Gyvenimą košmaru paverčianti liga: nauja pasikeitusio maisto grėsmė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aquarius 2014-05-21 12:46
Maistas, maistas, maistas ir dar kartą maistas. Atsakymas mum po nosim. Toliau pateikiu truputi fantazijos prasiblaškymui ir apmąstymams: ,,Didžiausia esmė ir problema - tai galimybė rinktis. (ką valgyti ir pan.) Ši laisvė nuo mažens įskiepijama į žmonių galvas. Ir ji vadinama demo*******.Tuomet belieka pasirūpinti, kad individo pasirinkimas būtų naudingas tik pačiai sistemai, nors tuo tarpu individas manys galvojantis apie save, iš tikrųjų jis darys tą ką užprogramuotas daryti. Tenkinti savo gyvulišką egzistenciją sistemos labui. Jaunuolio liga egzistavo dar anksčiau nei ji parodė savo buvimą. Galimybė rinktis tapo įpročiu (kenksminga programa), kuri materializavo, tai kas jau buvo užprogramuota galvoje. Jaunuolis suvaldė ligą, tačiau tai ne jo nuopelnas, tai vis dar ta pati sistema, kuri jį perkėlė į kitą pakopą. Jo buvimą joje (t.y. kovoje su pradinės sistemos pasekmėmis) palaiko mokesčių mokėtojai. Ir tai yra taip pat suplanuota sistemos dalis prisidedanti prie jos išlaikymo. Tai iliuzija ir viskas taip tobulai suregzta, kad nedaugelis gali tai įžvelgti. Būdas pasipriešinti sistemai, tai nebūti jos dalimi. Kokią tabletę renkatės raudoną ar mėlyną? '' Ši fantazija nebūtinai atspindi realybę. Nors spręsti jums. Atminkit nežinojimas, tai palaima.
femto 2014-05-21 20:07
Viskas turi sistema (ciklus). Kad ir kur bepaziuresi, nes be jos niekas neveiktu. Butu betvarke. Gamta ir ta kaip didele sistema. Ir tu siulai nebuti sistemos dalimi? Lengva taip kalbet.. O pats bandai nebuti ir kaip?
Aquarius 2014-05-21 23:31
vanduo4 2014-05-22 19:20
Na taip. Prirasyta daug, apkaltinti mitybos pokyciai, bet realiai nepasakyta nieko: - kokie mitybos pokyciai sukelia liga? - kaip ta liga atsiranda? - kaip jos isvengti? ..... Jeigu tai neaisku, tai taip ir sakykit. Dabar tik kas aprasyta tai: tustinimasis, skausmai, sunkus gydymas ir priklausomybe nuo vaistu. Kur problemos sprendimas?!!!!!!! Arba bent jau bandymas spresti.
Aquarius 2014-05-22 21:25
Būtent! Teisingas klausimas, kuris jau senai yra mano pagrindinė varomoji jėga. Pastebėjau, kad taip sistema ir veikia. Tipiška dėmesį sufokusuoti į pasekmes (ligą), į ligos statistiką (ale parodomas ligos rimtumas, kad ne tu vienas ja sergi ir tai lyg kontroliuojama lyg ir ne) ir į jų kovą (ale gydymą) Tikslas, priversti žmogų suprasti, kad ligos ateina iš oro ir susitaikyti, kad jis bus priklausomas nuo gydymo vaistais. Kitaip sakant žmogus yra priverstas gyventi nežinomybėje, o tai savo ruožtu yra baimė.. O kas toliau? Bandant aiškinti priežastis daug kur kalbama ir rašoma arba „Ligos kilmė nežinoma“arba „kalti genai“ ir viskas... Kur prevencija? Kur EPIGENETINĖS priežastys? O jų visuomet būna, tegul nekabina makaronų. O skaitant straipsnius apie vėžį, polipas arba auglys dažniausiai yra pateikiami suprasti kaip pagrindinės vėžio priežastys. Kaip pagrindinės! Kokie makaronai... O vėžio atsiradimo mechanizmai nurašomi neaiškumams ir genams. Gerai, kad dar kalbama apie kancerogenus, ir tai yra ta kryptis kuria turėtų eiti, bet aiškinimas ties tuo kažkodėl ir baigiamas. Kancerogenai kaip atpirkimo ožys, kad žmonės neklausinėtų. Esmė yra dar giliau. Galėčiau pasakoti ir pasakoti, bet ar kas patikės... Ligos man dabar yra ne ligos, o grubi organizmo detoksikacija. Kas žinoma gali ir numarinti jei yra nevaldoma (kaip jaunuolio atveju). Tai vyksta sloguojant, viduriuojant, kosint, kvėpuojant, prakaituojant, šlapinantis. Atsirandančiose išskyrų terpėse pradeda visti patologiškos bakterijos (tos išskyros ir gleivės joms yra maistas), kurios tik dar pablogina situaciją. (nors iš tiesų tuo pat metu jos lyg ir padeda, sužadinti uždegiminius pricesus kas skatina organizmą detoksikuotis) Mūsų supratimas apie sveikatą yra apverstas aukštyn kojom. Dabar užsiimama ne "ligų" gydymų ir prevencija, o ligų kontrole. Tipiška. Pasveikęs "ale" dėl vaistų terapijos, po kiek laiko organizmas vėl išvysto tą pačią chronišką būseną, kuri turi savo pavadinimą ir kitaip dar vadinama "liga". Vadinasi priežasties vaistai nepašalino, o tik suvaldė organizmo norą detoksikuotis. O kaip Jums viskas atrodo? Gal aš klystu...
