Biotechnologijos ateityje uždarys kalėjimus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

demukazz 2014-03-19 23:33
Tamsta ir klistate ir ne. Kad, "ryšio tarp veiksmo ir atoveiksmio supratimas" pas nusikalsti linkusi asmeni yra silpnesis - pritariu. Taip jau isejo, kad tokioje aplinkoje uzaugau, kur ne tik kad vogti, bet ir kartais smurtauti yra visiskai iprasta. Kai kurie is mano pazinotu asmenu, kurie vaikysteje, jaunysteje daznai nusikalsdavo sugebejo taip elgtis, kad visuomene net neitare apie tokius tu asmenu veiksmus. Dabar kai kurie ir nepraleidzia progos "lengviau uzdirbti", bet jokiu budu kai kuriu asmenu nepavadinciau neivertinanciais situacijos ar zemesnio intelekto. Tiesiog kai kuriems zmones ju asmeniniai interesai yra gerokai auksciau uz bet kieno kito ir i kompromisus jie neina - taip gimsta nusikaltimai. O nakti jie vyksta, kad maziau liudininku butuir kad atpazinti sunkiau butu
Sloth 2014-03-19 23:45
Šiuo atveju aš remiuosi tyrimais. Aš ir nesakau, kad jie žemesnio intelekto. Tiesiog pas juos labiau išreikštas greitas asmeninio pasitenkinimo gavimas. Būtent dėl to juos ir traukia lengvi pinigai. Normalus žmogus savo gyvenimą į ateitį bando planuotis metus, du, tris, gabesni - kad ir dešimtmetį. Mes suvokiame, kad mūsų gyvenimas ateityje tiesiogiai priklauso nuo to, ką mes darome šiandien. Tuo tarpu tipinio nusikaltėlio protas veikia taip, kad jis nemąsto toliau savo bazinių poreikių. Juos traukia lengvi pinigai, nes jie negalvoja apie tai, kaip reikės gyventi po kelerių metų, kuomet lengvų pinigų šaltinis dings.
Shanti 2014-03-20 00:34
Shinigami gerai mano viena minti atkartojo - tai, kad per 8,5 val smegenys taip intensyviai dirbtu lyg 1000 metu. Shinigami aka death god, gal ziuri Bleach? ten kaiptik vienoj vietoj ir buvo toks triukas parodytas kur vienas mokslininkas savo priesui sustabde laika vos ne iki amzinybes ir dure i sirdi nors kunas liko it paralyzuotas ot skausmelis begalinis... Siaip dar girdejau pasakojimu kaip zmones pavardoje LSD sako, jos per 5 min JAUCIASI lyg isgyvene visa gyvenima. Bet, deja, poveikiui pasibaigus, tai lieka tik faktine atmintimi, ir gyvenimas tesiasi lyg to net nebutu buve. Bet is tikruju jau geriau gydytu nusikaltelius su LSD, nes agresyvus zmones tada patys pamato savo agresija lyg demonus ir dazniausiai pasikeicia.
mch0lic 2014-03-20 01:15
As tai isivaizduoju, kad mes juos uz grotu kisam pradziai tam, mad apsaugotumetumem Doris zmones nuo tokiu galviju.Zinodamas, kad apipleses banks or visus iszudes I laisve iseisiu po 8 valandu visai patraukliai skamba, nesvarbu, kad smegenis praskalaus...
Aquarius 2014-03-20 14:17
Turbūt visi su manimi sutiksite, kad diegiant tokias sistemas einama ne tuo keliu. Tai iš dalies tinka tik kovoti su pasekmėmis, bet ir tai kyla daug klaustukų. Daugelis čia protingai diskutuoja, tik retas kalba apie priežastis ir aplinkybes, kuomet sudaromos sąlygos formuotis nusikaltėlio ar maniako protui. Atkreipkite dėmesį, kokioje aplinkoje auga dabartinis jaunimas. Yra daug nišų, kuriose galioja tam tikri skirtingi modeliai formuojantys asmens sąmonę. Reikia sukurti teigiamą aplinką, kuri žinoma yra mūsų pačių valioje. Kitaip būti ir negali... Kodėl per žinias nepraneša kažko panašaus. (Siekiant užkirsti kelią kriminalinės sąmonės plitimui, nustojame rodyti kriminalines naujienas. Taip pat su džiaugsmu pranešame, kad seimas atkreipė dėmesį į tai, kiek dabartinio jaunimo lupikauja ir trinasi gatvėmis nieko prasmingo neveikdami, ir nusprendė skirti didesnį finansavimą užklasinei veiklai ir papildomoms iniciatyvoms skatinančioms plėtoti ir domėtis technologinėmis naujienomis apsaugančiomis žmoniją nuo savęs susinaikinimo)
Ernestass 2014-03-20 23:11
Gal būt praverstų jums pasigilinti giliau į mano komentarus. Tada pastebėsite, kad aš esu prieš nusikaltėlio teisinimą ir brangius jo gydimo metodus. Męs neturėtume jų užjausti. Jie padarė nusikaltimą ir visų pirma jie yra nusikaltėliai kuriuos reikia bausti, o ne užjausti. Kariuomenė yra puikiausiais disciplinos įvedimo būdas. Pasiųskite juos į prancūzų užsieniečių legioną. Po poros metelių, jokių čia kalbų apie silpnavalystė nei su žiburiu nerasi.
