įgaus "heroiško pasitraukimo" įvaizdį? Auginsi vaikus iki 15 metų ir tada stebėsi [quote] Teisingai. Metami teigine, kad oponetas yra ''neismokes'' ir toliau sedekime didziudamiesi savo simintimi ir laikykime save teisiais. Na kazkoki argumenta rimtesni, gal galetumete suregzti? Kaip ten kur yra iteisinta eutanazija padidejo savizudybiu(eutanazija priskaitome savizudybei) skaicius? Kaip kritu ju garbe ir kaip paaugliai pradejo herojizuoti savizudybe? O noreciau paklausti, kuo blogai uzjausti zmones kurie rekasi eutanazija? net jei rinktusi del psichologiniu problem? Juk jie ta renkasi ne is gero gyvenimo, tai kodel ju neuzjausti? Ir kodel kitas zmogus, toks, kaip tu turi teise jam, tai uzdrausti? O kas svarbiausiai tu negali sutrugdyti jam to pasidaryti barbarisku budu, o humanisku budu, su specialistu ir psihologu pagalba, stebint, netgi bandant pakeisti jo nuomone noretum uzdrausti? Matau tik pasamoninga nora priversti zmones kenteti, prisidengiat isisgalvotomis savokomis, subjektyviu garbes ir orumo suvokimu. Nenori eutanazijos? Galesi kenteti, kiek tik reikes, kam savo nusistatymu drausti, tai daryti kitiem? Juk eutanazijos salininkai to neprimeta. Nesazininga, negarbinga, ziauru ir neprotinga atimti is kito kenciancio zmogaus galimybe, tai uzbaigti. Net su gyvunais elgiames humaniskiau, nei su zmonemis.
Hmz 2014-02-24 17:50
Jei ką, Nyderlandų savižudybių statistiką galima rasti . Nuo 2002 metų (tuomet buvo įteisinta eutanazija) jokio ženklaus savižudybių daugėjimo nematyti. Mums belieka apsispręsti, kuo tikėti - Eurostatu ar ponu shift.