A. Merkel dovana Kinijai: žemėlapis nurodantis, kas yra tikrasis priešas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sub 2014-04-03 14:00
Bandau suprasti ką TAURAS ir Ernestass stengiasi pasakyti, bet matyt patys jie nesupranta. Kinijos didžiausia rinka yra JAV. Koks durnius norėtų atsisakyti tokių didelių pajamų, kokias Kinija gauna iš prekybos JAV teritorijoje. JAV iš Kinijos žemių neatėmė, o Rusai? Rusijoje, buvusiose Kinijos žemėse nemažai naudingų iškasenų. Be to ęsant tokiam kiekiui žmonių, savaime norisi ir daugiau vietos. Propoganda tai rusų arkliukas, jie ne tik rusus propaganda maitina bet ir visus aplinkinius. JAV nuo Rusijos propagandos atžvilgiu ne ką daugiau atsilieka.
Ernestass 2014-04-04 00:24
Aš nežinau, kodėl jūs manote, kad Kinija turi kažkokių simpatijų vakarams dėl savo kapitalo. Jų ekonomoka yra surišta, nei vienas nei kitas gali kažką jiems ir norint padaryti pirma nenusiskraudžiant tiek pat ir savęs. O tai, kad jūs ignoruojate faktą, kad Kinija ir Rusija jau seniai tarpusavyje gerina santykius bei senai išsprendė tarpusavio karinius konfliktus mane verčia abejoti jūsų pačių neutralumu. Kinija ne tik, kad yra vis stipriau izoliuojama JAV, bet ir ji turi konkuruoti su Japonija bei Indija dėl savo teritorinių konfliktų. Tuo tarpu Rusija jau ilgą laiką yra stabilus partneris, kuris nei kritikuoja nei turi besikertančių interesų su ja. Be to, paskutiniuoju metu Rusija padarė nė vieną tinkamą sprendimą. Jos kariuomenė atstatyta į realią karinę jėgą, kosmoso agentūra sulaukė panašios reformacijos. Be to, netgi ir technologiškai yra sunku ką Rusijos kariuomenei prikišti. Jos vidurinioji klasė sparčiai auga, o bedarbystė praktiškai neegzistuoja. Norit, nenorit, Rusija nėra beviltiškas kraštas ir ją nuvertinti yra labai pavojinga. Deja, netgi po puikaus Rusijos pasirodymo Kryme, jūs nenorite pripažinti, kad dabartinė Rusija nėra ta pati Rusija kurią matėme po sovietų sąjungos subyrėjimo.
Arthuras 2014-04-04 00:44
Kliedesiai. Sakai vidurinioji klasė sparčiai auga?.. Čia kuriuose miestuose? Maskvoje ir Peterburge? Socialinė atskirtis Rusijoje yra nežmoniškai didelė. http://www.lrytas.lt/-13814098401381055 ... %C5%B3.htm Ir tik kad negirdėčiau, jog va JAV socialinė atskirtis didesnė ir t.t. Taip, didesnė, tačiau ten pragyvenimo lygis yra labai, labai aukštas. O Rusijoje atmetus didžiausius miestus... Lieka tundros, kuriose gyvena žmonės. Teigi, jog bedarbystė neegzistuoja?.. Vien oficialiai ji yra 6 procentai. Jei bedarbiai būtų skaičiuojami taip, kaip Lietuvoje, kai net tie, kurie to darbo realiai neieško yra vis tiek laikomi bedarbiais - procentai būtų ryškiai didesni.
TAURAS 2014-04-04 10:45
zmoniu pasiduoda itikinejimams, bei propogandai..
Arthuras 2014-04-04 18:41
Eh, žmonės, na suprantu, kad yra tiesos posakyje "istorija kartojasi", tačiau reikia atsižvelgt į kintamuosius. Kas tiko II pasauliniam karui, tas netiktų III. Nebe tie laikai, kuomet rusai siuntė savo jaunuolius į frontą su vienu ginklu dviem ir šaudė į nugaras. Kuo toliau, tuo labiau karas yra/būtų technologijų varžybos. Su mėsos kiekiu nepraeisi. Sakai, kas būtų, jei karas vyktų prieš lygiaverčius varžovus?.. Kokie jie ten lygiaverčiai, jei technologijos gerokai atsilieka?
immortallt 2014-04-04 20:07
Kare ekonomika yra 0 Na kai pagaliais kovojo, tada gal ir buvo. Šiais laikais, tai tankai, lėktuvai ir visa kita. Visam šitam reikia žmonių, juos maitinti, kuro ir tinkamos infrastruktūros išlaikyti. Pinigų nereikia kiek? 2 mėnesius? O atkursi ekonomiką per kiek? Tai kas iš to, kad kariausi, kažką užkariausi, bet po to sužlugsi ir turėsi viską atiduoti bei dar reparacijas mokėt. Lygiaverčiai Rusijos išlaidos armijai įspūdingos. Kinijos išlaidos 2x didesnės. JAV dar 3-4x didesnės nei Kinijos. Jei imam Europą, tai UK ir Fr išlaidos kariuomenei 1,5x didesnės nei Rusijos. Vokietija prieš antrą pasaulinį turėjo pažengusią kariuomenę ir techniką, itin stiprią ekonomiką, Rusija turi tik dujas, kurios vamzdį po 5 metų galės apsižioti.
Andris 2014-04-05 19:41
Gana daug propagandinio melo iš prisikakojusių vokiečių. Bijo jie rusų, oi kaip bijo. Skleidžia savo supuvusią gėjišką propagandą,naikina lietuvių tautą ir jos ekonomiką, įvaro Lietuvos valstybę į vis didesnes skolas. Va tokia realybė ir rusai čia niekuo dėti. Matyti realybę reikia savo akimis, o ne rusų ar JAV akimis.
pekalzz 2014-08-04 16:36
Kokius žinių portalus teko skaityti iki šiol?
vladas34 2014-10-30 22:22
tikekit kuom norit rusais ar amerikonais bet faktas vienas per 24metus nepriklausomibes lietuvos skola isaugo 5x karto nuo 12milijardu kai atgavusi nepriklausomibe skolinos is pasaulinio banka siuo metu jau manau virsija su palukanomis 76milijardus ir ne rusai kalti o tie kas sedi prie apskritojo stalo valstibes tarnautojai ir bankininkai o del karu kuri ka padaritu tai nebutu nei laimetoju nei pralaimetoju tiesiog zmones isniktu nuo zemes pavirsiaus del atominio karo nes rusai tikrai nepasiduotu paprastai ju jokeris atomas, o kad apsizios duju vamzdi manau dar 20-30metu visa europa ir panasei bus rusu vamzdi apsiziojus nes jei uzsuktu rusai kranuka ir visus rubilnikus isjunktu rusai nenukentetu o europa ir 3salis butu krachas didelis pramoneje ir visose kitose sritise . ir t.t. ir panasei.
Simplicity 2014-10-30 22:54
rublį. Pas juos ne tik minimumas mažesnis, bet ir vienam gyventojui tenkanti BVP dalis mažesnė, nei prasiskolinusioje Lietuvoje. Nežinau, reikia turėt pjuvenas vietoj smegenų, kad sugebėt šitaip nustekent šalį (kur po kojom visa Mendelejevo lentelė, deimantai ir neišpumpuojami kiekiai angliavandenių), kad statistinis rusas gyventu dukart prasčiau už lietuvį, po kurio kojomis tik durpės, klintys ir žvyras.