Sloth 2014-03-20 23:53
Aš nekalbu apie užjautimą. Aš sakau, kad teoriškai nusikalstamas elgesys yra pagydomas. O bausmės, ką puikiai rodo keli tūkstančiai metų mūsų praktikos - nė velnio neveikia. Vienintelė reali išeitis - izoliacija. Bet tokia izoliacija, kokia dabar suteikiama pagal "humaniškus" standartus yra nesąmoningai brangi. Taigi, ką tu siūlai? Bausmės - nepadeda. Perauklėjimas - gali padėti labai retais atvejais, bet tai taipogi kalėjimuose nėra įmanoma ir turėtų būti daroma su profesionaliais psichologais, individualiais planais kiekvienam žmogui ir pan. Kas vėlgi kainuotų žvėriškus pinigus. Izoliacija - paprasčiausias sprendimas, bet turintis labai didelę kainą. Gydymas, šiuo atveju, jei būtų sugalvotas efektyvus metodas, manau būtų viena iš pigesnių alternatyvų. Jooo, papasakok man apie armiją. Žinai, kas nutinka, kai nusikaltėlius bandoma dresuoti armijoje? Tik pasitaikius progai jie būna pirmi kurie vykdo karo nusikaltimus.
Shinigami 2014-03-21 08:56
Ne daug nusikaltėlių yra psichiniai ligoniai (juk seimunas imantys kiši daro nusikaltimą, bet jis tai daro ne todėl, kad yra psichiškai nesveikas.). Todėl ne visus nusikaltėlius butu galima ir gydyti. Na nebent smegenys išplauti tiek kad juos pradėtu imti traukuliai vien tik pagalvojus apie įstatymų pažeidimus. Bet spėju tai dauguma vadins nebe gydimu, o žmogaus teisių pažeidimų ir nusikaltimu. Izoliacija ir man atrodo geriausias sprendimas, jei į tai mažiau kištusi žmogaus teisių gynėjai (kurių vyriausieji nupirkti kaleime sėdinčių ir norinčių pasigerinti sau sąlygas mafijos bosų). Tuomet ir izoliacija nebūtu tokia brangi.
Niemand 2014-03-21 11:40
Neišsižadėk ligos, tiurmos ir ubago terbos... P.S. 10 subjektyvių metų (o ko gero ir gerokai mažiau) absoliučios vienatvės savo galvoje yra garantuota beprotybė. O jei sukuriamas efektas panašus į sensory deprivation - užteks ir dienos. Nežinau, kokiam tikslui galėtų tarnauti kažkieno pavertimas bepročiu.
nondescript 2014-03-21 16:53
O kaip ten ta graži mintis, kad kalejimas turi perauklėti žmogų ir padėti jam integruotis į visuomenę? Ar jau atsisakė jos? Realiai tokia bausmė tik SULUOŠINTŲ žmogų, su niekuo nebendraujant tarp keturių sienų stogas pavažiuotų ir po metų, suleisk narkotikų, suluošink psichiką ir bus jam tokia pat bausmė jei jau taip, kažkoks nepasvertas tyrimas...
rimasD 2014-03-21 20:50
Atsėdi 1000 metų, išeini, o Uspaskichas dar vis vadovauja Darbo partijai.
Ernestass 2014-03-22 20:21
Kalėjimas yra bent laiko išbandytas metodas kuris puikiai atlieka sau pasiskirtą funkciją- izoliuoti nusikaltėlius nuo visuomenės. Jį reikia tobulinti, bet kas čia yra kalbama tėra svajos. Leisti hipotetiškus chemikalus tam, kad pakankintum žmogų, o po to išleidi jį tą pačią dieną? Kaip tai galėtų pasibaigti blogai? Kariuomenė yra didžiulė organizacija todėl tai yra natūralu, kad joje pasitaiko supuvusių obuolių. Kaip kariuomenė elgiasi ir koks jos yra požiūris viduje lems ar ji atliks karo nusikaltimus ar ne. Griežtos bausmės privers žmones laikytis disciplinos. Kai męs nežiūrėsime pro pirštus į savo nusikaltimus tai ir tų nusikaltimų nebeliks.