Genetiškai modifikuoto maisto baubas – legenda acto garintojams (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shakurazz 2014-08-12 13:41
Autoriui: „Skeptikams pasėji abejonių, prieštaraujančius apkaltini parsidavimu, o likusiųjų smegenims suminkštėjus jas lieka pasūdyti ir išsikepti. Taip buvo su skalūnų dujomis, smegenis virinančiais telefonais, karves žmogėdromis verčiančiomis vėjo jėgainėmis.“ Ar matėte filmus „Gasland“ ir „Gasland 2“? Sutinku, kad smegenys virinantys telefonai ir karves žmogėdromis verčiančios vėjo jėgainės yra absurdas, tačiau dėl skalūninių dujų nesutinku. Jei nematėte tų filmų, labai rekomenduoju, kaip žurnalistui, juos pasižiūrėti. O po to pasižiūrėti, kaip jų kūrėjas laidoje „Real Time with Bill Maher“ (kaip žurnalistui taip pat ją labai rekomenduoju) sumala į miltus naftos pramonės lobistą: http://www.hbo.com/real-time-with-bill- ... ing.html#/
Aklas 2014-08-12 14:50
o tu ziurejai kitus filmus sudirbancius Gasland? Siulau pasiziureti.
Shinigami 2014-08-12 15:07
Tavo komentaras tik patvirtina šio straipsnio teisingumą http://energyindepth.org/national/the-c ... f-gasland/ https://www.youtube.com/watch?v=M9gMOJpyYzo http://reason.com/archives/2013/07/05/t ... t-fracking
geruks 2014-08-12 15:28
Lukošiau,kiek tau monsanto sumokėjo už straipsnį?Jei genetiškai modifikuotas ir selekcija vienas ir tas pats!?!?... .Ką dar sugalvos dėl pinigų?Kad žmogui daugintis iš mėgintuvėlio geriau?Vaje vaje jau vyksta smegenų atrofija.Nuo gmo )
Armageddon 2014-08-12 17:25
"European Commission has also defined genetic engineering broadly as including selective breeding and other means of artificial selection" http://ec.europa.eu/agriculture/publi/gmo/gmo.pdf Jei nežinai neklaidink kitų, ar bent pasidomėk prieš rašydamas ką nors. Todėl ir atsiranda tokie žmonės apie kuriuos rašoma straipsnyje.
Shakurazz 2014-08-12 19:28
. Jame režisierius atsako, kad tokių vandens užsidegimo atvejų pasitaikydavo ir anksčiau, bet ten, kur jis lankėsi, tie atvejai prasidėjo po dujų gavybos pradžios. Ir tai, kad tokių atvejų pasitaikydavo anksčiau, dėl visai kitų priežasčių, tikrai nėra aktualu kalbant apie skalūninių dujų gavybą. Ir atkreipkit dėmesį, kiek neigiamų įvertinimų iš YouTube lankytojų šis įrašas sulaukė. Galiausiai, ILGso paskelbto įrašo pabaigoje lenkė bando žaisti mūsų jausmais: „kaip Lenkijoje močiutės pusę pensijos atiduoda už šildymą“. Prie ko tai? Reikia didinti pensijas, reikia namus šildyti atsinaujinančiais energijos šaltiniais, kad būtų pigiau. Aš už viso šito matau arba naftos ir dujų korporacijų juodąsias technologijas, arba visišką šitų trijų asmenų vaizdo įraše bukumą.“ Trečioji nuoroda veda į Ronaldo Bailey'io straipsnį. Jis, kaip ir The Reason Foundation, neigė žmogaus įtaką pasauliniam atšilimui bei balsavo už Georgą W. Bushą. Tad jis taip pat nėra pats patikimiausias šaltinis.
Aklas 2014-08-12 21:06
ok... degantis vanduo pasirodo vis dar topuose
ZmogZ 2014-08-12 21:22
Aš nesuprantu, kodėl skeptikai laikomi visiškais idiotais (gal todėl kad JAV auditorijai skirta). Žmonės bijo ne pačios GMO naudojamas glifosatas ir daug paaiškėtų šiuo klausimu.
