Esi tingus, bet smalsus nemokša? „Google“ ieško tokių darbuotojų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nukainotas 2014-04-04 11:27
„Kaime gyvena 100 vedusių porų. Kiekviena ištekėjusi moteris iškart sužino, jei kuris nors kitas vyras buvo neištikimas, tačiau nežino, ar jos vyras buvo neištikimas. Kaime labai griežtas įstatymas, kuris numato, kad žmona, gavusi įrodymų, jog jos vyras neištikimas, privalo jį tą pačią dieną nužudyti. Visos moterys griežtai laikosi įstatymų. Ir štai vieną dieną kaimo karalienė atvykusi pranešė, kad bent vienas vyras čia buvo neištikimas. Kas atsitiko po to?“ Jei tik vienas vyras buvo neištikimas, tai jis nužudomas, nes moteris, nepajutusi, kad kuris nors kitas vyras buvo neištikimas, suvokia, kad tai jos vyras buvo neištikimas. Jei daugiau nei vienas vyras buvo neištikimas, tai nė vienas nenužudomas, nes neištikimų vyrų žmonos negali tiksliai žinoti, kiek IŠ VISO vyrų buvo neištikimi ir palyginti to su skaičiumi kitų vyrų neištikimybių, kurias pajuto. Nebent visos moterys garsiai pasisakytų, kiek neištikimybių pajuto, tada pajutusios viena neištikimybe mažiau, negu kitos, turėtų nužudyti savo vyrus. Arba jei visų skaičius būtų vienodas, reikštų, kad visi 100 buvo neištikimi ir visus tektų nužudyti. EDIT: pasižiūrėjau atsakymą ir supratau, kad klydau. Mėginkit išspręsti, bet atsakymą žiūrėkite jau po mėginimo, kitaip bus neįdomu.
Aklas 2014-04-04 11:41
mano nuomone nieko neatsitiko, nes tam turi buti irodymai, apie kuriuos nieko nesakoma.
ra2 2014-04-04 12:21
- Manau mintis labai teisinga. Kadangi "gooooooglas" kuria produktą masėms, tai tas produktas negali būti genealus, jis turi tikti tingiems, kvailiems mažaraščiams, smalsiai ieškantiems kokių nors horoskopų totaliam pasitenkinimui..
cosmosas21 2014-04-04 14:08
Kadangi kaimo karalienė sužinojo, kad kažkuris vyras yra neištikimas ir paskelbė kitoms moterims, reiškias, ji žino kas jis toks yra, if you know what I mean ir jos vyras kaip ir lieka sveikas. Tačiau, kai kitos 99 moterys sužinojo, kad kažkuris vyras yra neištikimas, pagal įstatymą neprivalo tą pačia dieną nieko žudyti, nes Karalienė nepateikė jokių įrodymų. Reiškias tos 99 moterys pajunta, kad kažkuris kitas vyras yra neištikimas ir gaunasi, kad tai būtent Karalienės vyras yra neištikimas. O kadangi Karalienė pati pranešė šią žinią ir neprisipažino, kad ji ištikrųjų žino kas tas vyras. Tai kitos 99 moteris pamano, kad Karalienė nežino ar jos vyras yra neištikimas. Taip išeina, kad 99 moterys įtaria, kad Karalienės vyras yra neištikimas ir žino, kad Karalienė nežino, kas tas vyras, tai reiškias, kad Karalienė privalo nužudyti savo vyrą.
DJ_LFS 2014-04-04 14:23
„Žodžiu, vadovėlinės žinios „Google“ yra greičiau trukdys negu pagalba. O ir ko daugiau tikėtis iš kompanijos, kuri pati perrašo pasaulio vadovėlį.“ Ne „trukdys“ o „TRUKDIS“. Beraščiai straipsnio autoriai! „yra greičiau trukdys“ siaubas
Nukainotas 2014-04-04 15:55
Daug loginių klaidų, pvz. karalienė nebūtinai ištekėjusi, juk niekur nepasakyta, kad ji priklauso vienai iš tų 100 porų; neatsižvelgei, kad neištikimų vyrų gali būti daugiau nei vienas; nėra jokio pagrindo galvoti, kad karalienė žino, kuris ar kurie konkrečiai vyrai buvo neištikimi ir t. t.