punktyras 2014-05-22 22:10
Gal. Vėžys nėra liga kaip tokia, o ligų grupė. Priskaičiuojama turbūt apie 200 jo rūšių. Ir priežasčių yra kuo įvairiausių. Mokslininkai tokia jau publika – jei priežastys nėra įrodytos, ištirtos, visapusiškai išaiškintos, jie taip ir sako – nežinome, nepudrindami smegenų susigalvotomis teorijomis ir hipotezėmis. Priežasčių daug. Genetinės – vienos iš jų. Yra linkusių sirgti kokiu nors vėžiu ir nors kitos sąlygos vienodos, vieni suserga, kiti – ne. Kūdikiai, dar nespėję gauti kancerogenų, kuo puikiausiai suserga vėžiu. Ligai ne itin rūpi, ar tu į ją žiūrėsi, kaip į detoksikaciją. Jeigu tai infekcinė liga, be sukėlėjo ja nesusirgsi. Žinia, geriau kovoti su ligos priežastimi, nei su pasekmėmis. Tačiau tai labiau(siai) priklauso nuo paties žmogaus pastangų. Jei nutukęs rūkorius, sergantis, tarkime, venų tromboze, nemeta rūkyti, nepakeičia dietos, gyvenimo būdo, didelis šansas, kad jam teks atsisveikinti bent jau su kojomis ir gydytojas nelabai gali padėti. Antra vertus, jei jo genomas tam prisitaikęs, – gyvens, rūkys ir vargo nematys. Ir jo vienetinį pavyzdį pasitelks visi, kas netingės pasitelkti ir pateisinti savo neveiklumą.
Aquarius 2014-05-23 01:14
punktyras 2014-05-23 02:42
Žinoma, švarus maistas, taisyklingas maitinimasis, joga ir dar n dalykų yra sveika ir gerai, sumažina ligų riziką. Tačiau kai sąmokslo teorijos užvaldo žmones ir vietoje faktų jie pasitelkia nuomones ir savo samprotavimus, pasidaro tiesiog gaila. Ir dar labiau gaila, kai dėl tėvų fanatizmo nukenčia neskiepyti, negydomi vaikai.
Aquarius 2014-05-23 10:57
Paskaičiau Jūsų įkeltą straipsnį. Pasidarė įdomu dėl ko juodaodžiai linkę sirgti labiau... Mirčių mažėjimas, tai dar ne rodiklis. Vis tik statistika guodžianti. Suprantate, vėžinių susirgimų daugėja, bet dėka naujų gydymo ir aptikimo metodų mirčių mažėja. Pagaunate kampa? Ligų kontrolė patobulėjo. Tokia statistika tik nukreipia dėmesį nuo esmės. Parodykite man ne mažėjančių mirčių statistiką, o mažėjančių susirgimų statistiką. Jūsų įtarimas teisingas. Nors šiuolaikinė medicina eina ne visai teisingu keliu, ji vis tobulėja. Gydytojai turėdami vis daugiau patirties šioje sferoje randa vis naujų ligų gydymo ir diagnozės būdų. Tai neišvengiama. Bet šiuolaikinė medicina vis dar nesupranta priežasčių. O tam, kad jas paaiškinti jų pasitelkiami redukcionistiniai metodai nėra tinkami. Žmogaus prigimtis yra holistinė. Serga organas, vadinasi serga visas organizmas. Mirčių mažėja dar ir dėl to, kad patys žmonės darosi sąmoningesni. Meta rūkyti, vartoti alkoholį. Auglio toksinai kaip jo gyvybinės veiklos pasekmė skamba logiškai. Bet tai juk ir yra auglio funkcija. Tik tai reikia suvokti, kaip ginybinę organizmo veiklą. Reikėtų tai ištirti įdėmiau. Kaip rašiau, vėžiu sergantys žmonės turi sutrikusį toksinų šalinimo mechanizmą ir dėl to jis priverstas su jais tvarkytis kitais būdais. Oficiali medicina yra grynai redukcionistinė ir ja aš nelinkęs aklai pasitikėti. Savamoksliai tėvai yra problema. Reikia pilnai suprasti kaip mūsų kūnus įtakoja maistas ir aplinkos toksinai. Tik tada užsiimti praktika. Maistas arba vaistas arba nuodas. Sutinku, gal aš ir klystu, gal esu per daug fanatiškas. Mano tikslas visa tai išsiaiškinti. Beje jeigu kadaise pasitelkę gamtos mum skirtą mitybą nuo vėžio pagydavo vienetai. Tai tendencija tokia, kad tokių pavyzdžių su laiku vis daugės. Tuomet patys savom akim įsitikinsime, kaip iš tiesų viskas yra.