„McDonalds“ paaiškino, kodėl jų mėsainiai nepūva metų metus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lizunas 2014-06-02 10:51
Viskas apie bandelę. Taip, ji sudžiūva, tampa džiūvėsiu, bet juk tarp bandelių yra mėsa ir kiti produktai, kurie turi drėgmės ir jie nedžiūsta...
bahuriux 2014-06-02 11:08
O darzoves tame mesainyje irgi nepuna?
FtBall 2014-06-02 11:14
+- nemeluoja straipsnis. Namie jei matom, kad batono nesuvalgysim, tai tiesiog išimam iš pakuotės, o paskui, kad ir po pusės metų galima naudot vietoj džiūvesėlių. Tačiau pamiršo padažus bei sūrį.
Stakta 2014-06-02 11:28
Klausimas ar pamiršo paminėti priedus padažus, sūrį ir t.t Ar tiesiog jų visiškai neakcentavo tam, kad problema nukreipti kitur ir paaiškinti tai ko visiem reikia. Manau prisidėjo atsakymui, ne tik specialistai bet ir marketingas kuris gerai apsvarstė kiekvieną atsakymą.
immortallt 2014-06-02 13:06
Medus negenda tūkstantmečiais! Tai ko ten bitės kažin prideda Jei rimčiau, tai nemanau, kad greitas maistas geras, bet nereikia perpūsti burbulo.
Shakurazz 2014-06-02 13:39
Kaip norėčiau dabar Big Maco su Coke'u su ledukais mmm
geras1448 2014-06-02 14:37
Paskui neverk, kad susirgai kokiu skrandžio vėžiu.
Jomajo 2014-06-02 15:42
tai pagal tave turetu +- puse europos sirgt veziais, paziurek kiek yra mc , kfc it t. restoranu ir kiek zmoniu ten apsilanko, tai pagal tave turetu vykti opakalipse. isvis koks skirtumas is kur tu valgai ar perki parduotuvej ir daraisi ar perki kavinej restorani, kebabinej, nejaugi manau kad prekybos centrai turi nuosavas fermas ir ten augina jautiena , vistiena, taip pat nuosavus laukus ten kasinkai seja ir pjauna derliu todel ten sveikiau? taigi viskas ateina is tu paciu fermu ir ukinku, kurie seria gyvulius tais paciais modifikuotais pasarais ir tresia super trasomis.
lizunas 2014-06-02 16:14
Deja, genda jei laikymo sąlygos yra blogos ir jei medus išsuktas yra nesubrendęs, tai jis greit surūgs.
daynewss 2014-06-02 16:39
kažkada nusipirkau du cheezus. Vieną laikiau mėnesį šaldytuve, kitą ant spintelės. To, kuris buvo ant spintelės nesugebėjau nuimta bandelės - kaip priklijuotas buvo. O to kur šaldytuve, tai ant "mėsos" žalias 1 kvadratinio centimetro ploto pelėsis buvo. Išvaizda abiejų praktiškai nepasikeitus, jokio blogo kvapo ar pan. Tai kaip sūris nesugenda tai velnias žino.
Hmz 2014-06-02 17:20
Nesupratau, kuo tu čia stebiesi - palaikyk kambaryje skiltelę fermentinio sūrio ir ji kaipmat išdžius. Šaldytuve būna drėgna, ir nenuostabu, kad jame burgeris ėmė gesti. Jei jau norit objektyvaus eksperimento, tai ir atkartokite 1:1 burgerio dizainą, imdami kokybiškus produktus, o tada lyginkite.
lponline 2014-06-02 18:03
Esu vienas tu zmoniu, kuris karts nuo karto nueina i ta McDaka (visgi ne daug kas 3 nakties veikia, kai pilvas gurgia), bet man sunku suprasti kam zmones specialiai grudasi i kita miesot gala, kad tai valgytu. Pies tai kuomet nebuvau susipazines su burgeriu kultura, butgeris buvo = McDakui, man uzteko paragauti vieno nuostabaus sefo burgeri, mano nuomone i sita patiekala visiskai pasikeite. Ir pasidare idomu ismeginti kitokiu rusiu, kitose vietose paragauti ir paciam issikepti. Siaip McDake burgeriai yra apgailetini, mesa visiskai sausa, sunkiai primena jautiena, bandele galima labiau pavadinti keptu teslos gaminiu, nei bandele. Dazniausiai prieskoniu balansas priklauso kaip tuo metu drebejo rankos zmogui, kuris turejo tai gaminti, (dazniausiai privaro tona druskos arba pipiru). Bet visgi, niekada to burgerio neispjauni, suvalgai, ir kol valgai dar patenkintas, pavalgius pareina mastymas... Cia McDako paradoksas... Valgai s, bet tik suvalgius suvoki tai. Manau, paslaptis yra padazuose, ir ta sausa saldyta mesa lubrikuoja ir bandeles sviezuma maskuoja. Ragavau tuos "tikrus" amerikietiskus McDako burgerius, vos bezvengdamas nepaspringau . Siaip jei norite isleisti 15 lt ant burgerio ir galvojate apie McDaka, neikite i kokia Minima ar Ate parduotuve paimkite jautienos farso, chederio surio, darzoviu. I farsa idekite kapota cesnaka su svogunais, pipiru druskos, 5 min saldytuve, tada suformuoti mesa, letai kepti ant keptuves (jei turit grilio), kad issiskirtu sultys. Busite 1000 kartu labiau patenkinti. Tai nera sudetingas patiekalas, svarbiausia gerai paruosti mesa ir prideti uztektinai darzoviu, kad nesigautu viena bandele ir padazu issideti pagal skoni.