Shinigami 2014-08-12 21:50
O patikimų ir nešališku tirimų gali būti? Foxas iš viso šito taip pat nemažai pinigų užkala. Todėl galima sakyti, kad makaronus kabina dėl pinigų. O jam priešinasi kompanijos užsiimančios skalūnų dujų gavyba, nes... Kas kitas gaiš savo laiką ir pinigus tam išsiaiškinti jei ne su tuo kažkaip susije asmenys? Nesusiję asmenys gali tik čia ar delfije komentarus rašyti, nes niekas už dyka nedirba. O kuo pasitiki tai jau tavo asmeninis sprendimas. Aš Foxu nepasitikiu.
shift 2014-08-13 00:24
Straipsnis lėkštokas, selekcija painiojama su tikrąja genų inžinerija. Straipsnio autoriui norėčiau pasakyti, kad obuoliai saldūs ir dideli tampa juos kryžminant su kitomis obuolių rūšimis, bet ne įterpiant į juos karvės augimo geną. Būtent frankenšteinų kūrimas mechaniškai įterpiant genus, kurie selekcijos procese niekaip neatsirastų - labiausiai ir neramina kritiškai mąstančius žmones.
sigun 2014-08-13 00:26
Didžiausia problema su GMO yra pasitikėjimo krizė. Žmonės nepasitiki mokslu ir verslu. Tiek vieni tiek kiti vaikosi greitos naudos neretai nekreipdami dėmesio į galimas ilgalaikes bėdas ir geriausiu atveju netikrina, o blogiausiu net žinodami paleidžia į mases. Net jei išaiškės, pirmu atveju bus galima išsisukt tiesiog gūžtelėjus pečiais - mokslui tai nebuvo žinoma, tai progreso kaina. Antru atveju gali grėst keli metai, kas nemažai daliai žmonių atrodo visai priimtina rizika, jei iki tol gerai sekęsis biznis aprūpins visam gyvenimui.
wizby 2014-08-13 09:27
Būtent. Tūlas pilietis visai naudos degančiame vandenyje nemato! Tai jei vanduo dega, tai aną gi kibirais į traktorius ūkininkai gali naudot! Win-win situcija! Klausiate "o tai ką tada gerti?", tai gi easy, už sutaupytus pinigus pirkti geriamą vandenį! edit: Degantis vanduo taip pat labai tinka garinti actą!!! Tai gi pasirodo, kad iš degančio vandens net acto garintojai turi win-win situaciją!
Shakurazz 2014-08-13 10:15
Dėl verslo sutinku, bet kokia gali būti mokslui greitai nauda? Kas mokslui apskritai yra nauda? Mokslas yra įrankis žmonijai, įskaitant ir verslą.
Shakurazz 2014-08-13 11:10
Iš trečiosios nuorodos: „the new paper concluded that the two simplest explanations for the higher levels of dissolved gas were faulty steel casings and improper cement sealing of the wells, not fracking.“ Jums viskas gerai šiame sakinyje? Tai kas tada yra fracking, jei į jį neįeina šulinių išgręžimas ir sutvirtinimas plienu ir cementu? Žodžiu, lieku antifrackeris, nes Josho Foxo argumentai belekaip nusveria visus šitus, kuriuos nurodėt.
Verslininkas 2014-08-13 19:47
Blema ziuriu kad cia net komentarai sitoje temoje gerai i lankas pjauna mokslininkai kai kurie kaip reikalas
Simplicity 2014-08-13 20:09
Kiekvienas pats pasirenka dievą, į kurį tikėt. Va, vieni tiki į Jėzų Kristų, tu tiki Joshu Foxu, o kažkas tiki tuo ką sako mokslininkai.
Shakurazz 2014-08-14 08:54
Yra tikėjimas, paremtas faktais, ir yra tikėjimas nepaisant faktų, paneigiančių tą tikėjimą. Aš tikiu ne Joshu Foxu, o jo dokumentikoje pateiktais būtent MOKSLININKŲ faktais. Kai pažiūrėjau tuos filmus, pradėjau sekti mokslines naujienas apie frackingą. Sužinojau dar ir štai ką: