Sportuoti tingintiems vyrams gydytojai siūlo dažniau mylėtis  (0)

Nors iš pažiūros namų apsaugos priemonių ir paslaugų rinka jau gerokai prisotinta, į ją ateina vis nauji techninės įrangos gamintojai, siūlantys vis patrauklesnius sprendimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyrai, kurie tris ir daugiau kartų per savaitę patiria orgazmą, 50 procentų sumažina riziką mirti nuo širdies ligų. Tai atskleidė tyrimas, kurio rezultatai paskelbti leidinyje „Psychology Today“. Šio tyrimo rezultatai dar kartą įrodė, kad reguliarūs lytiniai santykiai gali padėti išvengti infarkto ir kitų širdies ligų.

Gydytojai rekomenduoja triskart per savaitę pasportuoti. Mat įrodyta, jog fiziniai pratimai ar kitokia fizinė veikla, trunkanti bent 30 minučių tris kartus per savaitę, trečdaliu sumažina koronarinės širdies ligos, aukšto kraujospūdžio, insulto ir net antrojo tipo diabeto grėsmę.

Be to, pratimai gryname ore (ėjimas, bėgimas ristele, plaukimas, važiavimas dviračiu) mažina kraujospūdį ir bendrą cholesterolio kiekį, padidina „gerojo“ cholesterolio kiekį.

Bet tiems, kurie bodisi sportuoti, nuo šiol gydytojai pataria reguliariai mylėtis.

Tyrinėtojai iš Belfasto karališkojo ir Bristolio universitetų (Didžioji Britanija) stebėjo 2500 vyrų nuo 45 iki 59 metų.

„Pastebėta, kad egzistuoja ryšys tarp lytinių aktų dažnumo ir mirštamumo. Jei mylimasi reguliariai, mirštamumas nuo širdies ligų mažėja“, – teigė Bristolio universiteto profesorius Shahas Ebrahimas.

Bet jis pažymėjo, kad tai gali būti susiję ir su kitais sveiko gyvenimo aspektais. „Reikia atlikti daugiau tyrimų“, – pridūrė jis.

Įrodyta, kad fizinis aktyvumas ne tik padeda kovoti su ligomis, bet ir kontroliuoti svorį, mažina stresą, lėtina senėjimo procesus.

Nuo šiol tą patį bus galima pasakyti ir apie lytinius santykius.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)