Sekasi nebūtinai geriausiems: dėl kvailiojimo vos nežuvę piliečiai tornado šėlsmą nufilmavo iš nepaprastai arti (Video)  (1)

Nedaug trūko, ir gegužės 26 d. siautėjusio tornado šėlsmas būtų nufilmuotas iš oro ar net iš tornado akies. O dabar tenka tenkintis keliasdešimties metrų atstumu užfiksuotais galingo viesulo vaizdais. Tiesa, jie pranoksta net ir specialiuosius efektus iš Holivudo filmų apie tornadų medžiotojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nežinia kodėl, tačiau maždaug už kilometro pastebėtas bent F-2 kategorijos tornadas keliems atsipalaidavusiems vyrukams Šiaurės Dakotoje (JAV) sukėlė tik juoko ir necenzūrinių žodžių laviną. Bandyti kur nors slėptis jie nė nemėgino.

Ir tik kai galingas viesulas kone pradėjo kelti kaimyninių namelių stogus, vyrukams šovė į galvą mintis nuo tornado pasislėpti automobilyje.

Pastebėję, kad viesulo verpetas artėja jų link, nerimtai nusiteikę vyrukai konstatavo, kad jiems lyg ir nėra kur trauktis. Kamerą rankoje laikęs šaunuolis riktelėjo, kad reikia bėgti į visureigį. Kikendami vyrai ristele nuskuodė į mašiną, kur, sprendžiant iš kvatojimosi, pasidarė dar linksmiau. Nors už lango bėgiojo panikos apimti kaimynai.

Kai tornado gūsiai porą kartų sudrebino masyvų džipą, nuotykių ieškotojai nusprendė, kad jau laikas ieškoti mašinos raktelių. Mašinos salone staiga pasigirdo pareiškimai su panikos gaidelėmis balsuose: „Aš nenoriu čia sėdėti“, „Po perkūnais“, „Dingstam iš čia, po velnių“ ir pan.

Šiaip ne taip ekipažas pajudėjo. Įgulos nariai kvadratinėmis akimis ir dėl adrenalino sunkiai gaudydami kvapą dairėsi aplinkui, tačiau galiausiai tiesiog sustojo, supratę, kad tornadas nors ir už keliasdešimties metrų, tačiau praslinks nekliudęs mašinos.

Vis tik į kelnes visai pelnytai vos nepridėjusiems piliečiams užteko drąsos neišjungti filmavimo kameros (ir net pradaryti automobilio langą – tiesa, vos kelioms sekundėms). Nepaisant nevisai adekvačių emocinių reakcijų, tornado tik per plauką išvengusiems linksmuoliams pavyko užfiksuoti tornado šėlsmą itin dėkingu rakursu.

Ne daugiau nei už poros šimtų metrų nuo mašinos dangų gręžė rudas sūkuriuojantis tornado stulpas, kurio viršuje švietė didžiulė aureolė – taip pro tornado akį švietė saulė. Vaizdas išties nežemiškas. Po keliolikos sekundžių tornado „grąžtas“ lyg ir pradėjo tolti – tada pasimatė ir siūbuojanti, gerokai laibesnė viršutinė jo dalis.

Tačiau vaizdo siužeto pabaigoje šiukšles ir nuolaužas nešantys vėjo šuorai kliudė automobilį, ir langus uždaręs vairuotojas spustelėjo akseleratorių. Kaip tik šioje vietoje vaizdo siužetas ir nutrūksta. Sprendžiant iš to, kad vaizdo įrašas pasirodė „Youtube.com“, vyrukams išnešti sveiką kailį pavyko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(44)
(16)
(28)

Komentarai (1)