sloggi 2014-06-02 19:33
Mesa perkama pas juos jau paruosta. Ty daro fabrikas pusfabrikacius, o ten jau i juos palei uzsakyma yra maisomi prieskoniai. Maisimai dazniausiai nuo 750kg iki tonos. Pilama maisais. Priedo apie farsa is parduotuves uz kelis litus patylesiu, jau geriau i maca nueit nei pirkt toki farsa.
lponline 2014-06-03 00:43
O tipo Magde geresnes kokybes mesa deda? + kaip sakei, tai yra pusfabrikaciai, t.y. kuo daugiau maistas yra apdorojamas, tuo menkeja jo maistine verte + ten treciarusius prieskonius deda. Ir procesas vyksa uz uzdaru duru, tad klausimas kiek ten mesos is viso yra. Pardeje 1-a matai ka perki, turi siokia tokia kokybes kontrole + turi galimybe pamatyti kokios rusies yra mesa, o jei nori nusipirk mesos gabala ir pats susimalk. Bet nejuokink, kad mesa magde geresne O siaip is patirties yra buve taip kad nusipirkus 2 cheesus 1-o puses nepabaigiau, nes buvo per surus, taip pat yra buve, kad drauge vos neuzspringo pipirais.
Arthuras 2014-06-03 01:05
Nešūdmaliaukit varantys ant McD, negaliu skaityt. Taip, tai nėra pats sveikiausias maistas ir TAIP, tai nėra pats kokybiškiausias maistas, BET... Tai yra neapsakomai didelė kompanija visame pasaulyje. Kažko super baisaus - ten būti negali, nes McD dirba dešimtys tūkstančių juodadarbių, kurie tikrai išplepėtų, jei tame maiste būtų TIKRAI kažkas negero ar jei jų reklama neatitiktų teisybės. Mėsa kaip mėsa, bandelės kaip bandelės. Kokybė atitinka kainą, iš esmės. Man asmeniškai McD yra saugumo garantas neapsinuodyti valgant užsienyje. Taip pat esu labai jautrus maistui, tačiau pavalgęs McD nejaučiu jokių šalutinių poveikių(ir, tarkim, cheeseburgerio skonis pastovus, bei toks pat, kaip ir Vakarų Europoje). Kas liečia kokybę, tai Lietuvos valgyklose (taip taip, Čiliakas ir kiti įeina į tą sąrašą) kokybė iš esmės tikrai prastesnė. Kas liečia faršą parduotuvėje - kokybė taip pat neaiški(kontrolė tikrai ne griežtesnė, nei McD ). Nebent pačiam pirkti mėsą ir ją malti... Tačiau kas liečia hamburgerio gamybą - nėra taip lengva. Mėsą paruošt dar įmanoma, tačiau padažai bei bandelės - aukštasis pilotažas, iš esmės.
sloggi 2014-06-03 01:53
O kur tu pas mane perskaitei, kad make geriau ? Del farso tai dar pakartosiu, kad parduotuvei tai pirkt yra saves negerbimas. Priedo, malta mesa termiskai nera farsas. (Make ar hesburgeri nesilankau, neskaitant syki metuose paivairint skoniui.)
bahuriux 2014-06-03 09:17
Darom namie kartais tuos burgerius, tai zinot ka as i tuos McD ir panasius nebegaliu ziureti man ju skonis kaip kartono su slapianka, lyginant su naminiais. Receptas mazdaug toks, pirkta bandele dazniausiai is IKI, paruostas farsas, kaip kotletams panasiai ir iskeptas, suris betkoks geresnes kokybes, darzoves sviezios, bet svarbiausiai "slaptas" ingredientas padazas, is majonezo, keciupo cesnaku ir krapu. Pameginkit ir jus niekada nebenoresite tu McSudu is greto maisto restoranu daugiau.
Arthuras 2014-06-03 09:51
Bahuriux - čia ir yra esmė, perki bandelę. Anos būna neskanios. O pačiam išsikept bandelę - sunkoka...
AirDog 2014-06-08 15:20
Kaip 3,5 metų išdirbęs Mc galiu pasakyti - restorano darbuotojai neturi žalio supratimo kaip ruošiami mėsos ir bandelių pusfabrikačiai kurie į restoranus atkeliauja šaldyti. Restoranų darbuotojai pusfabrikačius tik šildo ir surenka į krūvą - sumuštinį. O kokia mėsa, iš kur ji ir kaip ji apdorojama - vargu ar kas atsakys. P.S. Geriau pasidomėkite kaip plaunami griliai po darbo dienos, kaip valomos fritiūrinės ir kas kiek laiko jose keičiamas aliejus/taukai. Pirmi rytiniai mėsos paplotėliai su nemaža tikimybe gali turėti blogai nuplautos chemijos nuo grilių likučių... Vėliau prasikepa, prasivalo.
Arthuras 2014-06-08 15:24
Tai aš kalbėjau apie hamburgerio ruošimą namuose - tai nėra labai lengvas procesas. Kad paruošt bent tiek skanų, kaip McD - iš pirmo karto nepavyks, greičiausiai. Be to, kaip pats tiek atidirbęs McD - labai jau baidaisi to maisto?..