Vandens stichija: tarp gyvybės ir mirties – vos 5 minutės (Video)  (0)

Nufilmuota, kaip realiu laiku Bosnijos ir Hercogovinos miestą pasiglemžia potvynis. Kaip matyti vaizdo medžiagoje, nuo jo išsigelbėti gyventojai turėjo vos penkias minutes. Deja, pasisekė ne visiems.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-05-28 Vandens stichija: tarp gyvybės ir mirties – vos 5 minutės (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai sugriuvus užtvankai staigus potvynis įvyko ir Lietuvoje. Nuvilnijusi banga laimei jos liudininkų nesužeidė, tačiau pridarė galybę nuostolių. Mažiau pasisekė Bosnijos ir Hercogovinos gyventojams. Juos užklupęs potvynis nusinešė dešimtis gyvybių. Sugriauti namai, purve skendinčios gatvės ir išsigandusi visuomenė – toks vaizdas vyrauja Srpska apylinkėse jau dešimt dienų. Prieš tai ramiu ritmu gyvenę Bosnijos ir Hercogovinos piliečiai, šiuo metu su siaubu prisimena košmaro pradžią ir tai, kaip viskas apsivertė aukštyn kojomis vos per penkias minutes.

Tas penkias minutes įamžino vienas miesto daugiabučio gyventojas. Jo dėka galime išvysti, kaip staigiai vanduo ir purvas pasiglemžia visą miestą. Vaizdo įraše matyti, kaip galinga gamtos stichija įsikaraliauja Doboj gatvėse. Didžiausią įspūdį palieka ne jos mastas, tačiau žaibiškas greitis, kuriam vairuotojai kelyje bei pėstieji, akivaizdu, pasiruošę nebuvo.

Belieka džiaugtis, kad Lietuvoje įvykusi nelaimė baigėsi pakankamai laimingai, nes kaip matome šiame siužete, potvyniai užklumpa greičiau nei tikimasi ir gali tapti pražūtingais:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(33)
(4)
(29)

Komentarai (0)