Į kitas planetas skrisiantis nusileidimo modulis Morpheus atlaikė naktinį bandymą (Video)  (0)

Pirmųjų naktinių bandymų metu nusileidimo modulis Morpheus įveikė 244 metrus Kenedžio kosminio centro (Florida, JAV) aikštelėje ir sėkmingai nusileido. Bandymai vyko praėjusį mėnesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bepilotis kosminis aparatas – sistemos prototipas, kuris leis nusileisti kitose planetose – sėkmingai pasiekė žemės paviršių, praėjus kelioms minutėms po testo pradžios, ir tai padarė zonoje, kuri nusėta stambiais akmenimis.

Pasirinkti tinkamiausią nusileidimui vietą moduliui padėjo tik jo davikliai – taip vadinama pavojaus aptikimo sistema.

Būdamas ore, Morpheus nuskenavo nusileidimo vietovę, pasinaudodamas šviesos ir atstumo sensoriais. Robotas gali iš 0,4 km aukščio nusileidimo vietoje „matyti“ akmenis, kurių diametras neviršija 30 cm.

Iš tokio atstumo modulis sugeba sukurti trimatį žemėlapį ir pasirinkti saugią nutūpimo vietą, o tam pasitelkiamas lazerinį lokatorių, pagrįstą fizikiniu Doplerio efektu. Tai leidžia labai tiksliai išmatuoti skrydžio aukštį ir greitį.

Pastarasis bandymas tapo keturioliktu testiniu skrydžiu. Kosminis modulis gali ne tik kyboti ore tarsi malūnsparnis; jis gali judėti šonu, jei tik reikia surasti optimalią nusileidimui vietą.

NASA atstovų skaičiavimu, pavojaus išvengimo sistema, kurią pademonstravo Morpheus, atliks labai svarbų vaidmenį, žmonėms nusileidžiant ant kitų Saulės sistemos planetų paviršių.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(21)
(1)
(20)

Komentarai (0)