Mokslininkai įspėja: netrukus nebeturėsime geriamojo vandens

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2014-09-08 17:39
Išvada: Laikas pradėti žudyti žmones, kad jų žemėje liktu nedaugiau nei 100 milijonų. Nes kitaip, vandens ir maisto trukumo problema nebus išspręsta. Kaip ir kitu resursu trukumas.
Mrn 2014-09-08 17:52
wtf? Pilna įvairiausių vandens filtravimo technologijų, kurios sekmingai naudojamos jau kūrį laiką (pvz., TKS) ir kurios su laiku tik pigs ir bus prieinamos vis platesnei publikai. Vien dėlto šis straipsnis yra niekinis, o teigti, kad pritrūksime netrukus vandens yra visiška pieva. Vandens trūkumas kaip tai dare įtaką, bet nebuvo lemiama priežastis ir nesuprantu kodėl bandoma tai pritemt šitam niekiniam straipsniui..
Vytox 2014-09-08 22:24
Didžiai gerbiamas, o tai gal padaryk paslaugą žmonijai, ir nusižudyk? Taip, totali pieva čia. Taip, vandens gal ir trūksta a la Saharose visokiose, bet norėčiau pamatyt, kaip išdžiūsta Lietuvos ežerai. Kas per vėjai...
Verslininkas 2014-09-09 02:42
Tai kad zmoniu kiekia dideja nepaliaujamai. Tai tuoj prades mazet ten kur nera vandens ir viskas issispres. O kad kai kurios salys suvartoja per daug tai cia faktas. Bet visa laika taip buvo ir bus. Tie kas daug vartoja daug ligu pasigauna kitokiu. Tiesiog uzburtas ratas. Taip ir turi buti pasaulyje.
Shinigami 2014-09-09 06:48
Tiesa sakant ne išsispręs. Nes tie kurie visiškai neturės maisto ir vandens numirs, bet tie kurie turės bent šiek tiek, kad galėtu gyventi pasidaugins ir užims tu jau mirusiu iš bado ir troškulio vietą. Ir jie mirs iš bado ir troškulio. Nes maisto ir vandens trukumas tik riboja žmonių kiekį, bet neriboja jų dauginimosi. Kad ir Kinija. Prieš atvykstant ten europiečiui daug kas ten badavo (juk dėl to ir pradėjo valgyti viską kas gyva). Nes pagrindinis jų maistas ir žemės ūkis buvo ryžiai. Kuriems augti reikia daug vandens. Todėl ne visur galima auginti. Nežinau kiek jų tuo metu buvo, bet sakykime buvo 100 milijonų. Iš jų 10 proc. badavo, tai yra 10 milijonų. Bet tas skaičius taip ir laikėsi ilgus šimtmečius. Kol neatėjo europietis ir ne atvežė kitų maistinių kultūrų. O tada jų skaičius išaugo iki 1 milijardo, nes nebeliko bado. O dabar vėl badauja 10 proc, tai yra 100 milijonu. Nes ir tos atvežtos maistinės kultūros nebe pkanka.
Mrn 2014-09-10 13:59