Pavasarėlis 2014-04-04 19:19
„Kaime gyvena 100 vedusių porų. Kiekviena ištekėjusi moteris iškart sužino, jei kuris nors kitas vyras buvo neištikimas, tačiau nežino, ar jos vyras buvo neištikimas. Kaime labai griežtas įstatymas, kuris numato, kad žmona, gavusi įrodymų, jog jos vyras neištikimas, privalo jį tą pačią dieną nužudyti. Visos moterys griežtai laikosi įstatymų. Ir štai vieną dieną kaimo karalienė atvykusi pranešė, kad bent vienas vyras čia buvo neištikimas. Kas atsitiko po to?“ Žmonos iš karalienės sužino, kad kažkuris vyras buvo neištikimas, tačiau karalienė jokių įrodymų apie jokį vyrą nepateikia. Taigi moterys nežudo nei vieno vyro, o gyvena toliau įtarinėdamos savo vyrus neištikimybe. [hr] Na be karalienės atvykimo man tai panašu, jog moterys nieko nežino apie vyrų neištikimybę. O jei žinotų, tai kam tada kažkokiai karalienei atvykti ir tai dar kartą pranešti? O ir žinant, kad kažkuris vyras buvo neištikimas, tačiau nežinant kuris moterys nieko daryti negali, nes reikia faktų. Be faktų tai ir tos pačios karalienės apsilankymas ir pareikšta žinia yra tik turgaus bobų pletkai.
immortallt 2014-04-04 20:24
Tai reiškia, kad karalienė yra kekšė.
Atk 2014-04-04 20:59
Daug kur pakankamai teisingai pasakė.
bahuriux 2014-04-04 21:00
As dar nebuvau gyvenime skaites teisingesnio teiginio uz sita cia tiesiog mano gyvenimo budas Galima as ji prisegsiu vietoj paraso? Siaip jo karaliene yra kekse nes ji tikrai ir uztikrintai zino kuris vyras yra neistikimas ir manau, kad sitokio atsakymo ir tikisi google priimdama jus i darba.Ar atsakymas teisingas, paprasciausiai tikrinti toki nieknieki tiesiog (sveikai) tingiu, nes nemanau, kad tam turiu svaistyti savo brangu laika, per kuri galiu produktyviai patingeti ir atgauti jegas.
Atk 2014-04-04 21:03
Kaip ir reikėjo tikėtis užkibo ant pačio negeriausio ir nesekmingiausio pavydžio su ta neištikimybe, kam jums kapstytys tuose varguose ir bėduose, džiaugitės gyvenimu ir megaukitės, o ne detektyvus darykit! Ypač dėl kuklumo ir nuolankumo tiesiai į dešimtuką google pataikė, be jo tikėjimas neprasidės, neprasidės normalus žmogaus vystymasis.
Dkersys 2014-04-06 01:25
Keista šiek tiek. Rašo, kad nereikia tokių, kurie žino, kad yra protingi dėl tam tikrų priežaščių. Jeigu žmogus eina į darbo pokalbį, tai jis žino, kad yra protingas (proto reikalauja google), jei to nežinotų - neitų (kam eiti, jei žinai, kad neatitinki reikalavimų?). Na, kadangi jie jau išdavė savo reikalavimus, tai, teoriškai, tinkamų naujų kandidatų nebegali būti. Jei žinai, kad esi protingas, tai neik į darbo pokalbį (savimyla ir pnš.). Jeigu nežinai, kad esi protingas, tai neisi į darbo pokalbį. Realiai tai manau, kad kiekvienas protingas žmogus suprastų, jog yra protingas, nes tam tikros situacijos priverčia apie tai galvoti, pvz, pastebėjimas, kaip tam tikri žmonės daro kvailus dalykus, nors jie to nesuvokia, o protingas žmogus suvoktų šį dalyką. Jis paprasčiasiai atskirtų save ir tuos mažiau protingesnius žmones.
ra2 2014-04-07 10:55
- Ne. Protingumas yra daugiamatis ir vienos proto erdvės "guru" yra visiškas "daunas" kitoje proto erdvėje. Labiausiai to nesuvokia tie, kurie save manosi geriausiais, protingiausiais, teisingiausiais..
Pawlys 2014-04-07 14:43
Visos moterys nužudo savo vyrus, viena didelė skerdykla. Kodėl - jeigu karalienė tai pranešė, reiškias jos pačios to nežinojo. Jeigu nežinojo, reiškias primetė, kad tai būtent jų vyras.