Astronautas orbitoje vėl eksperimentavo su liepsna (Video)  (0)

NASA astronautas Reidas Wisemanas Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS) vėl žaidė su ugnimi. Tiesiogine prasme. Šįkart jis pademonstravo eksperimentą, kurį pavadino FLEX-2 (Flame Extinguishment Experiment-2).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Ugnis! Liepsnos medūza! Finišas lanko pavidalo trajektorija!" – vaizdo portale "Vine" rugpjūčio 22 d. paskelbė amerikiečių astronautas. Savo žinutėje jis taip pat publikavo sulėtintus ugnies kamuolio nesvarumo būsenoje kadrus. Kurie, tenka pripažinti, kažkuo primena startuojantį sferinį erdvėlaivį iš fantastinių filmų.

Kaip galima spręsti iš kodinio pavadinimo inicialų, FLEX-2 yra antrasis eksperimentas su ugnimi TKS patalpose. NASA teigimu, eksperimento tikslas – suprasti, kaip kosmose liepsnoja degalų lašeliai.

"Šio tyrimo esmė – išsiaiškinti, per kiek laiko sudega degalai, - dėsto NASA atstovai pranešime spaudai. – Taip pat norėta išsiaiškinti, per kiek laiko iškrenta suodžiai, kaip degalų mišiniai garuoja prieš užsiliepsnodami. Šių procesų supratimas gali turėti tiesioginės įtakos didesniam erdvėlaivių saugumui ir skysto kuro raketų degalų sąnaudų mažinimui."

Vaizdo siužetas


(15)
(1)
(14)

Komentarai (0)